Gastromand.dk | 24. October 2018

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Anmeldelse: Aduro Prisma Pizzaovn er prima

Anmeldelse: Aduro Prisma Pizzaovn er prima
Webmasteren

Du har allerede lavet pizza på grillen et utal af gange Рdet er blevet rutine. Why not step up your game? Læs videre og find ud af om Aduro Prisma Pizzaovn skal være din næste gastronomiske investering!  

L√¶nge har jeg v√¶ret misundelig p√• Aarhusianerens monstrum af en pizzaovn, men indtil nu har jeg m√•ttet n√łjes med hjemmelavet pizza p√• stenen i grillen, men det er bare ikke 100% Gastromand-agtigt vel? S√• da chancen b√łd sig for at teste en ny pizzaovn p√• det danske marked, slog jeg¬†naturligvis til.

Udseende og f√łrsteh√•ndsindtryk

1 stk. Europalle med 120 kg. jern er ikke umiddelbart specielt sexet, men lad dig ikke skr√¶mme. Det g√łr 4 st√¶rke arme og et par solide¬†IKEA-skills meget ved. Ca. 30 min. senere er¬†vidunderet installeret p√• terrassen i sommerhuset p√• den jyske vestkyst, hvor ovnen skal st√• sin pr√łve weekenden igennem. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg havde forventet, men ovnen pynter rent faktisk p√• terrassen – det er langt fra altid tilf√¶ldet, n√•r vi snakker de udend√łrs pizzaovne, hvor der sj√¶ldent er lagt den store v√¶gt p√• design.

 

1 stk. Europalle

1 stk. Europalle

 

Du kan k√łbe pizzaovnen alene, men ovnen vi tester her er inkl. base og m√•ler efter installation 130x72x72 cm. Basen sikrer f√łrst og fremmest en fornuftig arbejdsh√łjde, men fungerer ogs√• som opbevaringsplads for grej eller br√¶nde. G√•r du efter det sidste, foresl√•r jeg, at vente til for√•ret.

 

img_6600

 

Materialevalg og kvalitet

Pizzaovnen er fremstillet i Cortenst√•l, som n√•r det¬†uds√¶ttes for vind og vejr, forholdsvist hurtigt f√•r en flot patina i form af et rustlag. Rustlaget neds√¶tter gennemt√¶ringen og corten¬†udm√¶rker sig¬†ved¬†for√łget modstand mod korrosion sammenlignet med andre typer st√•l. Ovnens indvendige bekl√¶dning er udg√łres af et samleselvs√¶t af sten – pr√¶cis hvilken type m√• du ikke h√¶nge mig op p√•, men de er lyse og skulle efter sigende v√¶re “varmefaste” – mere om det senere.

 

img_6603

 

Alt i alt udg√łres ovnen alts√• af¬†hovedsageligt af st√•l og sten – med andre solide materialer der skulle holde til at st√• ude og f√• nogle seri√łse t√¶sk! S√• lad os da komme igang med selve t√¶skene…

Testen

Optænding

Igen arme, ingen sm√•kager – ingen opt√¶nding, ingen pizza! Det er selvsagt afg√łrende, at det er til at f√• noget varme i ovnen og n√•r vi snakker en rigtig pizzaovn foreg√•r det alts√• med et b√•l midt i ovnen som fejes til side efter x-antal minutter, hvorefter du er klar til at bage pizzaerne direkte p√• stenen.

 

Come on baby, light my fire

Come on baby, light my fire

 

P√• vejen mod sommerhuset havde jeg k√łbt noget br√¶nde ved en vejbod og jeg frygtede det v√¶rste da jeg skulle igang med at t√¶nde op, men med to stk. bioopt√¶ndingsblokke gik det overraskende smertefrit. Efterh√•nden som de mindre stykker tr√¶ blev til gl√łder blev der lagt¬†et par ekstra k√¶vler p√•. Undervejs diskuterer jeg st√łrrelsen p√• b√•let med et par af selskabets mandlige g√¶ster. De mener, jeg er for n√¶rig med br√¶ndet, men jeg er st√¶dig. Beh√łver jeg sige, at de fik ret…?

 

Flame on

Flame on

 

Efter 45 min. fejes resterne af bålet til side og vi er ready to rock!

Bagning

Med 6 sultne g√¶ster ved bordet skulle der langes nogle pizzaer over disken og n√•r du f√łrst har opskrift og teknik p√• plads kan det g√• st√¶rkt.

    1. Aarhusianerens signaturpizza med kartofler, kantareller og confiteret and
    2. Pizza Bianco med creme fraiche, 2 slags ost, kartoffel, rosmarin og pinjekerner
    3. “One for the boys” med tomat, frisk mozzarella og rigeligt k√łd
    4. Freestyla

Det er med let nerv√łs mave, at jeg smider jomfrupizzaen p√• spaden og i ovnen.¬†Det¬†g√•r fint. Der er tydeligvis kommet god varme i ovnen – ca. 300 grader skyder vi den til og f√łrste pizza er klar efter ca. 5 min. Bunden er perfekt spr√łd og fyldet perfekt bagt – god start!

