Jagten på den ultimative brownie
Brownien kommer oprindeligt fra Amerika og så dagens lys i slutningen af 1800-tallet. Den rigtige brownie er lavet med mørk chokolade men kan i dag findes i mange andre afskygninger. En god brownie kendetegnes ved en sprød overflade og en nærmest underbagt, let tung midte. For mig er det også vigtig, at der er masser af smag fra chokolade.
Der findes rigtig mange opskrifter og måder at lave en god brownie på, og her kommer mit bud på den ultimative brownie.
Læs også: Banana Toffee Pie
Ingredienser
- 250 g. mørk chokolade f.eks. 77 %
- 5 æg
- 135 g. usaltet smør
- 200 g. sukker
- 100 g. brun farin
- 1/4 tsk. bagepulver
- 1/4 tsk. vaniljesukker
- 65 g. hvedemel
- lidt havsalt
- 2 spsk. kakakopulver
Udstyr
- Bradepande (32x24cm)
Sådan gør du
- Smelt smør sammen med chokolade i et vandbad.
- Pisk æg, sukker og brun farin sammen i 5 min. med en elpisker.
- Rør smør/chokoladeblandingen sammen med æggeblandingen.
- Kom mel og bagepulver i en skål og rør det sammen.
- Sigt mel/bagepulver ned i dejen og rør forsigtigt rundt.
- Kom salt i dejen,
- Sigt kakaopulver i dejen.
- Husk at sikre, at alle ingredienser er rørt godt ind.
- Kom dejen i en form beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ca. 35-40 min. ved 170 grader alm. ovn. Men start med 30 min., da ovne er forskellige.
- Afkøl kagen, før den skæres ud og serveres.
Brownien kan serveres for sig selv eller sammen med f.eks. vaniljeis. Man kan også peppe den op med glasur eller creme på toppen. Kagen holder sig bedst på køl.
Brownie med espresso og is
Når du skærer dine brownies ud, vil der altid være skæve kanter og endestykker. Disse kan du brække i stykker og f.eks. servere sammen med is. Prøv eksempelvis vaniljeis med browniestykker og varm espresso. Se billede.
Hvad ryger der i din brownie?!
Stik os en kommentar-
Øv!
Blev lidt tør og ikke så snasket som jeg havde håbet-
Ser først ovenstående kommentarer nu
Næste gang får den 10 min mindre
-
-
Smækker lækker opskrift!
Efter at have læst Milles og Sonias kommentarer, valgte jeg dog at give mine brownies 14 min på 230 grader, som Mrs.Rohwers ville have gjort det. ( Fra Clementine Paddlefords “Den store Amerikanske kogebog”)
Så er resultatet helt og aldeles perfekt, knasende sprød i overfladen og saftig indeni -
Øv, skulle have læst hvad Mille lige har skrevet i kommentarfeltet; 170 gr + varmluft i 40 min. er ALT for meget. Resultat : knastør kage, hård i kanten, smuldrer i midten. Uspændende. Den bliver til romkugler en dag…..
Farvel til 375 gram supergod chokolade, 7 æg og en masse smør (lavede 1 1/2 gang). Øv æv….
-
170 gr med varmluft i 40 min gør kagen tør. Jeg vil foreslå at man undlader varmluft og holder sig til de 170 gr. Eller evt nøjes med 30-35 min. -
Vil det gå helt galt, hvis man laver den i en bradepande tror du?
Skal nemlig bruge brownies til dessert til bryllup lørdag! :-) -
Okay. Lækkert. Tak for dit svar! :)
-
Kan den fryses ned og spises senere uden den mister sin konsistens og smag? :-)
-
Kanon opskrift!
Smed et par håndfulde ristede hakkede saltmandler i, det bliver det ikke ringere af
-
Hej! Hvilken temperatur og hvor lang tid skal den have, hvis man ikke har varmluft? :)
-
170 gr varmluft svarer til 190 gr alm. varme.
-
-
Hvor stor er den form du brugte? :)
-
Du skriver ikke hvor vaniljesukkeret skal i, men jeg antager at det er sammen med bagepulveret :-)
-
Denne opskrift lyder jo helt vildt lækker – den vil jeg afprøve lørdag til dessert! Jeg er på udkig efter en god “portvinskage”… Ville den holde til at blive serveret med fx. vanilleis og hindbær og så et glas portvin til – eller er den for sød til portvinen? :) Hvor stor en bradepande bruger du til sådan en portion?
-
Super skøn brownie, den bedste jeg har smagt nogensinde
-
Hvor er advarslerne: Kan udvikle stærke abstinenser, når fadet er tomt.
Tak. Den bedste brownie ever, jeg har bagt.
-
Hej !
Rart med en opskrift uden alle de forbandede nødder :-) Syntes de godt kan give en noget bitter smag i en rigtig sød kage som denne.
-
Hvorfor usaltet smør, især når du kommer salt i?
-
Perfekt timing! Jeg skulle netop til at gennemsøge nettet for en super brownieopskrift til næste lørdags dessert (en af dem) :) Job done! :D
-
Hej jeg har et spørgmål skal kagen bages i alm eller varmluft ovn for er lige nu i gang med at bage din kage netop nu og har bagt din kage mange gange før men den her gang der tager det godt nok langt tid at bage den jeg bager den i en springform på 20 cm og det har taget 20 min længere tid ind normalt og bager den på 170 grader alm ovn tænkte om jeg har gjort nået forkert mvh Oliver
-
Comments