Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

No Comments

Gastromand til Bocuse d’Or: Den kvindelige Michelin-kok og den franske Nougat

Gastromand til Bocuse d’Or: Den kvindelige Michelin-kok og den franske Nougat
Gastromand

Nu tænker I nok – Hold nu kæft de poster meget om Bocuse d’Or på Gastromand – dertil vil jeg sige, at det gør vi givetvis, men det skyldes primært, at Familiefaren var temmelig blow away over stemningen i byen, oplevelserne og programmet som vores gode arrangører havde sammensat til os. Så hermed en disclaimer.

Vi skal lige et par uger tilbage i tiden: Efter alt for meget trøffel på den anden dag stod der chokolade på programmet. Jeg kan næsten ikke lade være med at tænke, at besøg på både nougat-fabrikken og Valhrona kan være i overkanten same dag – men hey go with the flow ikke?

Der piskes fransk nougat...

Der piskes fransk nougat…

Den unge smukke Raphaële...

Den unge smukke Raphaële…

Nougat all over...

Nougat all over…

Lige en lille flaske jeg faldt over, tror måske den er done...

Lige en lille flaske jeg faldt over, tror måske den er done…

Joyce fra Holland med Familiefaren...

Joyce fra Holland med Familiefaren…

Nå, vi rammer Nougat-fabrikken først, men da vi passerer nogle mainstream-legetøjsbutikker, ved jeg godt, at jeg må lave endnu en “Houdini” da der jo skal købes gaver til de kære små. Da jeg kommer tilbage er jeg heldigvis kun gået glip en den traditionelle film om “The wonderful world of nougat” så jeg tænker lidt “win-win”. Ralphie fra “Enrangdoignons” har så ovenikøbet gemt et stort stykke nougat som er helt nylavet og stadigvæk varmt til mig, virkelig lækkert! Efter fabrikken kører vi til Anne-Sophie Pic’s restraurant i Valence, som bærer titlen som den eneste franske kvindelige kok med 3-Michelin stjerner. Anne-Sophie er meget ydmyg og næsten beæret over alle bloggernes billeder og spørgsmål. Måske fordi hun er en lille spinkel og elegant kvinde, som naturligt bliver lettere forskrækket når der kommer en stor bleg dansker på besøg :-)

Når kun er det bedste er godt nok...

Når kun er det bedste er godt nok…

Anne-Sophie Pic - den eneste kok i Frankrig som kan prale af 3-Michelin Stjerner...

Anne-Sophie Pic – den eneste kok i Frankrig som kan prale af 3-Michelin Stjerner…

Bemærk venlist Dirk – Tyskeren i baggrunden som lige forsøgte at lave en “fotobomb” – et begreb som handler om, at træde ind på billede netop som fotografen skyder – jeg ved ikke helt hvor godt det gik for ham. Nå, hendes restaurant ligger på et 5-stjernet hotel – Maison Pic, som vi får en kort rundvisning på, jeg falder for deres spiritus, som jeg i stedet drømmer lidt om imens resten af flokken vandrer rundt og tager billeder af diverse stole, borde, lysekroner, gulvtæpper, billeder og meget meget andet.

Monkey Shoulder, koster 3 klik hvis du er heldig...

Monkey Shoulder, koster 3 klik hvis du er heldig…

Min næste investering...

Min næste investering…

Efter rundvisningen går vi på restauranten, hvor vi godt nok spiser i deres bistro og ikke den 3-stjernede – pokkers også! Men det er igen god mad – snegle, and, lyssej og pistaciekage. Jeg vil ikke gå i detaljer, men det er lækkert, dog igen lidt tungt, navnlig med vin til midt på dagen, men når Valrhona venter forude, så går det jo nok!

Enhver frokost i Frankrig starter med en sprød hvidvin...

Enhver frokost i Frankrig starter med en sprød hvidvin…

French-Gourmet-Trip (5)

Findes der virkelig kun smukke franske kvinder?

 

Snegle, bacon og olie...

Snegle, bacon og olie…

Lyssej...

Lyssej…

Signatur-kagen fra Anne-Sophie Pic...

Signatur-kagen fra Anne-Sophie Pic…

Lettere tipsy og godt mætte triller vi igen i tourbussen og sætter kursen mod Valhrona og efterfølgende vinsmagning inden vi rammer vores Pop-Up-restaurant besøg. Sidste bliver jeg simpelthen nød til at dele med jer – aldrig nogensinde i mit liv har jeg følt med så underdressed og malplaceret! Men det må lige vente til næste indlæg (engang når jeg kan snige det ind imens Webmasteren holder ferie).

Fortsat god weekend derude! 

Stik os en kommentar

Submit a Comment