Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 2. juni 2020

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Chokolademazarintærte med citrus og kakaosorbet

Chokolademazarintærte med citrus og kakaosorbet
Aarhusianeren

Desserten skal være sød og lækker, vi foreslår en god chokolademazarin med sorbet.

LÆS OGSÅ: Den Perfekte Nytårsmenu – Når kun det bedste er godt nok!

Chokolademazarin med Citrus og Kakaosorbet

4.67 fra 3 stemmer
Antal: 4

Ingredienser

Chokolademazarin

  • 125 g Marcipan
  • 100 g Smør
  • 100 g Sukker
  • 2 æg
  • 100 g Smeltet mørk chokolade (fx. Callebaut)
  • 1 spsk Kakao
  • 1 spsk Mel

Clementin-chips

  • 2 blade Husblas
  • 3 dl Vand
  • 2 Clementiner
  • 45 g Glucose
  • 100 g Sukker

Kakaosorbet

  • Sukkerlage fra Clementin-chips
  • 85 g Kakaopulver
  • 100 g Mørk Chokolade (fx. Callebaut)

Andet

  • 2 Clementiner
  • Bladguld (hvis der skal pimpes)

Sådan gør du

Chokolademazarin

  • Pisk marcipan, smør og sukker sammen til det er en ensartet lys masse.
  • Tilsæt æggene et af gangen og herefter den mørke chokolade.
  • Tilsæt kakao og mel.
  • Kom i en 18-20cm bradepande og bag 30 minutter ved 175g varmluft. Lad den køle helt af.

Clementin-chips

  • Kom vand, saft og fintrevet skal af 1 clementin, glucose og sukker i en gryde. Bring i kog.
  • Skær en clementin ud i millimeter tynde skiver.
  • Lad dem få et minuts opkog i gryden og placér dem så på en bageplade.
  • Bag clementinerne ved 110 grader i cirka 45 minutter (eller til de er helt tørre. Tiden kan variere en smule alt efter tykkelsen).

Kakaosorbet

  • Udblød husblas i koldt vand i minimum 10 minutter.
  • Varm sukkerlagen fra tidligere op. Heri smeltes nu husblassen.
  • Sluk for varmen og rør kakao og chokolade i. Rør til alt chokoladen er helt smeltet.
  • Sigt massen over i en lille beholder og sæt den på køl til den er helt kølet.
  • Kør den på en ismaskine eller indfrys i fryseren med hyppige omrøringer (et par gange i timen).

Anretning

  • Skær de resterende to clementiner ud i fileter (dvs. uden skindet).
  • Anret med et stykke kage, clementin-fileter og sorbet, som pyntes med bladguld (eventuelt) og tørrede clementiner.
  • Har du tørrede clementiner i overskud, går disse også godt som garnering i en cocktail senere på aftenen.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar