Gastromands guide til Copenhagen Cooking 2013
Så går det løs igen! Endnu engang omdannes København til en stor og ugelang buffet af madrelaterede arrangementer, når Copenhagen Cooking skydes igang i morgen. Og goddammit jeg glæder mig til at skulle løbe rundt i dette gastronomiske tivoli…
Programmet er ligesom de tidligere år ret så omfattende, så for at servicere dig vores kære læser, har undertegnede nærstuderet programmet og er kommet frem til en håndfuld arrangementer, som jeg (og du) bare skal med til:
Dit Madsvin
Der er bare et eller andet helt fantastisk ved at spise med fingrene! Om det er det primale ur-instinkt som bliver tilfredstillet, om det er den helt anderledes taktile oplevelse eller om det er bruddet på middagsbordets normer og Emma Gad skal vi ikke kunne sige – men én ting er sikker: Det er freakin’ fedt at spise med klør fem! Så kig forbi på Madsvinet til det der kun kan blive en fest!
CPH Food Film Lab
En totalsanseoplevelse af lys, lyd, lugt, smag og følelser fra top til tå. CPH Food Film-laboratoriet tester en stribe udvalgte madfilm til snacks, smagsprøver, retter og drinks, nøje tilpasset tema, handling, og filmiske virkemidler. Sådan skriver de på arrangementets hjemmeside og det synes vi mildest talt lyder skide interessant. Det hele foregår på Madeleines, som tidligere har høstet gode anmeldelser for deres kombinationer af mad og teater.
SKOV, STEN, GLAS
To gastro-kanoner og en superfed setting! Det kan kun blive godt!
SKOV, STEN, GLAS foregår i cisternerne under Søndemarken, hvor Mads Refslund er på visit fra New York og sammen med Mette Martinussen vil stå for beværtningen i de underjordiske rum. Vi forventer os en verdensklasseoplevelse – intet mindre!
EDIT: SKOV, STEN, GLAS er desværre udsolgt, men du kan finde en lightudgave hér.
Smørrebrød i verdensklasse
Medmindre du har tilbragt det sidste års tid elle tre i komplet isoleret, er det nok ikke gået din næse forbi at smørrebrød er über-trendy! Og så er det jo fantastisk at nogle af de absolut bedste smørrebrødsrestauranter også er en del af Copenhagen Cooking-programmet.
Skulle lysten til et stykke smørrebrød melde sig, kan vi varmt anbefale Restaurant Kronborgs 3-retters frokost menu (fisk, kød og ost/sødt). Vi tyvstartede Copenhagen Cooking i sidste uge, med en prøvesmagning af menuen – og den fungerede virkeligt godt. Kig forbi, hvis du vil opleve hvordan smørrebrød smager, når råvarerne er behandlet med respekt og kærlighed! Og sørg så lige for at smage deres Helsingør Sherry-akvavit, når du alligevel er der.
Er vejret til udendørs spisning er Aamanns smørrebrødspicninckurv bestemt også et godt valg. Aamanns har i en årrække leveret nyfortolkninger af det klassiske smørrebrød – og det i verdensklasse! Så smut trygt forbi efter en picnickurv hér.
DOPED UP
Venuen for DOPED UP er stadig ukendt – men konceptet er smidt på bordet: ”En syvretters menu, der med et glimt i øjet udforsker brugen af stoffer. Med både det velkendte og det ukendte bliver du ledt igennem en aften med spøgefulde indslag fra narkokulturen i både mad og drikke på de mest usædvanlige steder.”
Det lyder grænseoverskridende nok til at komme på vores liste!
Dette var vores bud på nogle af de bedste arrangementer under Copenhagen Cooking. Hvad SKAL du bare opleve under madfestivallen?
PS. Du kan naturligvis følge Gastromands udskejelser under Copenhagen Cooking på Instagram/gastromanddk
Stik os en kommentar
Kommentarer