 

Kryds fingre

Kryds fingre

 

Jeg går ind og forbereder den næste pizza og bemærker at vi nu er oppe på 10 min. bagetid. Ikke desto mindre smager resultatet suverænt og gæsterne er mere end tilfredse!

 

Hyggeligt ser det ud

Hyggeligt ser det ud

 

I den ideelle verden holder ovnen selvf√łlgelig en konstant varme, men det er jo hverken el eller gas vi har med at g√łre her. Kombinationen af 5 grader celcius, en h√•rd vind fra vest og min “grundighed” i forberedelserne af hver enkelt pizza er tydeligvis h√•rd ved Prismaen og vi beslutter at tage frontl√•gen i brug under bagningen, selvom jeg tvivler p√•, den er skabt med det form√•l og det giver da ogs√• en udfordring, da den er af ren st√•l og bliver fandens varm! vi n√•r dog i m√•l uden skader.

 

Pizza Bianco

Pizza Bianco

 

Reng√łring

En lille kost og beholder og du er k√łrende – det bliver ikke nemmere!

Ekstraudstyr

Der f√łlger hverken kost eller pizzaspade (et must) med til Aduro Prisma – ej heller v√¶rkt√łj til at sp√¶nde skruerne med, s√• er du ikke allerede i besiddelse af den slags basisgrej, er det alts√• en fremragende undskyldning for endnu lidt gadgetindk√łb.

Dommen

Udseende og design er naturligvis smag og behag, men i min verden er det til noget nær topkarakterer.

Som nævnt savner jeg kun lidt ekstra plads, et håndtag til frontlågen og et termometer/varmeindikator i en eller anden form havde heller ikke gjort noget.

Alt i alt har vi dog fingrene i et gennemf√łrt og l√¶kkert produkt, som du vil blive glad for at se p√• og arbejde med – og det til en fornuftig pris.

Vi lander på den flotte karakter 5/6!

5/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

 

OpvarmningstidCa. 45 minutter
Dybde72 cm
Bredde72 cm
Bagearealca. 50x50cm
Brændeforbrug 2-3kg/t
√Öbning bredde56 cm
√Öbning h√łjde17 cm
VægtOvn: 98 kg. Base: 23 kg.
PrisPizzaovn: 4995,-

Base: 1995,-

ForhandlereForhandlere kan findes på Aduro.dk

 

Har du planer om at anskaffe dig en pizzaovn?!

 

Kommentarer

  1. Carsten P

    Ved nu ikke om jeg syntes den er specielt k√łn, men ja, i forhold til andre ovne er den i den p√¶ne ende.
    Jeg vil dog sige at en bagetid i en pizzaovn p√• 10 min lyder af ufatteligt meget. Og jeg vil mene at alfa og omega for en pizzaovn er at den nogenlunde holder en konstant varme. Har n√łrdet en del pizza og ogs√• ovnene, og har derved ogs√• l√¶st mig frem til at isuleringen af ovnen er vigtig, og i s√¶r for ude ovne. I har ikke skrevet noget om tykkelsen p√• isoleringen p√• siderne, men hvis det er samme tykkelse som “stenen” i bunden, s√• virker der i min optik ret tyndt ? Men men efter lidt √łvelse og tilv√¶nning mm. Kan det jo ogs√• sagtens v√¶re det bliver nemmere at styre temparaturen

    • Enig, 10min er for lang tid. Her t√¶nker jeg ikke temperaturen kan v√¶re over 300 grader. P√• alfaen er der et termometer, og bager oftest ved en 350-400 grader, og her bager jeg vel p√• 2-4 minutter. Har ogs√• bagt pizza 500 grader, men der bliver for vildt og for sv√¶rt at styre.

  2. Nikolaj

    Men det h√łrer vel s√• ogs√• med, at pr√łve at lave pizza udend√łrs i 5 grader og formentlig en del vind.. Ja, det taler jo ikke for, at man kan skabe den n√łdvendige varme samt holde den stabilt..

  3. Nicolaj

    Jeg har bagt ca. 500 pizzas over de par år i Tommerup ovnen i forbindelse med events. Deltagerne har selv brugt den uden problemer og de bliver super gode.
    Varmes hurtigt op og holder varmen. Den kan også bruges som ovn.
    Kan varmt anbefales

  4. Men det h√łrer vel s√• ogs√• med, at pr√łve at lave pizza udend√łrs i 5 grader og formentlig en del vind.. Ja, det taler jo ikke for, at man kan skabe den n√łdvendige varme samt holde den stabilt

  5. Den kan også bruges som ovn.

Smid en kommentar