Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Så til søs: Vi tester gourmetmad på luksuskrydstogtskibet Celebrity Beyond

Celebrity Beyond

Kan man få en luksus gourmetoplevelse i Michelinklassen ombord på et skib? Det var et af spørgsmålene, da vi tog på et todages krydstogt med det helt nybyggede luksusskib Celebrity Beyond. Og god mad, det har de – og mange lækre drinks til at nyde både på dækket og i den frække og lidt farlige martini-bar. Flagskibsrestauranten ombord, Le Voyage by Chef Daniel Boulud serverede solid velsmag i form af smørmørt indbagt andebryst, mens både forret og dessert ikke imponerede. Eden – stedets anden gourmetagtige restaurant – leverer også godkendt velsmag, selvom kvalitet også her er svingende.

Gastromand var inviteret på Celebrity Beyond af Celebrity Cruises

Nå, men det der med, at krydstogtskibe er noget med horder af mennesker på alt for lidt plads, gigantiske buffeter og kedelige drinks, skal vi ikke lige glemme det for en stund? For da vi her på Gastromand for nylig tog den lange vej til engelske Southampton for at gå ombord på Celebrity Beyond, så var det en noget anden verden, der mødte os. Her var der luksus, lækkerier og dejlig, dejlig mad og drinks overalt på skibet. Her havde vi nemlig to skønne dage med afslapning, spisning og lidt for mange kalorier på det nybyggede luksusskib, der i hvert fald overbeviste os om, at det der med krydstogter, det kunne vi da godt gøre en anden gang også – altså hvis det er lige så lækket som det her.

Celebrity Beyond krydstogtskib
Celebrity Cruises Beyond Arrival. The Solent Southampton UK. 21st April 2022. Photograph by Steve Dunlop www.stevedunlop.com [email protected]

Jomfrurejse på helt nybygget skib med afslappet luksus

Anledningen til, at vi var draget til det sydengelske, var, at skibet Celebrity Beyond skulle til at drage ud på sin jomfrufærd. Det er et helt nybygget skib i Celebrity Cruises Edge-serie og er lige lidt større og lidt mere eksklusivt end de andre skibe i rederiets serie. Og for at alverden kunne høre om dette skibs vidundere, så var Gastromand (og rigtigt mange andre journalister, bloggere og influecere) inviteret med på et lille todages cruise, hvor vi kunne prøve det hele af.

Og det var vi glade for, for nøj for en lækker omgang krydstogtskib, det her var. Det var som at gå ind på et super lækkert og afslappet luksusresort, der så i øvrigt var flydende og fragtede os rundt på havet og bød på smuk havudsigt fra kahytter, restauranter og fra det skønne soldæk beklædt med swimmingpools, drinksglas og liggestole og fedtet godt ind i lækre loungetoner fra DJs det meste af døgnet.

Som inviterede kunne vi boltre os og nyde det meste på skibet, og vi smagte løs på mange af tingene. Som almindelig betalende gæst booker man et cruise, der som altid er såkaldt all inclusive. Det betyder ikke, at der er fri adgang til alt, men at mad og drikkevarer til et vist niveau er inkluderet. Dertil kommer så forskellige drikkepakker, hvor man så kan vælge mere avancerede og dyre drinks i forskellige barer og restauranter.

Som betalende krydstogtgæst er der også mad inkluderet. Det betyder, at man blandt andet kan besøge den rigtigt lækre kæmpestore buffet, hvor man ved betjente stationer kan gå ombord i en lang række velsmagende og friske retter. Man kan desuden booke bord på en række af skibets restauranter. Der er dog også en række mere eksklusive restauranter ombord, der kræver ekstra betaling og booking på forhånd. Nogle steder betaler man fx 50 dollars, og så kaster man sig ud i at vælge fra kortet – andre steder betaler man pr ret eller vælger sågar en tasting menu.

Lad os ile i baren (eller barene)

Vi kom ikke til at tørste ombord på Celebrity Beyond, for skibet bød på flere virkelig gode og ret forskellige barer. Mest tid brugte vi i Sunset Bar på den bagerste del af soldækket, hvor cocktailkortet var inspireret af Mellemøsten og andre eksotiske steder. Her oplevede vi det perfekte sted at sidde i solen med en kold signaturdrink med blandt andet kokoscreme og dild og bare nyde udsigten over havet.

Sunset Bar
Sunset bar
Martiniflight på Celebrity Beyond

Mere mørk, voksen og eksklusiv oplevede vi to af de andre barer på skibet, der lå nede i maven af det hele. Her var det fx fristende at gå ned i den store martinibar, hvor signaturerne selvfølgelig var en hel række forskellige martinier. Her kunne vi både smage på enkelte martinis i meget forskellige udgaver eller bestille et flight med en hel række forskellige martines i lidt mindre udgaver (og dog dejligt stærke alligevel).

World Class Bar på Celebrity Beyond

Et andet fristedende sted – med udsigt ned i martinibaren – var i øvrigt World Class Bar (det hed den), hvor skibets dygtigste bartendere mixede drinks, som var vi på en eksklusiv storbybar. Blandt andet har bartenderen Santis herfra vundet amerikanske mesterskaber for bartendere.

Her er der avancerede cocktails, hvor en fræk sag med Highland Park og røg blandt andet røg indenbords. Her ville jeg også gerne have prøvet deres rom, der bliver infuseret med røg i en stor karaffel ved servering.

