Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

No Comments

Nytårsmenu-snack: Natlægens Dyremad

Nytårsmenu-snack: Natlægens Dyremad
Aarhusianeren
... eller den lidt mere luksuriøse natlægens dyrmad

Der skal snacks til nytårstalen – og natuligvis champagne. I år forsøger vi os med en luksuriøs udgave af Dyrlægens Natmad – vi kalder den Natlægens Dyrmad.

LÆS OGSÅ: Den Perfekte Nytårsmenu – Når kun det bedste er godt nok!

Dyrlægens Natmad

… eller den lidt mere luksuriøse natlægens dyrmad
3.50 fra 2 stemmer
Antal: 4

Ingredienser

Andelevermousse

  • 200 g Andelever
  • 1 Skalotteløg
  • 1 fed Hvidløg
  • 3 kviste Timian
  • 1/2 dl Cognac
  • 3/4 dl Fløde
  • 50 g Iskoldt smør

Syltede rødløg

  • 1 Rødløg
  • 1 dl Æbleeddike
  • spsk Honning

Ristet Rugbrød

  • 3 skiver Rugbrød
  • 25 g Smør

Andet

  • 8-10 skiver Røget oksekød
  • Karse

Sådan gør du

Andelevermousse

  • Fjern forsigtigt de fleste blodårer fra leveren. 
  • Svits finthakket skalotteløg og hvidløg på panden i lidt olie. Kom leveren og timian på og steg 2-3 minutter.
  • Tilsæt cognac og flambér. Kom leverblandingen i en blender sammen fløden og blend til blandingen er helt glat.
  • Tilsæt smør og blend til det er arbejdet ind i blandingen.
  • Smag til med salt, peber og eventuelt en smule æbleeddike.
  • Kom i en lille form og på køl i minimum 2 timer til den er kølet.

Syltede Rødløg

  • Skær rødløget i tynde skiver.
  • Bring eddike og honning i kog. Tilsæt løg og sluk for varmen. Lad det trække en times tid. 

Ristet Rugbrød

  • Stik cirkler ud af rugbrød og steg det sprødt i smør. 

Anretning

  • Læg kalveskiverne på rugbrødet og top med en smule andelevermousse. Herpå syltede rødløg (husk at dræne dem) og karse.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Submit a Comment

3.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering