Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. september 2019

Scroll to top

Top

35 kommentarer

Snickersbooooooooomb

Webmasteren

Det er weekend og I har krævet den, så her kommer den selvfølgelig – opskriften på da Snickersbooooooooomb, som Eksilsønderjyden med kæreste fik serveret som en del af en 4-retters i AA.

Jeg er ikke selv den store kagespiser, men synes det er meget sjovt at kaste sig ud i, når vi er ude i ekstremerne, som det er tilfældet med Banana toffee pie, Mississippi Mudpie og nu Snickersbomben. Det er nemt, vanvittigt lækkert og gik rent ind hos damerne.

Så er der kæk kaloriebombe med hatten let på skrå…

Snickersbooooooooomb

5 fra 1 stemme
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bund

  • 200 gr. Smør
  • 4 dl. Sukker
  • 3 stk. æg
  • 4 dl. Mel
  • 1,5 tsk. Bagepulver
  • 250 g Saltede peanuts

Fyld

  • 2 dl. Piskefløde
  • 2 dl. Sirup
  • 4 spsk. Kakao
  • 4 tsk. Vaniliesukker
  • 4 dl. Sukker
  • 100 gr. Smør
  • Alternativt kog en dåse kondenseret mælk i 3 timer og brug det som fyld

Pynt

  • 300 gr. Overtrækschokolade

Sådan gør du

  • Sukker og smør røres sammen, æggene tilsættes 1 af gangen, mel og bagepul-
  • ver tilsættes.
  • Dejen smøres ud i en passende form (smurt form) og drysses med
  • peanuts
  • Bag ved 175 grader i ca. 25 min.
  • Ingredienser til fyldet koges sammen i ca. 10 min.
  • Fyldet hældes over kagen, når den er færdigbagt.
  • Efter afkøling smøres der overtrækschokolade på.

Noter

Server med en klat kvalitetsis og læn dig tilbage og modtag folkets ros!
Vi drak i øvrigt et godt glas portvin til.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hold da op, det er jo et helt måltid i sig selv ;-)

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Det var da lige dagens slanketip!

    Super!

    http://Klaus-K.dk

  3. KennethJ

    Haha, det ser sgu godt ud! Den skal prøves til den næste herremiddag!

  4. Det kræver uanede mængder selvbeherskelse ikke at savle nu… :-P

  5. Det’ en joke med magarinen, right?

    Smør, kvalitetsis og portvin…

    Og MAGARINE i fyldet???

    • Det var selvfølgelig en joke;)

      Nej det var vist noget fra den oprindelige opskrift.

      Jeg har aldrig ejet magarine!

  6. EEejj, MUMS!!!
    Ikke godt at logge ind på denne side lige før sengetid… Farligt! På den lækre måde!

    • Vi må have sat et advarselsskilt op:)

      Din blog ser nu heller ikke værst ud (http://mums-filibaba.blogspot.com/).

      • Tak tak :-)

        Og ja, advarselsskilt lyder som en god idé!
        Noget à la: “Svage sjæle med rygrad som en regnorm og chokolaholiske tendenser bør ikke kigge her. Der kan i dette indlæg forekomme meget stærke billeder”.

      • Forslag til formulering er noteret:)

  7. Bobber

    Måske den også kune tilføjes kondenseret mælk hehe :)

    • Jeg vil vove den påstand, at du kan skiftet fyldet ud med en gang toffee lavet på kondenseret mælk…

      Jeg vil teste det ved næstkommende lejlighed:)

  8. Anders

    Hej webmaster

    Jeg har savlet over denne opskrift i lang tid, og nu oprinder dagen endelig, hvor jeg har en lejlighed til at bage dette overflødighedshorn af en kage. Jeg har dog lige et par spørgsmål. Hvad er en passende form? (springform, tærteform,bradepande?) Hvor tyk skal bunden være?

    Svar udbedes asap.

    Mvh Anders

    • Hej Anders,

      jeg har brugt både Springform og bradepande og begge dele har fungeret.

  9. Karsten

    Hejsa!

    Jeg har i mit køkken fundet en del inspiration fra gastromand.dk – der findes meget godt herinde. Denne her opskrift må jeg dog erkende at være noget frustreret over. Som indlægget herover, så undrede jeg mig noget over hvor stor en passende form er – det er en ret vag reference. Herover står springform som en mulighed, og da de normalt ikke er voldsomt store tog jeg en lille bradepande der trods alt er større i areal. Efter at have bagt “kagedelen” står jeg nu tilbage med en bund der er så høj så jeg tvivler stærkt på mit fyld kan være der, selvom den er relativt højsidet. Nu vi snakker fyld er der desuden angivet et fint alternativ – kondenseret mælk. Jeg forstår bare ikke at én dåse kondenseret mælk skal modsvare alt det fyld jeg har i min gryde.

    Ud over det – tak for en god side med lækre opskrifter, inkl. det der forhåbentlig stadig kan blive en lækker snickerskage.

    Mvh. Karsten

    • Hej Karsten.

      Først om fremmest: Godt at høre at du har brugt bloggen:)

      Nu er det ved at være noget tid siden, jeg sidst har bagt bomben, så jeg kan faktisk ikke huske hvad en “passende form” dækker over og der er ikke noget endeligt svar på størrelsen, da det jo er smag og behag hvor høj kagen skal være, men en standard springform og dog nok i underkanten…

      Hvordan blev resultatet?

