Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. januar 2020

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Dampet torsk med rogn-blanquette

Dampet torsk med rogn-blanquette
Aarhusianeren

Forretten skal være fisk – og nytårstorsken er en klassiker, som vi ikke går udenom i år.

LÆS OGSÅ: Den Perfekte Nytårsmenu – Når kun det bedste er godt nok!

Dampet torsk med rogn-blanquette

5 fra 1 stemme
Antal: 4

Ingredienser

Dampet Torsk

  • 4 stk Torskeloin (á ca. 100g)
  • 2 dl Hvidvin

Blancheret Spinat

  • 1 pose Spinat (frisk)
  • 25 g Smør
  • 1 fed Hvidløg

Rogn-blanquette

  • dl Fiskefond
  • 50 g Smør
  • 1 dl Creme fraiche 38%
  • 1 dl Fløde
  • 4 Æggeblommer
  • 50 g Ørredrogn
  • 3 spsk Finthakket purløg

Andet

  • 40 g Frisk trøffel i tynde skiver

Sådan gør du

Dampet Torsk

  • Kom torsken i et fad og krydr med salt og peber. Kom hvidvinen ved og luk til med stanniol.
  • Sæt i ovnen ved 125 grader i 15-17 minutter.
  • Torsken er færdig når du kan trykke let på dem og de deler sig i lamellerne.

Blancheret Spinat

  • Skyl spinaten grundigt.
  • Smelt smørret på jævn varme og rist finthakket hvidløg heri.
  • Kom spinaten på og varm til den falder let sammen.

Rogn-blanquette

  • Kom fiskefond og smør i en kasserolle og varm til smørret er smeltet. Tag af blusset.
  • Rør creme fraiche, piskefløde og æggeblommer sammen.
  • Pisk massen i den varme fond og varm forsigtigt op til den begynder at tykne (Den skal varmes op til cirka 85 grader).
  • Smag til med salt og peber.
  • Rør ørredrogn og purløg i umiddelbart før servering.

Anretning

  • Anret torsken på en klat spinat.
  • Top med trøffel og evt. purløg og ørredrogn.
  • Blanquetten hældes over fisken ved bordet.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar