Gastromand.dk | 19. October 2018

Scroll to top

Top

20 kommentarer

El-grillen kommer: Har Weber skabt endnu en Grill-revolution?

El-grillen kommer: Har Weber skabt endnu en Grill-revolution?
Familiefaren

Har du en grill på din altan? Nej sgu da! Det må man ikke! Alt for mange kender til netop denne situation hvor de må undvære duften af grillmad som for mange er indbegrebet af sommer og det er synd og skam! Faktisk er det næste helt umenneskeligt! Men heldigvis er det håb foruden – Weber har nemlig gjort et forsøg på at gøre det muligt at grille på altanen – helt lovligt!

Præsenteret i samarbejde med Weber Danmark

Da jeg har skiftet titel fra “Familiefaren” til “Den Moderne Familiefar” bor jeg faktisk ikke længere kun i paracelhus med have, græsplane, legusterhæk og terrasse som jeg konstant skal holde nede med ukrudt – nej jeg bor faktisk halftime i lejlighed i Kødbyen på Vesterbro og det er sgu urban living to the max! Det er kontrasternes liv jeg lever, hvor jeg den ene uge bor i udkanten af Aalborg hvor der ånder ro og fred og den anden uge lige oveni den pulviserende Kødbyen som fint kan banke en fast igang tirsdag nat kl. 03.00 uden problemer.

Der bygges og hører musik!

Det betyder jo så at jeg alt for længe ikke har kunne grille og selv om man i teorien godt kan lave noget med en engangsgrill i smug så duer det bare ikke og så er det faktisk også uforsvarligt og ikke lovligt. Men nu er der kommet en mulighed og det er PULSE Weber el-grillen, som er den første af sin slags til at kombinere intelligent teknologi med digital ydeevne. Faktisk har Weber sørget for at sikre du nu kan få dit behov for grill i storbyen dækket – men “el” og “grill” – hmmm – fungerer det? Lad os kigge på det og vi starter med sværhedsgraden i at samle grillen:

Utrolig nem at samle…

Ekstra udstyr…

Der samles…

Der måtte lige bruges lidt fællesarea for at samle grillen og flere forbipassende spurgte også interesseret ind til den. Heldigvis var den virkelig nem at samle, så jeg virkede ret prof – faktisk var det så nemt, at jeg stod og fyrede den af til lidt Kanye West imens. Så på en skala fra 1 til 10 hvor 10 er det sværeste grill at samle i hele verden, så ligger den for mig på en 2’er. For at oversætte – alle som kan lidt mere end at stå og bladre småforvirret rundt i instruktionen vil mene den ligger på 1 eller måske endda 0 – det er mega nemt.

Klar til at rulle…

Udseende og førstehåndsindtryk

Udseende er subjektivt men Weber kan altså det der med design, jeg synes den er pisse blæret at se på og kan godt afsløre, at samtlige gæster i lejligheden er gået direkte ud på altanen spurgt hvad det nu er for noget jeg har fået? Den er hurtig til at tilslutte (den skal faktisk bare i et 220 V stik) – så det kan selv én som mig klare – ren Plug N Play og så ellers bare igang. Herefter så skal du installere app’en som er deres iGrill-app der fungerer ret godt

Sensorer til iGrill…

Kvalitet og design

Jeg er vild med designet som følger mange af Webers andre grill. Det ser godt ud og grillen virker bestemt gennemarbejdet. Ellers er det en porcelænsemaljeret støbejernsrist, som kan holde til nogle tærsk som du får med og så tilbyder Weber 5 års rustgaranti på grillen hvilket naturligvis også gør, at den nok skal holde.

Hot hot hot…

Denne model er PULSE 2000 og den største du kan få. Dit grillområde er lidt som lejlighederne i indre by – udnyttet så godt som muligt på trods af pladsen og giver dig 49×39 cm at lege på. Det er på ingen måder som deres Genesis model der nemt kan klare 4 stegepander eller pølser til en mindre hær, men det er heller ikke meningen! Less is more Ladies And Gentlemen og det er netop det som Webers PULSE handler om, husk nu på, at vi har bevæget os væk fra boligkvarteret og kvardratprisen i indre by nemt rammer 45.000 kr! Det skal passe sammen.

Weber Pulse 2000…

App

iGrill er temmelig kendt og Webers hjørnesten. Den fungerer ret godt og er hurtig at sætte op. Der er indbygget bluetooth i grillen, som faktisk står og pinger når du tænder din grill. Jeg har faktisk ikke lagt mærke til om den stopper, da jeg tilsluttede med det samme.

Parret efter 2 sekunder…

Bluetooth on…

Herefter har du en del muligheder hvor du kan vælge hvilke typer kød du vil stege og her guiden appen dig så til dit endelig resultat. Det er ret godt laver og fungerer upåklageligt.

Testen

Normalt når jeg tester fx en røremaskine eller en blender synes jeg ofte det er morsomt at se om den udover sin medfødte evne til at røre eller blende også kan fungere til andre ting. Det er lidt som når drengene i Top Gear vælger at lave alle mulige underlige racerløb hvor et jægerfly konkurrerer mod en Bugatti Veron – næsten da. Jeg har eksempelvis lavet en chesse-burger i et vaffeljern og lavet suppe på en juicer osv – her må jeg dog blank erkende, at testen handler om at grille og kun at grille! Alligevel kunne det jo være sjovt at lave andet end bare bøffer og pølser – så jeg valgte lige at lave en lille morgenmad.

Noget af det mest maskuline du kan foretage dig…

Egg in a basket…

Denne morgenmad er ikke til dig som er på diæt eller andet for der skal bruges næsten 3 pakker bacon som du fletter omkring 3 stykker toastbrød og et æg – faktisk vil jeg sige, at du sagtens kan lægge 2-3 æg i mellem brøddet, for det når nemlig at blive hårdkogt og det er lidt synd. Efter du har lavet dit livs mest maskuline fletning, så lægger du det omkring brødene og steger dem ved ca. 200 grader i 10-12 min.

Klar at stege i ca. 10-12 minutter…

 

 

Det fungerede godt – grillen er hurtig og præcis. Den har 3 markeringer når du skruer op og ned – jeg har fundet frem til, at det er 100 grader, 200 grader og 270 grader som de 3 markeringer. 270 grader er i øvrigt max! Selv om det er el som naturligvis reagerer hurtigt så bliver støbejern jo varmet godt op, så det sænker ikke lige temperaturen med det samme, men i princippet ser jeg ingen forskel her og på gas.

Maxtemperatur…

 

Grillens svar på Tesla?

Grillen har termometer indbygget i låget, som hurtigt stiger når du starter svinet. Faktisk går det ufatteligt hurtigt og efter 2,38 minutter rammer du de første 100 grader og allerede efter 5,22 minutter er du over 200 grader – jeg tænker lidt grillens svar på Tesla her? Til sidst rammer du 270 grader ved ca. 9 minutter. Foran har den indikatorlamper som lyser rødt når grillen er varm. Alt er enkelt og nemt at gå til.

Får du den “ægte grill-smag” på en el-grill?

Nu har jeg grillet i mange år og testet mange forskellige grill og det har været gas og kuglegrill og hver gang tænker jeg faktisk samme tanke – “Smager det mon af grill?”. Der kan være en forskel på en kuglegrill og en gas eller el-grill, da duften fra kul og briketter godt kan give lidt smag og duft, men det handler faktisk mere om, at grillen har den rigtig varme når du griller. Når du griller så karamelliseres kødets sukkerstoffer, hvilket resulterer i en lækker, gylden og sprød stegeskorpe – det sker på alle typer grill og varmen er det afgørende punkt for det endelige resultat og grill-effekten. Det ses fx her:

Vi kører HCHF på Gastromand…

Derfor er der ikke om du bruger kul eller gas eller i dette tilfælde el det er afgørende. Dog er det naturligvis noget nostalgisk ved at tænde for kullene og stå og hygge over grillen imens den varmer op – og mange vil sige, at det er “rigtig grill” – men tilbage til udgangspunktet – hvis du bor i storbyen har du ikke nødvendigvis den luksus og så er el faktisk ikke helt dumt!

Du skal nok beregne en lur efter denne morgenmad…

Jeg kunne ikke få ægget til at smile i første hug – men det kommer nok…

Rengøring

Jeg tror efterhånden jeg har sagt det her 1000 gange – men vi tager den lige igen! Rengøring sukcs big time og det gør den lige meget hvad, navnlig når det gælder en grill – sådan er det bare. Dog har du muligheden her for at fjerne risten og smide den i opvaskemaskinen og er det helt slemt, så sætter du den bare i blød inden – så egentlig er det noget af det nemmere jeg har oplevet! Godt tænkt!

