Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

21 kommentarer

Gastromands Super Bowl Menu XLIV

Webmasteren

Super Bowl nærmer sig og det er som sædvanlig en fantastisk undskyldning for at smide alle hæmninger og go all in på kød og fedt!

pulled pork burger

Gastromands Pulled Pork Burger

Læs også: Gastromands Super Bowl Menu XLV

Gastromands bud på den den ultimative Super Bowl XLIV Menu

Nemme Burgerboller med Pulled Pork, Varm Barbecue Sauce og Agurkerelish

Ovnbagte pommes (det bliver altså ikke triple cooked når der skal laves pommes til 8 sultne drenge!) i rigeligt olie

Hjemmelavede Buffalo Hot Wings

Hjemmelavet Coleslaw

Banana Toffe Pie – en nemmere og bedre udgave af TV2 Zulu klassikeren Banana Cream Pie


Nemme Burgerboller – 6 stk.

Du kan selvfølgelig vælge at snyde, men lov mig ikke at købe Påskebrøds el. lign. skrammel!

3½ dl lunken vand

175 g durummel

450 g hvedemel

1½ spsk. vindruekerneolie

25 g gær

1½ tsk. salt

1 spsk. sukker

Tilberedning

– Gær røres ud i det lunkne vand sammen med salt, sukker og olie. Durummel og hvedemel tilsættes og det hele røres sammen (hvis dejen ikke slipper skålen tilsættes lidt mere mel indtil dejen slipper)

– Dejen hæver 30 minutter.

– Form til flade boller ca. 10 cm. i diameter. Læg på bageplade og lad dem hæve under viskestykke i 1½-2 timer (indtil ønsket tykkelse er nået).

– Pensl med sammepisket æg og drysevt. med sesamfrø

– Bag ca. 15 minutter ved 225 grader.

Tak til newyorkerbyheart

Agurkerelish – 1 glas

2 spsk olie

2 revede eller finthakkede agurker hvor vandet er vredet ud

1 finthakket chili – min bliver uden kerner

2 skalotteløg – I kender efterhånden min holdning – jeg prøver 1 stort alm. løg istedet:)

1 fed finthakket hvidløg

75 g rørsukker – mit gæt er, at det også kan laves med alm. sukker;)

1 1/2 dl hvidvinseddike

salt og peber

Tilberedning

– steg løg, hvidløg og chili i olien ved lav varme

– tilsæt agurk, hvidvinseddike og sukker

– lad det hele simre 10 min.

– smag til med salt og peber

– køl blandingen ned før servering

Opskriften er fundet i Mikkel Egelunds “MAD”

Pulled Pork

Opskrift på Pulled Pork

Varm Barbecue Sauce

Opskrift på Barbecue Sauce

Nemme pommes

Du laver selvfølgelig Tripple Cooked hvis du har tid og overskud til det;)

Store kartofler

rigeligt olie

salt

Tilberedning

– Skær kartoflerne i stave

– kog pommes i 10 min

– hæld pommes på en bageplade (to hvis I er mange) og vend dem i RIGELIGT olie

– bag pommes til de har en passende farve og konsistens

– hæld dem i et par skåle og krydr med RIGELIGT salt

Hjemmelavede Buffalo Hot Wings

20-25 kyllingevinger

5 spsk ketchup – og nej du bruger selvfølgelig ikke andet end Heinz

4 spsk HP Sauce

3 spsk brun farin – sukker kan gå an

3 spsk hvidvinseddike

1 spsk paprika

1 tsk spidskommen

1 fed revet hvidløg

1 lille revet løg

2 spsk olie

1 finthakket chili

salt

Tilberedning

– Kog kyllingevingerne 10 min. i saltet vand

– Bland alle ingredienser og hæld marinaden over de afdryppede kyllingevinger

– Lad gerne vingerne marinere i 2-24 timer

– Steg vingerne i ovnen i 15 min ved 180 grader

Opskriften er fundet i Mikkel Egelunds “MAD”

Banana Toffee Pie – 6 personer

Opskrift på Banana Toffee Pie

VELBEKOMME OG GO’ KAMP!!

