Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

65 Comments

Jagten på den ultimative brownie

Brownie
Fynboen
Kage med dyb chokolade smag - en chokolade bombe!
Brownie6

Brownien kommer oprindeligt fra Amerika og så dagens lys i slutningen af 1800-tallet. Den rigtige brownie er lavet med mørk chokolade men kan i dag findes i mange andre afskygninger. En god brownie kendetegnes ved en sprød overflade og en nærmest underbagt, let tung midte. For mig er det også vigtig, at der er masser af smag fra chokolade.

Der findes rigtig mange opskrifter og måder at lave en god brownie på, og her kommer mit bud på den ultimative brownie.

Brownie

Brownie

Læs også: Banana Toffee Pie

Brownie6

Den ultimative brownie

Kage med dyb chokolade smag - en chokolade bombe!
4.30 fra 34 stemmer
Ret: Kage
Køkken: Amerikansk
Antal: 10 -14
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 250 g. mørk chokolade f.eks. 77 %
  • 5 æg
  • 135 g. usaltet smør
  • 200 g. sukker
  • 100 g. brun farin
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. vaniljesukker
  • 65 g. hvedemel
  • lidt havsalt
  • 2 spsk. kakakopulver

Udstyr

  • Bradepande (32x24cm)

Sådan gør du

  • Smelt smør sammen med chokolade i et vandbad.
  • Pisk æg, sukker og brun farin sammen i 5 min. med en elpisker.
  • Rør smør/chokoladeblandingen sammen med æggeblandingen.
  • Kom mel og bagepulver i en skål og rør det sammen.
  • Sigt mel/bagepulver ned i dejen og rør forsigtigt rundt.
  • Kom salt i dejen,
  • Sigt kakaopulver i dejen.
  • Husk at sikre, at alle ingredienser er rørt godt ind.
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i ca. 35-40 min. ved 170 grader alm. ovn. Men start med 30 min., da ovne er forskellige.
  • Afkøl kagen, før den skæres ud og serveres.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Brownie

Sprød overflade!

Brownien kan serveres for sig selv eller sammen med f.eks. vaniljeis. Man kan også peppe den op med glasur eller creme på toppen. Kagen holder sig bedst på køl.

Brownie med espresso og is

Når du skærer dine brownies ud, vil der altid være skæve kanter og endestykker. Disse kan du brække i stykker og f.eks. servere sammen med is. Prøv eksempelvis vaniljeis med browniestykker og varm espresso. Se billede.

Brownie6

Vaniljeis, brownie og espresso.

Hvad ryger der i din brownie?!

Stik os en kommentar

Comments

  1. Jesper

    3 stars
    Øv!
    Blev lidt tør og ikke så snasket som jeg havde håbet

    • Jesper

      Ser først ovenstående kommentarer nu
      Næste gang får den 10 min mindre

      • Fynboen

        Hej Jesper

        Jeg har fået ny ovn, og har haft lejlighed til at teste opskriften igen. Min nye ovn opfører sig tydeligvis anderledes end den gamle – og nok mere som nogle af i andre har oplevet.
        Jeg har derfor rettet opskriften til så det nu er 170 grader ved alm. ovnvarme.

  2. Tone Helene Mendoza

    4 stars
    Smækker lækker opskrift!
    Efter at have læst Milles og Sonias kommentarer, valgte jeg dog at give mine brownies 14 min på 230 grader, som Mrs.Rohwers ville have gjort det. ( Fra Clementine Paddlefords “Den store Amerikanske kogebog”)
    Så er resultatet helt og aldeles perfekt, knasende sprød i overfladen og saftig indeni

    • Fynboen

      Hej Tone

      Nogle gange må man bare følge sin intuition. Jeg har dog rettet min opskrift til så jeg nu anbefaler at den bages ved 170 grader alm. ovnvarme.
      Ovne opfører sig jo også forskelligt.

  3. Sonia

    Øv, skulle have læst hvad Mille lige har skrevet i kommentarfeltet; 170 gr + varmluft i 40 min. er ALT for meget. Resultat : knastør kage, hård i kanten, smuldrer i midten. Uspændende. Den bliver til romkugler en dag…..

    Farvel til 375 gram supergod chokolade, 7 æg og en masse smør (lavede 1 1/2 gang). Øv æv….

    • Fynboen

      Hej Sonia

      Jeg har siden jeg oprindelig lavede denne opskrift fået ny ovn, og også lejlighed til at bage kagen igen. Jeg har derfor rettet min opskrift til så det nu er 170 grader ved alm. ovnvarme. Det fungerer tydeligvis bedre (med min nye ovn i hvert fald).

  4. Mille

    2 stars
    170 gr med varmluft i 40 min gør kagen tør. Jeg vil foreslå at man undlader varmluft og holder sig til de 170 gr. Eller evt nøjes med 30-35 min.

    • Fynboen

      Hej Mille

      Det problem er jeg nu ikke stødt på. Hvilke størrelse form brugte du?

      • Fynboen

        Hej Mille

        Jeg har siden fået ny ovn og afprøvet opskriften igen. Min nye ovn varmer tydeligvis bedre end den gamle. Jeg har rettet opskriften til, så jeg nu anbefaler den tilberedes ved alm. ovnvarme. Ovne er forskellige…

  5. Christina

    Vil det gå helt galt, hvis man laver den i en bradepande tror du?
    Skal nemlig bruge brownies til dessert til bryllup lørdag! :-)

    • Fynboen

      Hej Christina

      Det tror jeg sagtens du kan, men når det nu er til et bryllup ville jeg lige lave en tester først. Husk at opskriften oprindeligt er lavet til en 32×24 cm form.

  6. Nanna

    Okay. Lækkert. Tak for dit svar! :)

  7. Nanna

    Kan den fryses ned og spises senere uden den mister sin konsistens og smag? :-)

    • Fynboen

      Hej Nanna

      Jeg har ikke forsøgt det, men jeg tænker det godt kan lade sig gøre. Men ellers kan den sagtens holde sig en uge i køleskab, uden problemer.

      • Bente

        Ikke i mit køleskab, for der er ikke hængelås på!! ?

      • Fynboen

        :-)

  8. Christian

    Kanon opskrift!

    Smed et par håndfulde ristede hakkede saltmandler i, det bliver det ikke ringere af

    • Fynboen

      Hej Christian

      Jeg kan levende forestille mig at det fungerer godt. Salt og chokolade er generelt et godt match :-)

  9. Erna

    Hej! Hvilken temperatur og hvor lang tid skal den have, hvis man ikke har varmluft? :)

    • Fynboen

      Hej Erna

      Jeg ville forsøge mig med 40 min. på 160 grader. Du kan jo evt. lige holde øje med den i løbet af bagetiden.

    • Kirsten

      170 gr varmluft svarer til 190 gr alm. varme.

  10. Katharina

    Hvor stor er den form du brugte? :)

    • Fynboen

      Hej Katharina

      Jeg bruger en 32×24 cm.

  11. Mads

    Du skriver ikke hvor vaniljesukkeret skal i, men jeg antager at det er sammen med bagepulveret :-)

    • Fynboen

      Hej Mads

      Du har fuldstændig ret. Du kommer det i sammen med bagepulver og mel.

  12. Christel

    Denne opskrift lyder jo helt vildt lækker – den vil jeg afprøve lørdag til dessert! Jeg er på udkig efter en god “portvinskage”… Ville den holde til at blive serveret med fx. vanilleis og hindbær og så et glas portvin til – eller er den for sød til portvinen? :) Hvor stor en bradepande bruger du til sådan en portion?

    • Fynboen

      Hej Christel

      Kagen går alletiders til vaniljeis. Jeg tror egentlig ikke den vil være for sød til portvin. Men sørg for at brug en vaniljeis, som smager af masser af vanilje.. evt. lav den selv :-)

      Mht. bradepande, så har jeg brugt en 32×24.

  13. Maria

    Super skøn brownie, den bedste jeg har smagt nogensinde

    • Fynboen

      Hej Maria

      Godt at høre :-)

  14. Gitte

    Hvor er advarslerne: Kan udvikle stærke abstinenser, når fadet er tomt.

    Tak. Den bedste brownie ever, jeg har bagt.

    • Fynboen

      Hej Gitte

      Selv tak, og du har desværre ret. De kan alt for hurtigt forsvinde.

  15. BrettFavre

    Opskriften ser god ud, jeg har dog lige et enkelt spørgsmål.

    For mig der når chokoladekager lige et ekstra niveau når de kan serveres lune, med is til. Desværre er det jo ikke altid det lige passer med man har tid til at lave sådan en kage.

    Er der på nogen måde f.eks. ved at vente med at putte bagepulver i til kagen skal bages, man kan lave dejen på forhånd også stille den i køleskabet til man vil bage den ?

    • Fynboen

      Hej

      Kagen holder sig utrolig godt på køl, så mon ikke man kunne lune den lidt i ovnen inden servering uden at den bliver tør. Jeg har ikke selv prøvet, men jeg tror sagtens det kan virke.

      Jeg tror ikke løsning med at have dejen i køleskabet er så god.

  16. Hej !

    Rart med en opskrift uden alle de forbandede nødder :-) Syntes de godt kan give en noget bitter smag i en rigtig sød kage som denne.

  17. Fynboen

    Hej Kim

    Det var et godt spørgsmål. Jeg plejer stort set altid at bruge usaltet smør i kager – det er nok bare en vane, eller hjernevask fra mange opskrifter og kogebøger.
    Jeg har dog også tidligere selv brugt saltet smør i kager, hvis jeg ikke lige havde det usaltede liggende, og det er da sådan set gået fint nok.

    I denne opskrift vil jeg dog nok egentlig mene at man sagtens kan bruge det saltede smør. Vær dog opmærksom på at man så nok skal undlade at komme ekstra salt i – det er dog smag og behag i sidste ende.

  18. Kim Larsen

    Hvorfor usaltet smør, især når du kommer salt i?

  19. Perfekt timing! Jeg skulle netop til at gennemsøge nettet for en super brownieopskrift til næste lørdags dessert (en af dem) :) Job done! :D

    • Fynboen

      Hej Sjønne

      Det var da heldigt.
      Smid en besked om hvad du synes :-)

      • Anna-Lucia Holdgaard

        Hvor stor skal bage formen ca. Være til opskriften som den er?

    • Oliver Nyman geer

      Hej jeg har et spørgmål skal kagen bages i alm eller varmluft ovn for er lige nu i gang med at bage din kage netop nu og har bagt din kage mange gange før men den her gang der tager det godt nok langt tid at bage den jeg bager den i en springform på 20 cm og det har taget 20 min længere tid ind normalt og bager den på 170 grader alm ovn tænkte om jeg har gjort nået forkert mvh Oliver

Submit a Comment

4.30 from 34 votes (27 ratings without comment)

Opskrift Vurdering