Dommen

El-Grill – App – Urban living – virker det? Ja det gør det faktisk. Er det smart – også det! PULSE fra Weber er en god, kompakt grill, som muliggør det at grille på din teresse og få denne glæde helt ind i bylivet. Grillen er nem at betjene og alt fungerer upåklageligt. Prisen ligger på ca. 7000 kr. hvis du vil have den største model med tilhørende bord – hertil kommer så cover og eventuelt ekstra udstyr. Min første tanke var, at prisen var høj – men efter at have brugt den noget tid så synes jeg egentlig niveauet er fair. Fakta er bare, at du ikke får særlig meget grill få dine penge idag og kvalitet koster, og det er netop hvad vi har med at gøre her. Jeg mener Weber har skabt en revolution indenfor grill og har fundet et område, som er uudnyttet og tilgodeser folk med lejligheder – det er godt gået og det skal der kvitteres for. For nogle år siden inden el blev det nye sort, så havde vi måske ikke den sidste stjerne med – men da Århusianeren som er inkarneret gadget freak og stolt Tesla ejer kom på banen med det argument, at denne netop har den helt rigtige Gastromand-faktor så endte vi på toppen. Godt gået!

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Features:

  • Grillriste i porcelænsemaljeret støbejern
  • Låg og bund i støbt aluminium
  • Integreret iGrill-teknologi til brug sammen med den gratis Weber iGrill-app
  • Aftagelige komponenter og kontrolpanel på forsiden
  • Integreret clips til sikker fremføring af ledning
  • Elektronisk temperaturstyring
  • Statusindikatorlys
  • Digitalt termometer med LED-display
  • Opsamlingsbakke til overskydende fedt og snavs
  • Låghåndtag i rustfrit stål
  • Varmeisolerende beklædning
  • Statusindikatorlys
  • Grilning i to zoner (kun PULSE 2000)

Kommentarer

  1. Jim

    I kunne altså godt skilte lidt tydeligere med at det er en reklame. Den eneste måde jeg kunne finde det på, var på kategoriseringen? Jeg havde læst hele annoncen færdig og sad og undrede mig over at det føltes som tv-shop da jeg endeligt fik øje på tagget.
    Det er helt ok at tjene penge, men når det er forklædt som indhold så burde det som minimum stå i overskriften OG i indledningen.

    • Hej Jim – det er sådan vi har sat vores blog op og det følger reglerne, men jeg tilføjer lige i starten, at vi har fået grillen til test fra Weber. Du kan være ret sikker på, at det typisk er måde vi gør det på – fx kommer der test af Charbroil om nogle uger, samme stil… Når det så er sagt, så er grillen god og har du ikke en have som jeg ikke har hver anden uge – så er det et godt bud til at kunne tilfredsstille behovet for at grille…

  2. Henning

    Du får da aldrig den samme grillsmag på el-grill som med rigtige trækul, og her tænker jeg på røgsmagen. Hold nu op…

    • Hej Henning – Jeg skal være sikker på du har læst indlægget? :-) Det handler om, at jeg ikke kan stå med en kuglegrill på en altan i Kødbyen og derfor er jeg tvunget i alternativer og der holder denne – men vi er da helt enige om, at der er forskel og som jeg skriver er kul også det “rigtige”…

  3. Morten Christoffersen

    Hvordan med el-grill og regnvejr? Jeg går ud fra, at den er bygget til at stå ude, men kan man grille med den mens det regner eller sner?

    • Hej Morten – beklager det sene svar – du kan godt have den ude – men Weber anbefaler den står overdækket så vidt det er muligt, så ja du kan godt grille i regnvejr men du skal naturligvis tænke lidt over hvordan du har set grillen til så der ikke ligger en stikdåse eller andet i silende regn – det duer ikke :-)

    • Glemte noget Morten – det er en god ide, at du lige piller termostaten ud – det kan du gøre helt nemt foran – det medfølger faktisk en kasse til at opbevare den!

  4. Jan mogensen

    Hvor skriver du kul er det rigtige? – du skriver jo
    “Derfor er der ikke om du bruger kul eller gas eller i dette tilfælde el det er afgørende. Dog er det naturligvis noget nostalgisk ved at tænde for kullene og stå og hygge over grillen imens den varmer op – og mange vil sige, at det er “rigtig grill” ”

    Jeg kender ingen der ikke kan smage væsentlig forskel på mad grillet på kulgril eller gasgrill, det er absolut ikke kun nostalgi.

