Gastromand til Bocuse d’Or: Den kvindelige Michelin-kok og den franske Nougat
Nu tænker I nok – Hold nu kæft de poster meget om Bocuse d’Or på Gastromand – dertil vil jeg sige, at det gør vi givetvis, men det skyldes primært, at Familiefaren var temmelig blow away over stemningen i byen, oplevelserne og programmet som vores gode arrangører havde sammensat til os. Så hermed en disclaimer.
Vi skal lige et par uger tilbage i tiden: Efter alt for meget trøffel på den anden dag stod der chokolade på programmet. Jeg kan næsten ikke lade være med at tænke, at besøg på både nougat-fabrikken og Valhrona kan være i overkanten same dag – men hey go with the flow ikke?
Nå, vi rammer Nougat-fabrikken først, men da vi passerer nogle mainstream-legetøjsbutikker, ved jeg godt, at jeg må lave endnu en “Houdini” da der jo skal købes gaver til de kære små. Da jeg kommer tilbage er jeg heldigvis kun gået glip en den traditionelle film om “The wonderful world of nougat” så jeg tænker lidt “win-win”. Ralphie fra “Enrangdoignons” har så ovenikøbet gemt et stort stykke nougat som er helt nylavet og stadigvæk varmt til mig, virkelig lækkert! Efter fabrikken kører vi til Anne-Sophie Pic’s restraurant i Valence, som bærer titlen som den eneste franske kvindelige kok med 3-Michelin stjerner. Anne-Sophie er meget ydmyg og næsten beæret over alle bloggernes billeder og spørgsmål. Måske fordi hun er en lille spinkel og elegant kvinde, som naturligt bliver lettere forskrækket når der kommer en stor bleg dansker på besøg :-)
Bemærk venlist Dirk – Tyskeren i baggrunden som lige forsøgte at lave en “fotobomb” – et begreb som handler om, at træde ind på billede netop som fotografen skyder – jeg ved ikke helt hvor godt det gik for ham. Nå, hendes restaurant ligger på et 5-stjernet hotel – Maison Pic, som vi får en kort rundvisning på, jeg falder for deres spiritus, som jeg i stedet drømmer lidt om imens resten af flokken vandrer rundt og tager billeder af diverse stole, borde, lysekroner, gulvtæpper, billeder og meget meget andet.
Efter rundvisningen går vi på restauranten, hvor vi godt nok spiser i deres bistro og ikke den 3-stjernede – pokkers også! Men det er igen god mad – snegle, and, lyssej og pistaciekage. Jeg vil ikke gå i detaljer, men det er lækkert, dog igen lidt tungt, navnlig med vin til midt på dagen, men når Valrhona venter forude, så går det jo nok!
Lettere tipsy og godt mætte triller vi igen i tourbussen og sætter kursen mod Valhrona og efterfølgende vinsmagning inden vi rammer vores Pop-Up-restaurant besøg. Sidste bliver jeg simpelthen nød til at dele med jer – aldrig nogensinde i mit liv har jeg følt med så underdressed og malplaceret! Men det må lige vente til næste indlæg (engang når jeg kan snige det ind imens Webmasteren holder ferie).
Fortsat god weekend derude!
Stik os en kommentar
Submit a Comment