Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Man vs. Food: The Cricket Burger!

Man vs. Food: The Cricket Burger!
Gastromand

Nu skal der jo ikke gå “Gastromand vs. Food” i den – men jeg forsætter med at blive inspireret af Adam Richman fra “Man vs. Food” og har senest set afsnittet hvor han er i Denver ved “Duffys Cherry Cricket”…

Duffys Cherry Cricket stammer faktisk helt tilbage fra 1945, hvor den åbnede i de første ejeres eget hus – endda i deres stue – idag er det én af de bedste burger joints i Denver. Hvorfor har vi ikke sådan noget i Danmark?

"Dartskiven" fra Duffy Cricket Burger Restaurant...

“Dartskiven” fra Duffy Cricket Burger Restaurant…

Nå, jeg tror netop denne burger fangede mig fordi den udgave Adam får “valgt” er total off og en lidt underlig blanding. Grunden til jeg skriver “valgt” er fordi, at der på restauranten er så mange valg – intet mindre end 21 forskellige “toppings” udover bøffen! Hvis du så har svært ved at vælge, så kan du bede de søde servitricer om, at kaste med dartpile efter en skive, hvor der så er indtegnet de forskellige ingredienser på. Her vælger de så denne burger jeg har genskabt fra Adam!

Check out the meat!

Check out the meat! Dansk Waygu…

Ja, det blev egentlig 6 bøffer, det kunne jo være der kom gæster...

Ja, det blev egentlig 6 bøffer, det kunne jo være der kom gæster…

Jeg elsker min "grill-bars-ejer-pande"...

Jeg elsker min “grill-bars-ejer-pande”…

Årh ja, jeg må hellere lige huske, at jeg jo endnu engang har været heldig at få tilsendt lidt dansk Waygu fra Skagenfood, som de til tider har som ekstra varer – det kan kun anbefales! Desværre er det ikke pt. at skaffe, men mon ikke det kommer igen…

Man vs. Food: The Cricket Burger!

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bøf og tilbehør

  • 2 boller - enten laver du tricket med krydderboller eller hjemmebag!
  • 500 gram hakket oksekød - det bedste af det bedste!
  • 4 skriver bacon
  • 2 æg

Grilled Bermuda Onions

  • 1 stort rød løg
  • Stegefedt fra bacon
  • 1 spsk brun farin
  • Salt/peber
  • 4 skiver lagret chedar
  • 1 stor tsk røget paprika
  • ½ tsk røg salt

Guacamole

  • 1 avokado
  • 1 fed hvidløg
  • Saften af en ½ citron
  • 1 spsk creme fraiche 38 %
  • Salt/peber

Salsa

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 Cherry Tomater
  • 1 dåse øko hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 stor rød peber
  • 1 tsk brun farin
  • 2 stykker mørk chokolade
  • Salt/peber

Sådan gør du

Bøf og tilbehør

  • Giv kødet en omgang salt og peber - rør det sammen og lad det trække 30 minutter på køl.
  • Form så to gode bøffer og stil dem til side.Når du halvejs i salsaen så steger du bøfferne så de er røde indeni. Når du vender dem første gang smider du ost på og tilføjer paprika og røgsalt.
  • Steg bollerne sprøde i smør på panden samt æggene hvor de er smilende til sidst.
  • Steg dit bacon sprødt og læg det over noget rundt så det tager form - det skal gerne "runde" lidt sådan at det kommer til at ligge over bøffen. Gem fedtet!
  • Skær ost i skriver og læg det klar.

Grilled Bermuda Onions

  • Skær løget i 1 cm tykke skiver imens du varmen pande op til middelsvag varme med dit baconfedt. Læg så løgene på og giv den salt/peber og brun farin.
  • Lad dem stege i ca. 10 minutter og vend dem så og giv dem 10 minutter på den anden side. Du skal være forsigtig, for vi ønsker at de skal bevare deres form og ikke gå i stykker.

Guacamole

  • Pil din avokado og blend den med resten af ingredienserne, smag den til og sæt på køl.

Salsa

  • Hak rødløg, hvidløg og chili og svits det af i 3-4 minutter i en gryde med olie.
  • Tilsæt hakkede friske tomater, lad det simre i 3-4 minutter.
  • Tilsæt puré i midten af gryden og lad det svitse af i et par minutter før du rører det ud.
  • Tilsæt dåsetomat og resten af ingredienserne og lad det simre i 45 min ved svag varme.

Opbygning

  • Så kommer vi til den sidste del hvor der skal bygges. Men den tager vi lige i sidste del af indlægget.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Tomater er noget kedelige på denne årstid, så cherry er at foretrække...

Tomater er noget kedelige på denne årstid, så cherry er at foretrække…

Giver en god dybde...

Giver en god dybde…

Sådan skal bacon se ud!

Sådan skal bacon se ud!

Dette bacon var i øvrigt en rest jeg havde fra da jeg lavede lidt sensommermad med grønkål for nogle uger siden, som også var fra lidt glad økologiske gris fra Skagenfood, som selv salter og tørrer deres bacon. Du behøver naturligvis ikke bruge denne, men brug et godt stykke saltet flæsk fra slagteren, det betaler sig i den sidste ende!

Skagenfoods Bacon fra økogrise...

Skagenfoods Bacon fra økogrise…

Se om du kan få dit bacon til at "runde"...

Se om du kan få dit bacon til at “runde”…

Ja, det lille trick med at få bacon til at rulle er meget simpelt, du skal blot lægge det over noget rundt lige når det er færdigt, så tager det form. Egentlig er det ikke vigtigt som sådan, men det som godt ud i den færdige burger.

Mit bud på "Bermuda Fried Onions"...

Mit bud på “Bermuda Fried Onions”…

Klar til at rulle...

Klar til at rulle…

"Smoked chedar!"

“Smoked chedar!”

Build em up!

Build em up!

Så skal der bygges, og det er rimelig nemt. Start med bøffen, så løg, bacon, salsa, guacamole og spejløg! It dinner time! Og forsøg nu for guds skyld at spise den med fingrene, det skal svine og være snasket!

The Crisket Burger!

The Crisket Burger!

 

Er du, ligesom os, fan af Man vs. Food?

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar