GM Anmelder: Webers Vintergrill
Der er snart vinter og det kan man så synes er træls eller ej – på Gastromand hylder vi alle årstider, da de hver især har deres undskyld for at lave retter der passer dertil!
Forår er tiden hvor de tunge retter langsomt erstattes af de mere lette, hvor grøntsagerne får mere magt – sommer bliver mere til fisk, skaldyr og de lyse nætter med masser af grill, hvor efterår er tiden hvor jagtsæsonen går ind – vinteren er simreretter – men faktisk også grill – ihvert fald hvis du spørger Weber…
Udseende og førstehåndsindtryk
Vi skal lige have ryddet lidt stereotyper tanker af vejen først – Jeg tænker lidt, at det her er en kogebog, som er internationalt produceret og så tilpasset norden. Det er nok ikke helt ved siden af. Det du skal være klar over her er, at lidt af det nærvær du ellers kan mærke, når du fx læser en kogebog af en dansker som Timm Vladimir eller Thomas Herman forsvinder – bortset fra det, så fungerer det. Hertil så skal du så også huske hvordan jeg skamroser Jamie Olivers kogebøger, som følger sammen “opskrift” – lige lidt kogebogs-humor der!
Ellers har vi med en god solid kogebog at gøre. Den indeholder intet mindre end 100 opskrifter, hvor der grilles til den helt store guldmedalje.
Opbygning og struktur
Der er ikke så meget traditionelt over denne opbygning, vi starter med lidt læring omkring grill og glæderne ved vintergrill, hvordan du kan læse om vintergrill og tips til samme. Ja, det handler naturligvis også om, at Weber gerne vil have folk til at starte grillen op om vinteren, fred være med det – det ændrer ikke på det faktum, at bogen er ret fed! Nå, så gør vi over til “Godt Grillet” som er opskrifter der går hurtigt – “Koreanske Burgere” ser altså lækre ud!
Opskrifter
“Cidersimrede Pølser med løg”, “Koreanske Burgere”, “Grillet Oksesteg med skysauce, sprød skorpe med peberrod og sennep” og “Fyldte Burgere med Ost og Rødkålssalat” og alt sammen på grill! Det er fandme Gastromand all the way! Opskrifterne er meget lige til og godt beskrevet – dog kan jeg undre mig meget over, at grillen temperatur må svinge så meget – ofte er det med 60 graders interval, fx mellem 230 og 290 grader – men det må jo testes af, de gode folk ved unægteligt godt hvordan man griller.
Billeder
Billedsiden er virkelig i top, de er knivskarpe og intet er overlad til tilfældighederne. Jeg er helt vild med billederne nedenfor- jeg kan vitterligt ikke vurdere om sneen er fake eller ej – og det er egentlig også lige meget, for de er i orden. Kapitlerne brydes af et udendørs billede, som lige bærer os i gang med kapitlet. Jeg ser lidt genbrug af service – men du vil formegentlig ikke lægge mærke til det, for størrelsen af billederne er meget varierende. I starte var det faktisk lidt et irritationsmoment for mig, da jeg holder mest af helsiderne, men det skaber faktisk noget dynamik for læseren. Til sidst tænker jeg lidt over, hvorfor der stort set ikke er nogen billeder af retterne på selve grillen, det er meget få steder?
Dommen
Webers Vintergrill er en rigtig fin grill kogebog, som ligger i den høje ende af skalaen. Opskrifter, billeder og gennemarbejdningen er flawless, den giver dig faktisk lyst til at gå igang med retterne, men jeg mangler lidt, at blive motiveret gennem retterne til at starte grillen selv om termometret står på 0 grader og det er lidt synd. Muligvis skyldes det, at den er målrettet alle lande i norden og sikkert også andre. Men det ændrer du ikke ved, at det er nogle fede og nytænkende retter, som faktisk inspirerer og i sidste ende er det jo det vigtigste! Vi ender på fire fornemme stjerner – så få fyret op under dine kul, briketter eller gas og kom igang!
Fakta:
Forfatter: Jamie Purviance
Fotograf: Klaus Einwanger
Vejl. pris: 249,-
Sideantal: 200
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Se mere på Lindhardt og Ringhof
Smid en kommentar