Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. januar 2019

Scroll to top

Top

9 kommentarer

Gastromand’s Super Bowl Menu XLV

Eksilsønderjyden

Så nærmer vi os med hastige skridt en af årets største (hvis ikke den største) enkeltdagsbegivenheder i sportens verden. TV-signalet fra Super Bowl bliver broadcastet til en mia. potentielle seere verden over.

Samtidig må Super Bowl Sunday lægge navn til et af klodens absolut største ædegilder.

Læs også: Gastromands Super Bowl Menu XLIV

Og som både football-fan og Gastromand, er der blevet set frem til denne dag i et lille års tid efterhånden.

Menuen i både de danske og amerikanske hjem står denne dag på voldsomme mængder fastfood, chips og øl – og det skal Gastromand’s menu naturligvis også. Dog med det lille twist at chicken wings og spareribs ikke hentes i Netto’s køle-/frysebokse.

Læs også: Super Bowl – et gastronomisk frirum

Om du vil servere retterne samtidig eller fordele dem ud over aftenen er et temperamentsspørgsmål og intet er rigtigt eller forkert.


Gastromands Super Bowl XLV Menu


Snacksene

Nachos med Guacamole og Salsa
Atomic Buffalo Turds

Hovedmåltidet

Pulled pork burger med BBQ-sauce
Hot Wings med Blue Cheese dip
Blueberry-Chipotle Ribs
Coleslaw

Desserten

Snickers Pie

Drikke

Rigeligt med let øl à la Miller og Buds




Opskrifter

Nachos med Guacamole og Salsa

Nachos
– 1 stor pose nachos
– 200gr cheddar
– 1 glas jalapenos
– Lidt friskt koriander

Varm Nachos i et fad med friskrevet cheddar og afdryppede jalapenos fordelt ovenpå, til osten er gratineret.
Pynt med grofthakket frisk kriander og server.
Serveres med guacamole, salsa og creme fraiche.

Guacamole
– 2 modne avocadoer
– ½ rødløg
– Hakket frisk chili efter temperament
– 2 spsk. finthakket koriander
– Saft fra en halv lime
– ½ tsk. groft salt og lidt friskkværnet peber
– Kødet fra en halv tomat, hakket
– Lidt spidskommen

I en skål moses avocadoen med en gaffel.
Alle ingredienser på nær tomaten blandes sammen, og guacamolen smages til.
Tomaten tilsættes umiddelbart før servering

Salsa
Da det er umådeligt svært at finde friske tomater der smager af noget på denne årstid, vælger jeg at gå efter en salsa med flåede tomater i stedet.
– 1½-2 dåser hele flåede tomater
– Hakket frisk chili efter temperament
– 1 fed hvidløg
– 2 hakkede forårsløg (også den grønne top)
– Lidt olivenolie
– 2 tsk. balsamico
– ½ tsk oregano (tørret kan fint bruges)
– Friskhakket koriander
– Salt og peber

Hæld væden fra tomaterne og findel dem i en skål.
Bland resten af ingredienserne med tomaterne.
Salsaen kan med fordel laves i god tid, så smagen har tid til at ”sætte sig”.


Atomic Buffalo Turds

– 15 Friske Jalapenos (giver 30 Turds)
– Ost (Jeg har set dem lavet med smøreost, cheddar og blåskimmel)
– 30 cocktailpølser
– 15 skiver bacon

De friske jalapenos halveres og renses for indmad.
De rensede jalapenos fyldes med ost
En cocktailpølse placeres ovenpå og det hele omvikles med en halv skive bacon.
Bages i ovnen ved ca. 175 grader i 30-40 minutter – Alternativt (og endnu bedre) tilberedes de på grill.

 

Atomic Buffalo Turds

 

Pulled Pork Burger

Pulled Pork Burger billede

Pulled Pork

Opskrift på pulled pork
Opskrift på hjemmelavede burgerboller kan du finde i sidste års Super Bowl Menu

Hot Wings med Blue Cheese dip

Buffalo Chicken Wings
– 1 kg ferske hele kyllingevinger (giver ca. 20 stykker)
– 2 spsk. tabasco
– 2 spsk. raps olie
– 2 dl mel
– 1-2 l Olie til fritering
– Salt og peber

Chicken Wing Sauce
– ½ dl tabasco
– 50gr smeltet smør
– 1 spsk. hvidvinseddike
– Lidt cayenne peber
– Lidt hvidløgspulver
– ½ tsk. Worcestershire sauce
– Lidt salt

Del kyllingevingerne ved de to led og frys vingespidserne til brug i en fond eller lign.
Tør kyllingestykkerne i køkkenrulle og placer dem i en stor skål.
Vend dem i tabasco, raps olie, salt og peber.
Put melen i en stor plasticpose og put kyllingen heri. Luk posen og ryst til vingerne er dækket med mel.
Fritér i (175 grader) varm olie i ca. 10-12 min. (Alternativt kan kyllingen sprayes med olie og bages i ovnen ved 200 grader i ca. En time (vendes halvvejs)).
Herefter placeres de tilberedte kyllingevinger i en stor skål, og vendes med Chicken Wing Saucen.
Serveres med blue cheese dip (og selleri stænger)

Blue Cheese dip
– 200gr Blåskimmelost
– 1½ dl mayo
– ½ dl Crème Fraiche
– Saften af en halv citron
– 1 spsk. hvidvinseddike
– Lidt salt

Mos osten til en pasta og pisk resten af ingredienserne i, til du har en jævn creme.

De originale Buffalo Hot Wings fra Anchor Bar

Blueberry-Ribs

Denne opskrift har jeg været så heldig at få lov til at låne af Kim Schulz fra det danske grill-landshold. Kim har bloggen grillkokkerier.dk som bestemt er et besøg værd.

– 4 sider babyback ribs á 12 ribben (franske kamben) – Kunsten at vælge sine ribs
– Æblejuice
– Flydende røg

Rub
– 2 spsk. muscovado sukker
– 1 tsk. fint salt (lille)
– 1 tsk. hvid peber
– 2 spsk. røget paprika
– 1 spsk. hvidløgspulver
– 1 spsk. løgpulver
– 1 spsk. sennepspulver

BBQ Sauce
Gryde 1:
– 1 spsk. olie
– 1 stk. finthakket løg
– 2 fed hvidløg
– ½ liter double chocolate stout

Gryde 2:
– 1 ps. blåbær (300g, optøet)
– 8 spsk. muscovado sukker
– 2 dl æblecider eddike

Resten:
– 1 dl ketchup
– 1 tsk dijon sennep
– 1 spskchipotle chili (saucen)
– 1 dl sirup (helst mørk)
– ½ dl worchestershire sauce

Start med BBQ-saucen:
Gryde 1:
Blancer løg og hvidløg i olie, tilsæt øl og reducer til halve mængde (eller lidt mindre)
Gryde 2:
Bland ingredienser og kog indtil sukker er opløst og blåbær smattede (ca 10min)
Samling:
Si begge blandinger over i samme beholder og hæld tilbage i ren gryde.
Tilsæt resten af ingredienser og kog til konsisten er tyk (ca 40min)

Herefter går vi videre med benene:
Optimalt laves benene selvfølgelig på grillen, men da det jo er februar og de færreste har startet grill-sæsonen endnu, er nedenstående fremgangsmåde tilpasset inde-køkkenet.
Rens ben for sener og smør rub på.
Placer benene i ovnen og bag dem en time ved 200 grader.
Pak benene ind i alufolie med lidt æblejuice og evt. lidt flydende røg.
Giv benene endnu en time ved 200 grader.
Pak benene ud og bag dem yderligere 20 minutter.
Pensl med BBQ-saucen og bag yderligere 20 minutter.
Hvis man vil have et tykkere lag af BBQ-sauce på benene, tages de ud efter 10 minutter og pensles igen, hvorefter de bages de sidste 10 min.