    Og helt enig i at der går mere og mere product placemenet ind i anmeldelserne her på siden.

    • Hej Jan – det er min vurdeirngen af grillen – den er subjektiv og sådan jeg opfatter den – der ligger også en fra Charbroil idag som du kan læse – mindre gode karakterer end her, men da vi sjældent modtager en check for anmeldelsen så er eneste product placement jo selve grillen og det er lidt svært at undlade :-) Tror det der forvirrer dig er “Annonce” – det er loven, så modtager vi fx en grill til test, så er det an “Annonce” – modtager vi en flaske vin til en test af sommervin så er det en “Annonce” – altså laver vi noget som helst, hvor vi ikke betaler alt selv – så er det en “Annonce” – det bliver lidt misvisende – måske er det årsagen? Men jeg vil gerne have at du læser anmeldelsen, forhold dig til den – vær gerne uenige, men jeg står ved mit ord om Webers Pulse og samme med Napoleon, andre udgaver af Weber, Grand Hall og Charbroi :-)

      Mange mener, at briketter og kul er “den rigtige” grill og der kan sagtens være lidt røgsmag lidt som når du laver pulled pork på gasgrill og kuglegrill – der er også en forskel i smagen – men det er ikke meget og grillen du fx en hakkebøf eller en omgang pølser, så er det som du siger svært at smage forskel…

  5. Søren Hansen

    Alle anmeldere modtager produkter til test. Men husker I at returnere dem bagefter med tak for lån? Hvis I bare beholder et produkt til flere tusinde kroner, lugter det af bestikkelse, og man skal da være godt dum for at stole på sådan en “anmeldelse”. En bannerannonce havde været mere ærligt. Ved godt, at mange bloggere gør det samme, men det bliver problemet jo kun værre af.

  6. Søren Hansen

    Hvis I returnerer produkterne efter brug, og ikke modtager betaling fra producenten / distributøren, er det jo en helt regulær anmeldelse, som man kender fra aviser, magasiner osv. Men hvis dette virkelig var tilfældet, ville det jo slet ikke være nødvendigt at skrive “annonce”…?

  7. Søren Hansen

    Hvis I bare låner produkterne i test-perioden, og ikke på anden måde bliver betalt for jeres indlæg, behøver I *IKKE* skrive “annonce”. Det er et faktum, som I burde vide. Ellers spørg enhver redaktion.

    Siden I nu SKRIVER “annonce” (godt camoufleret som en tag blandt flere), får man jo den mistanke, at I bliver betalt for at “teste” produkter som dette?

    Jeg blev selv henvist til denne side fra en reklame-mail fra Weber, som åbent skriver i mailen, at DE (Weber) har bedt jer “teste” grillen?

    Tag ikke fejl: Jeg har stor respekt for jeres opskrifter og madglæde, men der mangler virkelig noget gennemsigtighed her, og det skader jeres omdømme.

    Kan I ikke enten:

    a) melde ud, når “anmeldelser” er betalings-arbejde – på den ene eller anden måde. Det vil sige markedsføring. Formentlig slet ikke lovligt at kalde det “tests” eller “anmeldelser”.

    b) fjerne det misvisende “annonce” tag.

    • Hej Søren – det kunne godt være vejen frem….

  8. God artikel, tak!

    • Selv tak MK :-) Der kommer snart et indlæg mere om grillen! :-)

  9. Dorthe T. Hansen

    Tak for anmeldelsen, den gav super værdi for mig. Jeg er nysgerrig på hvor varm den bliver, rengøring mm og sammen med et par andre anmeldelser giver de mig et godt billede af produktet – føler jeg.
    Måske er jeg lidt ældre end de øvrige læsere, ellers er det fordi jeg er kvinde :-) men det var absolut ingen overraskelse for mig, at du ikke køber alle disse produkter selv… så tak for god objektivitet under de givne betingelser.

    • Hej Dorthe – selv tak da! Ældre – du er sikkert ikke ældre end os :-) Men kvinder forstår meget og det er vi taknemmelige for…

      Den bliver meget varm for det er støbejern, men Weber er gode til at issollere deres grill, så helt slemt er det ikke. Men den bliver maksimalt 275 grader. Den er ikke svær at rengøre, det nemmeste er, at varme den i gennem og så lige give risten en om gang med en børste. Ellers så en tur under den varme hane når den er kølet den. Den findes også i en mindre version, men det har du nok set ikke?

Smid en kommentar