Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 15. december 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Pizza med ventricina salami, aubergine og parmesan

Pizza med salami ventricina og aubergine
Aarhusianeren
En hurtig italiener
Pizza med salami ventricina og aubergine

Kom vist til at skrive at den seneste hjemmelavede pizza, var den sidste i rækken af tre pizza opskrifter. Men der var sørme lige en ekstra i ærmet, som jeg også holder meget af. Faktisk kommer inspirationen til den fra det lokale italienske pizzaria i Aabyhøj.

Igen, inden du kommer for godt i gang med opskriften, så vi du opdage, at jeg her ikke beskriver hvorledes dejen er lavet. Men det har jeg også gjort flere gange før, så jeg vil henvise til de to nedenstående opskrifter, som jeg også vil anbefale. 

Find pizzadejen her:

Find pizzasaucen her:

Pizza med salami ventricina og aubergine

Pizza med stærk salami, aubergine og parmesan

En hurtig italiener
5 fra 3 stemmer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: aubergine, parmesan, pizza, salami, ventricina
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Pizzadej (se link ovenfor)
  • Tomatsauce (se link ovenfor)
  • Stærk salami fx. Ventricina
  • 1 stk aubergine
  • Olivenolie
  • Frisk mozarella
  • Parmesan
  • Salt

Sådan gør du

Pizzadej

  • Gør som beskrevet i linket opskrift, eller lav din egen favorit.

Tomatsauce

  • Gør som beskrevet i linket opskrift, eller lav din egen favorit.

Aubergine

  • Lav rimelig tynde slices af aubergine, gerne lidt på langs, så de bliver mere lange (nemmest på et stort mandolinjern - og ellers med en skarp kokkekniv)
  • Pensel skiverne med god olienolie
  • Læg dem på bagepapir og drys med lidt salt
  • Bag dem i ovnen til de møre og får lidt farve

Pizza (før bagning)

  • Form en rund og tynd pizzabund
  • Kør et jævnt lag pizzasauce på
  • Læg små klumper frisk mozzarella jævnt fordelt på pizzaen
  • Fordel nogle skiver salami på pizzaen
  • Fordel nogle skiver ovnbagte aubergine på pizzaen
  • Hvis du har en pizzaovn, skal den nu deri - ellers skal pizzaen i en forvarmet ovn skruet op på max., gerne på en pizzasten.

Pizza (efter bagning)

  • Lige efter pizzaen tages ud af ovnen river du rå mængder parmesan ud over pizzaen - du sætter selv grænsen
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jimmy

    Lækkert. Hvor køber man en god stærk Ventricina i Aarhus?

    • Michael

      Il mercatino i Mejlgade er et godt bud.

    • Nogen gange tror jeg, det er muligt via nemlig.com og deres samarbejde med kalu.dk. I Inco Aarhus har de den også, hvis du har adgang dertil?

    • Peter

      5 stars
      Jeg har lige købt i Kvickly…

  2. Hasi

    5 stars
    Lækker pizza!

Smid en kommentar