Blueberry Ribs (Billedet venligst lånt af http://www.whatwereeating.com)

Coleslaw

Opskriften på Coleslaw findes her

Snickers Pie

Prikken over i’et – og det der for alvor tester din krops evne til optagelse af obskure mængder kalorier er denne Snickers Bomb!

Så er kaloriebombe...

Skulle du stadig mangle inspiration, kan vi anbefale NBC Sunday Night Football Cookbook: 150 Great Family Recipes from America’s Pro Chefs and NFL Players

Go’ Super Bowl og Go’ appetit ! Du får brug for den….

Super Bowl optakt

Thanksgiving Dinner

Super Bowl menu anno 2010

Kommentarer

  1. Det er dæleme gennemført, og man er ret sikker på, at ingen går gammelsulten fra bordet!

  2. Mads Andersen

    Hej kære moderatorer, posters etc.

    Jeg må indrømme, at jeg blev noget så skuffet over årets superbowl menu. Bevares – Lækker menu, men generelt synes jeg det er lidt wack at i vælger at bruge samme hovedret fra sidste år, samt en dessert i har lavet før. Det virker som om, at i har manglet inspiration. Det er sgu en ommer :)

    Når det så er sagt, så skal i have en kæmpe “thumbs up” for jeres snacks.

    God Super Bowl, jeg ser frem til en masse nye og lækre opskrifter ;)

    – Mads

    • Hej Mads….

      Tak for risen og rosen, og ja det har du vel egentlig ret i, vi burde måske have været ude i en “bacon explosion” hvis I kender den? http://www.bbqaddicts.com/blog/recipes/bacon-explosion/ Den er vanvittig… Vi finder nogle endnu mere kaloriefyldte og nye retter til næste år :-) Thats a promise….

      PS: Jeg lavede Chicken Gumbo med krydrede pøler, det kunne faktisk være en god hovedret. Hvad siger I?

      • Bacon explosion er sjov men ikke synderligt fantastisk i smagen (been there, done that!). Prøv i stedet med deep-fried cheeseburgers eller bøfsandwich lavet med ostesauce i stedet for brun sauce (for folk fra sjælland: bøfsandwich er en gudespise som vi danskere nyder ovre på fastlandet).

        • Lyder absolut mere tiltalende end bacon explosion…

  3. Lars Krarup

    SUPER side…..Hvad dælen er flydende røg???

  4. Hej Lars!

    Mange tak for rosen. Er dejligt at høre, at der er nogen der værdsætter vores arbejde derude :)
    Flydende røg er (normalt) et kondensat lavet på rigtig røg. Man brænder simpelthen noget rygeflis af, suger røgen igennem noget væske, som opfanger aroma-molekylerne, hvorefter man koncentrerer væsken til ønsket styrke.
    Jeg har ikke selv haft fornøjelsen af at lege med det, men har ladet mig fortælle at man skal være ret forsigtig med doseringen.
    Det kan blandt andet købe hos MCC Shop (http://www.mcc-shop.com/epages/metropolis.sf/en_GB/?ViewObjectID=55432) som by the way er en helt fantastisk side :)

    PS: Det kan også købes i fast form (http://www.mcc-shop.com/epages/metropolis.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61253754/Products/G2001)

    • Liquid smoke kan købes på flaske flere steder i Danmark. Superbest har jævligt haft det på hylden og i Aalborg har Salling’s supermarked også haft det. Generelt så har de fleste shops der sælger amerikanske produkter i større stil den slags på hylden.
      Slutteligt et link til en lille video der viser hvordan det laves:
      http://www.youtube.com/watch?v=golG6qfsPV8
      Ganske interessant, da mange tror det er et kemisk produkt

  5. Mette Rolan

    Super lækker opskrift på wings. Men skal der virkelyst en halv dl tabasco i??

Smid en kommentar