Det Brune Guld flyder mod øst
De fleste, der er bekendt med den frække danske specialitet bøfsandwich med brun sovs, vil også vide, at det er udpræget fænomen i det vestlige Danmark. Der har været længere og længere imellem de brune oaser, jo længere man kommer øst for Lillebælt. Der er derfor ikke noget at sige til, hvis folk bliver mere syge om vinteren, når der ikke er så mange muligheder for at få de vigtige brune vitaminer.
Derfor er det med stor glæde, at undertegnede og de brune riddere bag Danmarks Bedste Bøfsandwich kan konstatere at trods den spage udbredelse på Sjælland, er der flere som holder den brune fane højt og serverer nogle yderst frække brune banditter!
Således er årets finalefelt i kampen om at blive kåret til Danmarks Bedste Bøfsandwich delt 50/50 over Storebælt, med 3 kandidater fra Jylland og 3 fra Sjælland. I læste rigtigt; feltet er så stærkt i år, at vi har været nødt til at lave en top 6!
Vest for Storebælt
A) Spisehuset i Pagoden, Ølgod
B) Restaurant Vestre Baadelaug, Aalborg (vinder i 2013)
C) Havnens Perle, Aarhus (vinder i 2012)
Øst for Storebælt
D) Chicky Grill, København (finalist i 2013)
E) Staalvand, Brønshøj
F) Greasy Spoon, København
Igennem December vil dommerholdet, ledsaget af sovse-kyndige gæster, besøge alle finalisterne, få slukket sovsetørsten og til slut annoncere Danmarks Bedste Bøfsandwich lige inden nytår! Følg med på www.bøfsandwich.dk
Er en bøfsandwich med eller uden sovs?
Trods årets fine finalefordeling, oplever man specielt på Sjælland at bøfsandwichen bliver udbudt uden sovs. Retfærdigvis er den nemmere at spise, men hvem gad spise en hotdog uden løg og agurker fordi den spilder mindre? Nej, vel. Så ligesom pizzaen i hundredevis af år var uden kød og burgeren uden ost og bacon, så byder evolutionen på forbedringer – og når en bøfsandwich smager uendeligt meget bedre, badet i det brune guld, hvorfor skulle man så lade være?
-
Linket til http://www.bøfsandwich.dk virker desværre ikke.
-
Hvor er det fantastisk, at i bruger energi på at promovere bøfsandwichen, og ligefrem kåre landets bedste. Da jeg var barn, kunne de købes i alle grill-barer og cafeterier. Nu om dage kommer jeg ikke så ofte på den slags steder, men når jeg gør, ærger jeg mig over, at det er svært at opdrive en ordentlig bøfsandwich med det flydende, brune guld.
Comments