      • Karsten

        5 stars
        Den blev nu ganske god – har aldrig før skammet mig mens jeg har lavet mad, men dette var undtagelsen. Det føles ikke rigtigt at se alle de kalorier mænge sig på den måde! :)

        Jeg vil dog sige – efter min smag skal den stå i køleskab et godt stykke tid inden servering, da hele vores familie foretrak den godt kold.

        Vores fyld blandede sig meget med bunden, men det mener jeg heller ikke er nogen skidt ting.

      • Godt at høre Karsten og tak for tippet med afkøling! :)

  10. Kristian

    Skal have den lækre ting til dessert i morgen, men skal den tilberedes dagen i forvejen (i dag) eller skal den laves umiddelbart inden servering?

    Mvh Kristian

  11. Kagen bliver kun bedre af at stå lidt, så lav du den bare i god tid.

    PS. Du kan roligt glæde dig – giv gerne en statusrapport efterfølgende:)

  12. Kristian

    Lavede den faktisk i går og den ser rigtig lækker ud. Men kan det godt passe stort set hele karamel massen trækker ned i bunden?
    På billedet af kagen du viser ser det ud som om der ligger noget oven på bund og fyld, er det korrekt? For min ligner egentlig okay hvis man ser bort fra det der er på toppen af billedet.
    Og det er ikke isen i baggrunden jeg tænker på :)
    Jeg overvejer og droppe overtrækschokoladen da jeg egentlig er bange for den bliver for kvalm, men ved ikke hvad jeres erfaring siger?

    Bliver en fin lille dessert oven på en gang pulled pork der står i ovnen og hygger sig nu :)

    Mvh Kristian

    • Kan sådan en kage blive for kvalm? :)

      Bund og fyld vil trække lidt sammen, det kan dog undgås ved at lade bunden køle lidt af inden karamellen fyldes på.

  13. Cliff Mogensen

    Virker rigtig lækker, og er i fuld sving med at lave kagen….. Men fyldet bliver ikke “fast”, det er meget tyndt, er det meningen?
    Svar gerne nu……… kagen er i ovnen :)

    • Hej Cliff.

      Lyder lækkert!

      Er det karamellen vi snakker om så bliver det ikke 100 % stift:-)

  14. Cliff Mogensen

    Den røg i køleskabet i går og nu er den 95 % stiv, lækkert :)

  15. Christian

    Hej

    Jeg har besluttet mig for at prøve denne kage, den ser jo helt fantastisk ud !

    Jeg har lige et par spg. som jeg vil være glad hvis der er nogen der kan hjælpe mig med.

    Er der nogen der har prøvet både det komplicerede fyld, eller den kondenceret mælk som kan fortælle hvilket der giver det bedste resultat ?

    Jeg kan ikke få billedet til at passe med opskriften. Som jeg læser den ville jeg lave, en bund med peanuts, karamel fyld også chokolade over. På billedet ser det dog ud til der er noget oven på overtrækschokoladen.

    Nogen anbefalinger mht. vanilieis ? Er Cartedor fint, eller findes der noget bedre som jeg kan finde i de fleste større supermarkeder :)

    Mvh
    Christian

    • Hej Christian.

      Jeg tror det er en smagssag om den ene eller anden slags fyld giver det bedste resultatet. Kondenseret mælk metoden er nemmere og giver en lysere karamel.

      Overtrækschokoladen er den stivnede plade oven på kagen…

      Mht. vanilieis kan du få meget bedre alternativer end Carte d’or – Hansens er min favorit og kan i hvert fald købes i Føtex.

      Held og lykke! :)

  16. Christian

    Hej

    Så fik jeg lavet kagen, og den blev godt modtaget.

    Lidt problemer undervejs, især med at bage bunden. Efter 25 min. var den vokset meget i højden og var nærmest flydende indeni. Så måtte den ind igen, og fik så yderligere 10 min.

    En anden ting, selskabet er normalt glade for desserter, vi var 8 men kunne kun cirka spise halvdelen. Men nu har jeg smidt resten i fryseren så må vi se om den stadig er god når jeg en dag får lyst til et stykke mere

    • Hej Christian.

      Jeg har oplevet det samme med bunden – måske jeg lige skulle rette opskriften til…

      Mht. de 8 personer, er det jo til 8 gastromænd;)

  17. Jesper

    Hvilke ingredienser er det kondenseret mælk eventuelt kan erstatte?

  18. John

    Glæder mig til at smiden denne på bordet nytårsaften, dog i en lidt mere ‘adskilt’ udgave…:0)

    Mht fyld så bliver der spurgt til hvor mange dåser kondenseret mælk der skal bruges, men ingen svar. Har I evt en ide til det….?

  19. Hej, jeg får besøg af 10 veninder i weekenden, og fik lyst til at lave en Snickerskage med is. Er denne bare den bedste? eller findes der en endnu bedre opskrift et sted? jeg har faktisk aldrig smagt en snickerskage, så jeg ved ikke hvordan den skal smage.

    Mon der er nok til 11 piger i denne opskrift til 8 gastromænd? :-)

    En sidste ting – jeg kan se, at webmasteren har kommenteret at bunden skal have 10 min mere – er det rettet i opskriften, så de 25 min passer?

    Mvh Marlene

  20. Selvfølgelig er det den bedste Marlene;)

    Og ja mon ikke der er nok!

Smid en kommentar