Ingen kommentarer
Dampet torsk med rogn-blanquette
- Aarhusianeren
- Den 28. december 2019
- https://gastromand.dk
Forretten skal være fisk – og nytårstorsken er en klassiker, som vi ikke går udenom i år.
LÆS OGSÅ: Den Perfekte Nytårsmenu – Når kun det bedste er godt nok!
Dampet torsk med rogn-blanquette
5 fra 3 stemmer
Antal: 4
Ingredienser
Dampet Torsk
- 4 stk Torskeloin (á ca. 100g)
- 2 dl Hvidvin
Blancheret Spinat
- 1 pose Spinat (frisk)
- 25 g Smør
- 1 fed Hvidløg
Rogn-blanquette
- 2½ dl Fiskefond
- 50 g Smør
- 1 dl Creme fraiche 38%
- 1 dl Fløde
- 4 Æggeblommer
- 50 g Ørredrogn
- 3 spsk Finthakket purløg
Andet
- 40 g Frisk trøffel i tynde skiver
Sådan gør du
Dampet Torsk
- Kom torsken i et fad og krydr med salt og peber. Kom hvidvinen ved og luk til med stanniol.
- Sæt i ovnen ved 125 grader i 15-17 minutter.
- Torsken er færdig når du kan trykke let på dem og de deler sig i lamellerne.
Blancheret Spinat
- Skyl spinaten grundigt.
- Smelt smørret på jævn varme og rist finthakket hvidløg heri.
- Kom spinaten på og varm til den falder let sammen.
Rogn-blanquette
- Kom fiskefond og smør i en kasserolle og varm til smørret er smeltet. Tag af blusset.
- Rør creme fraiche, piskefløde og æggeblommer sammen.
- Pisk massen i den varme fond og varm forsigtigt op til den begynder at tykne (Den skal varmes op til cirka 85 grader).
- Smag til med salt og peber.
- Rør ørredrogn og purløg i umiddelbart før servering.
Anretning
- Anret torsken på en klat spinat.
- Top med trøffel og evt. purløg og ørredrogn.
- Blanquetten hældes over fisken ved bordet.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Velbekomme!
Stik os en kommentarLidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Smid en kommentar