Le Voyage by Chef Daniel Boulud – flagskibsrestauranten ombord

Le Voyage by Chef Daniel Boulud

De fleste af restauranterne ombord bød på udsigt til det smukke hav. Sådan var det dog ikke på Le Voyage, der er skibets stolthed, når det kommer til gastronomi. Her har man fået den franske mesterkok Daniel Boulud til at udvikle restauranten, konceptet og menukortet, og her går man ind i rammer, der er enhver gourmetrestaurant på land værdig. Her er der tale om smukt og ekslusivt og helt aflukket rum, hvor roen sænker sig og man kommer lidt væk fra de mange andre mennesker ombord og ind i intim restaurant med kun omkring 50 pladser.

Le Voyage ombord på Celebrity Beyond
Ralph og Lisbeth
Gastromands nye venner, som vi delte bord med: Lisbeth Østergaard og Ralf Østergaard Christensen.

Daniel Boulud er bestemt ikke en hr hvemsomhelst i den gastronomiske verden. Han driver en hel række restauranter, blandt andet den tostjernede Daniel i New York. Le Voyage er hans første restaurant til søs, hvor man lægger op til at give gæsterne en oplevelse i michelin-klassen – også selvom han ikke selv står i køkkenet ombord, men kun har været med til udvikle konceptet.

Retterne i Le Voyage er alle inspirerede af Daniel Bouluds rejser rundt i verden og har masser af eksotiske elementer som sofa og fremmede frugter – også selvom det hele får et meget fransk touch. Her kan man vælge mellem en treretters a la carte menu eller en større tastingmenu. Vi prøvede de tre retter, selvom vi gerne ville have kastet os over tastingmenuen og kommet lidt mere omkring i det hele og dermed bedre kunne bedømme helheden. For med de tre retter, jeg prøvede denne aften, blev jeg desværre ikke helt overbevist om, at Le Voyage er et must-eat-sted ombord på skibet.

Tatar hos Le Voyage

Min første ret var en tunesisk tatar rørt op med mynte og harissa. Det lød som et sjovt take på en klassisk tatar, men retten var decideret kedelig. Kødet var meget koldt, hvilket låste smagen inde. Mynten var ikke nem at smage, mens harissaen gav et fint spicy touch til det hele.

Andebryst hos Le Voyage på Celebrity Beyond
Hvor forretten var kedelig var hovedretten til gengæld virkelig fremragende. På papiret lød den meget eksotisk med indbagt 5-spice andebryst serveret med sur-sød-suace og bok choy. Eksotisk smagte den dog ikke, men mere som noget ærkefransk. Det var til gengæld en virkelig fremragende fransk smag, hvor der var smæk på fedme og dybde i smagen, mens andekødet var smørmørt. Det smagte bare virkelig, virkelig godt – og fik selskab en perfekt tør rioja til.
dessert
Min dessert var desværre også i den forglemmelige ende. En chokolade cremeux og en såkaldt devil’s food cake smagte fint, men uden de store finesser. Lidt finesse kom der dog i mødet med sure kirsebær fra Schwarzwald, der gav et fint bitter touch til det hele. Men altså, vi var ikke oppe i gourmetklassen her, desværre.

Gourmet light hos Eden

Efter en blandet oplevelse hos Le Voyage bød den anden aften ombord på Celebrity Beyond på skibets næstmest ambitiøse restaurant, Eden. Her er lokalet anderledes stort og livligt med store vinduer med udsigt fra skibets agterende. Og selvom det hele er mere løssluppent og livligt, er de gastronomiske ambitioner er stadig høje.

Her var der også velsmag på drengen, selvom de enkelte retter var lidt svingende i kvalitet og smag.

En decideret fremragende ganerenser satte forventningerne højt. Et stykke vandmelon med dashi og wasabi var både frisk og med intens umami i den lille sauve. Wow.

En tung forret kastede jeg mig herefter ud i. Men den smagte godt: En intense risotto med sydamerikanske svampe og godt med trøffelsmag. Ikke banebrydende, men bestemt godkendt. Trøflerne kunne man faktisk smage.

Den her smukke servering med middelhavsrejer smagte jeg ikke selv, men den høstede nok de største roser rundt om ved bordet.

Hummer på Eden, Celebrity Beyond

Min hovedret var Nova Scotia-humme med blandt andet majs. Hummeren var tilberedt til perfektion, men resten af retten blev lidt fad og kedelig. Jeg savnede salt og syre til at løfte sødmen fra både majs og hummer. Hvor var fx lidt syrlig tomat, der ville have klædt det hele perfekt?

Jeg sluttede af med en alternativ udgave af en klassisk fransk citrontærte – og i en super lækker, omend meget sød udgave. En kiksebund var toppet med citroncreme og små marengsdutter tilsmagt med lavendel, ligesom små tørrede blåbær lå på toppen. Det var en super skøn dessert, der gjorde mig glad (og så mæt, at jeg faktisk ikke spiste op).

Og så var der alt det, vi ikke fik prøvet

Der var virkelig meget at opleve ombord på Celebrity Beyond, og på vores todages cruise nåede vi slet ikke det hele. Mest ærgerligt var det, at jeg ikke fik prøvet Raw on 5, der serverer østers, sushi og andet godt fra havet.

Hvad vi til gengæld nåede at opleve – med et dejligt glas bobler i hånden – var skibets storladne Broadway-show. Det var sgu fedt, selvom det ikke kunne spises.

Celebrity Beyond – læs mere på www.celebritycruises.com

Stik os en kommentar

Smid en kommentar