Se også vores Thanksgiving Football Menu

http://gastromand.dk/den-ultimative-thanksgiving-football-menu/
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Mette Hovgaard

    Jeg laver pommes på en anden måde og den er god,hvis du skal så mange gæster at det er uoverkommeligt med triple cooked.
    Bag bagekartoflerne dagen før og læg dem på køl.
    Dagen efter skæres de over på den lange side og brækkes dernæst over hvor det er naturligt. De er ligesom flækkede indeni.
    Kan derefter skæres halvt over i de både de er .
    Koges i friture eller meget olie på en pande lige inden servering.
    Drysses med salt.
    Nemt og effektivt.
    Og ja, de bliver sprøde🙂
    Tak for en fantastisk hjemmeside🙂

  2. Hametner

    Kan godt være jeg spørger dumt nu, men er det ikke noget med der ikke findes dumme spørgsmål?
    Men men men: dækket af vand? vil dåserne ikke flyde ovenpå? Er meget klar på at prøve opskriften, men vil jo ikke risikere at smøre køkkenet ind i toffee creme hvis dåsen springer?

    • Der findes i hvert fald ingen dumme spørgsmål her på siden:)

      Dåserne flyder ikke ovenpå nej, så kom du bare i gang!

      Og husk lige at vente nogle minutter med at åbne dem – jeg taler af erfaring.

  3. Hej Klaus,

    ikke så længe de er dækket af vand og dermed er under tryk – hvorfor dette er meget vigtigt! :)

  4. Springer de der mælkedåser ikke når man koger dem?

  5. Det kunne jeg også godt :-)

  6. Det ser kraftedme dejligt ud! Sådan en burger og et stykke kage kunne jeg godt fortære lige nu :)!

  7. Takker! Jeg glæder mig til resultatet af dine anstrengelser, hvis der kommer dokumentation ud af aftenen! God kamp og hvem holder du med i aften?

  8. Ser sgu også lækkert ud Anders:)

  9. Så er der Super Sunday nachos og Superbowl chili lige til inspirations skuffen! http://madogvin.wordpress.com/2010/02/06/superbowl-sunday-super-sunday-nachos-og-superbowl-chili/

  10. Nu har du næsten fået mig overtalt til at tilføje Nachos alligevel:)

  11. GMD = MGDs selvfølgelig, doh

  12. En af de forskellige asiater butikker rundt omkring i byen, de bruger det til mange af deres desserter.

    Og Anders, ja nachos er måske ikke en af de ting der bliver spist mest af længere, men jeg synes sgu at det hænger sammen med oplevelsen, det er blevet en grim del af traditionen, ligesom et par buds og GMDs, hehe… det drikker jeg heller ikke meget af resten af året!

  13. Mit håb er en af de “lokale” omkring Frederikstorv i AA – alternativt Salling måske…

    • El Pollo Diablo

      Det er intet problem at finde i Århus, Bazar Vest er ganske leveringsdygtig, men hvis man ikke lige er i så vestlig en del af byen er der ofte (nærmest altid kondenseret mælk i begge de asiatiske indkøbsbikse ved banegården).

  14. Dalbjerg

    Hvor finder man kondenseret mælk i det jyske ?

    • Lh

      Rema 1000- Netto – superbrugsen

  15. HAHA 500 millioner – everything is bigger in the US!

    Den har stået på Nachos til “natmad” de sidste par år, men der har ikke ligefrem været kamp om dem efter 1 kg Roethlisburger:)

    Chiligryden havde jeg slet ikke tænkt på, men det er jo konge Cajun!

  16. Nu er de jo glade for chili i både Louisiana og Indiana, så en brændende chili gryde er heller ikke helt af vejen. Traditionelle cheeseburgere plejer også at gøre tricket. Og selvfølgelig Amerikas nye nationalspise nachos druknet i cheddar og chili med guacamole (jeg mener at der bliver købt 500 millioner avokadoer op til SB) og lidt forskelligt dyppelse baseret på creme fraiche.

Smid en kommentar