gastroMAN vs. FOOD – i Løgstør
Du kender godt Adam Richman ik’? Ham som gennem en række programmer udfordrede diverse restauranter og ikke mindst sig selv på at indtage enorme mængder mad på rekordtid? Konceptet har nu fundet vej til Nordjylland, mere specifikt Løgstør. Egentlig er byen jo kendt for sine blåmuslinger og østers, men det er den lille café “Hos Tetzlaff ” ved at lave om på!
Advarsel! Er du aktiv i Stop Spild Af Mad, skal du nok stoppe læsningen her!
Navnet “Hos Tetzlaff” undrede os en del, men vi fik venlig forklaret, at det faktisk er ejerne sønnen Niels og moderen Birgittes efternavn, som stammer fra region Tetzlaff i mellem Tyskland og Polen, som deres tip-tip-oldefar tog med sig, da han for længe siden rejste mod Danmark. Så er det på plads!
Hos Tetzlaff får du lidt af det hele, faktisk var vi lidt i tvivl om, hvad de egentlig solgte da vi ankom tirsdag aften. Det er nemlig både en delikatesse med hjemmelavede lækkerier, salg af vin, øl og chokolade og nå ja, så kan du også lige komme en tur i “Burger Himlen”. Netop her kan du så også prøve kræfter med deres enorme burger, hvilket lige netop var årsagen til, at Familiefaren, Webmasteren og venner tog turen fra Aalborg.
Stemningen var høj i Familiefarens Passat og der var næsten symbolsk AC/DC, Highway to Hell for fuld skrue på anlægget. Snakken i bilen går primært på, at overbevise hinanden om, at selvfølgelig kan vi indtage de næsten 800 gram kød bestående af 2 x 180 g Tetzlaff Bøf, 180 g Pulled Pork, 200 g Oksemørbrad, 6 skiver Bacon, 3 skiver Ost, 200 g. Salat, 200 g. coleslaw 6 skiver Tomat, 10 skiver Agurk, Tetzlaff Dressing, BBQ, 6 Løgringe, 400 g Pommes Frites, 1/2 sodavand – hell yeah!
Vi ruller langsomt ind gennem hovedgaden og parkerer lige udenfor døren. Inden vi træder ind tager vi lige kampråber – “Ingen giver op – ingen melder fra, ligemeget hvad!” Vi bliver budt pænt velkommen og vist til vores bord, hvor vores værter efter en kort sludder gennemgå regler med os. Når de 30 minutter begynder må man ikke rejse sig før tiden er gået, og alt inklusiv sodavand skal være væk inden gong-gongen lyder! Hvis du når det, ja så er det på husets regning.
Gentlemen start your engines
Vi får serveret svinet, som jeg gætter på vejes ind på en samlet vægt lige omkring 1,8 kg inklusiv pommes – and they are off! Jeg lægger hårdt ud og skynder mig, at fordele lidt af al den lækre junk til min ekstra tallerken, hvilket giver lidt bedre overblik. Så er det bare at køre i lade, og det bliver der gjort – og det smager sgu godt, tanken om, at jeg kan spise i evigheder af det her strømmer gennem mig. Deres pulled pork smager fornuftigt, oksemørbraden ligeså – ingen problem!
Hakke-drengene derimod – de er sgu nogle bastante og tunge sataner! Det er som om de (med vilje?) er rørt for hårdt (måske et lille trick fra køkkenet for at skille fårene fra bukkene?). Jeg tygger derud af og husker Adam Richmanns råd om at blande indtaget af kød med pommes med masser af ketchup og så lige lidt sodavand til at skylle ned med – hold kæft hvor det kører!
There comes a time in every mans life…
Ja, det gør der – erkendelses tid, for mit vedkommende, så gik der ikke meget mere end 10-12 minutter før jeg godt kunne mærke, at opgaven var alt for voldsomt for min mavesæk. På trods af, at Webmasteren gentagende gange råbte “Din fucking amatør, vores image står på spil” med vrede og forargelse i stemmen, så hjalp det lige meget. Vi fortsætte med at spise til gong-gongen lød, men det for mit vedkommende nåede jeg kun et stykke over halvdelen (Webmasteren endnu mindre – tø-hø-hø).
There can be miracles
Ja, der var nemlig et lille lyspunkt – vores 4. mand – Michael Andersen, tidligere bokser i Sparta og fra Bælum-united – og nej han er ikke typen som du ville gætte kunne ondulere sådan et svin, men han var tæt på. Der manglende ca. halvdelen af den ene bøf, overdelen af bollen og halvdelen af fritterne – Fra alle os på Gastromand – Michael we salute you!
Ja, ja – hånden på hjertet så vidste vi nok godt, at det ikke var muligt, også selv om, at jeg lige indtil halvvejs inden i kampen faktisk oprigtig troede på, at jeg kunne spise hele skidtet. Men et par år med Crossfit og LCHF kost har nok ikke just udvidet min mavesæk. Lad det være jer alle en lærestreg – motion og kost skaber ikke resultater hvis man vil æde igennem! Den nuværende rekord er i øvrigt på 17 minutter, hvor der var rent bord – vi undrer os stadig…
Vi takker af for en udfordrende aften Hos Tetzlaff . Du kan besøge deres hjemmeside her.
Tager du udfordringen op, så smid lige en kommentar med oplevelsen og del gerne billeder på vores facebookside, Twitter eller instagram og hashtag med #gastromanvsfood
Stik os en kommentar-
Der gik lige ged i sys.
…med den mængde mad kan kroppen ikke nå at optage det og man kan gå i chock.
Så tænk over tiden.
Bon appetit!-
Helt enig Steen, det er ikke for alle, og hånden på hjertet, så var det også lidt hårdt for kroppen dagen efter, men så igen, vi er jo mænd og skal udfordres – i øvrigt så er Adam Richman jo sej og alt det der – men prøv lige at se “Furious Pete” på YouTube, han er jo megasej til at æde. Har snakker vi en fyr som led af anorexia men i stedet vente det til, at leve af at spise – se det forstår vi sgu på Gastromand!
-
-
Stor fan af Adam Richman og Man vs Food.
Det handler ikke kun om mængden men om indholdet af opfordringen.
Maden skal desuden smage dejligt.
Denne udfordring lever ikke helt op til kravene i de udfordringer der normalt stilles Adam Richman.
Ofte har han en time til at konsumere en så stor mængde.
Man må som restauratør have et ansvar for sine gæster også dem der vælger at tage udfordringen.
Med den mængde mad kan k -
Efter i weekenden også at have måtte erkende nederlag til burgeren må jeg sige at det er en voldsom fætter. Da uret ringede efter 30 minutter havde jeg stadig en del af underbollen og noget salat (primært tomater og Agurker – jeg HADER agurker) samt lidt pommes tilbage. En enkelt ved bordet fik udryddet hele burgeren og sodavanden men manglede en del pommes.
Vi var dog også dumme nok til lige at bestille en halv liter øl inden burgeren – den sidste sjat af denne slog godt nok hårdt (på maven) da den blev hældt i halsen efter burgeren.
Er noget imponeret over den person som har spist det hele på blot 17minutter (der skal vist dedikation og en noget mere svinende spise-stil til end den jeg lagde for dagen).
Men sjovt det var det (man skal dog ikke gøre det for burgerens skyld for den er so-so i smag).
Mine burgerbøffer var forøvrigt dejligt saftige og løse i kødet – en af de andre ved bordet brokkede sig dog over at hans var meget tørre og hårde. Man kan jo være heldig engang imellem :-D-
I det mindste så sad Webmasteren ikke og råbte “din fucking amatør” til dig under showet :-) Burgeren er såmænd meget god, sjovt nok du siger hakkedrengene var saftige og løse, vores var noget tunge i det :-)
-
-
Som jeg engang sagde til mine børn til skræk og advarsel “Det, man foræder sig til, må man græde sig fra – ingen kan hjælpe dig!”
Føj for den lede hankat – alene synet – og jeg ville være over-mæt. Der skulle være et lignende sted i New York, som åbnede for år tilbage.
Nu må man jo ikke køre bil med tømmermænd, og I havde sikkert ikke været i stand til at gå fra Løgstør til Aalborg – men trille, måske!-
Jeg erkender, at det vækker skræk i de fleste, men udfordringen var nu meget sjov. Apropos tømmermænd, så kan man faktisk godt have tømmermænd af at spise, heldigvis har jeg kun prøvet det nogle få gange, dagen efter denne tur var rimelig hård – kroppen var noget brugt og søvnen om natten var urolig – men det var jo helt selvforskyldt :-) Ikke desto mindre, så er det jo en sag for enhver Gastromand Elsebeth :-)
-
-
Det kræver vist sine tømmermænd at komme igennem den menu!
Ærgerligt at jeg sjældent er i løgstør..-
Et hurtigt smut så er du deroppe Anders :-) Webmasterens første svar efter jeg sagde vi skulle derop en tirsdag var faktisk: “Hvorfor fanden har du ikke planlagt det til en søndag, så kunne vi sgu da have taget der op med tømmermænd!”
-
-
Ikke just et uundværligt bidrag fra Guds eget land, må jeg sige, og tilføjer: fy for pokker …
Comments