Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. juli 2024

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Simon smager på danske Peter Sisseck

Webmasteren

Simons introduktion på Gastromand var en stor succes og vi har fået go’ feedback, så hvorfor stoppe samarbejdet her. Nu er simon klar med to nye videoer til Gastromands brugere – en billig hvidvin og modsat en dyr rødvin.

One man, one take – så er der hvidvin fra Ravenswood:

Vinen har koncentreret aroma af citrus, ananas med strejf af eg og en smøragtig finish. Jeg smagte den igen senere på aftenen med en helstegt kylling i ovnen og det passede godt sammen.

Same man, new take – klassevin fra danske Peter Sisseck:

Vinen er fyldt med krydderier, brombær, lakrids, røg og strejf af rom. En intens, kompleks og fyldig vin med lang vedvarende eftersmag.


Du kan møde Simon på hans hjemmebane på Winelover.dk

Har du smagt en eller flere af danske Peter Sissecks vine, så smid en kommentar med din mening her eller i forummet…

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Så fik Familifar’n og undertegnede også mulighed for at smage på Quinta Sardonia og jeg må sige, at jeg er fyldt med imponade – det var sgu lige min smag! Masser af fylde og %, men samtidig skide elegant og så kunne jeg sagtens nikke genkendende til røg og sød lakrids.

  Jeg siger ikke nej til endnu et glas:)

 2. Jeg kan fint følge dig mht. til lagring af Flor. Vi smagte begge som afslutning i en smagning, og det var i den kontekst lige i øjet,. Vi startede med 2006, som var en komplet og velafbalanceret vin – smag af solbær, brombær og lidt lakrids – så vidt jeg husker. 2003 havde lignende noter, men mere frugtsyre og smag af lyse bær – lidt underligt, da jeg havde forventet det lige omvendt – lidt som du beskriver. Jeg har stadigvæk en enkelt 2003 tilbage i skabet, som får nogle år endnu :-) Men du skal da lige forbi indlægget, som vi lavede efter smagningen.

  http://gastromand.dk/vinsmagning-sisseck-flor-de-pingus-2003-2006/

  • Tak for et spændende indlæg om jeres smagning af de to årgange Flor de Pingus. Jeg har en årgang 2005 liggende, og den vil jeg gemme i 10 år (hvis jeg kan holde fingrene fra den). Det kunne være interessant at høre et par smagekommentarer fra de ældre årgange som 1999 eller 2000. Kasper Bergholt nævner for eksempel, at årgang 1999 minder om en moden Hermitage.
   /Simon

   • Jeg kender det alt for godt, det er som om, at man har en lille stemme fra ens vinskab, som konstant lokker :-) Hvad måtte du slippe for en 2005? Selv vil jeg meget gerne smage 2004, men den ligger i den dyre ende.

   • Præcis;-) Kom nu, ta’ mig, siger de yndige flasker. Jeg gav 400 eller 450 kr. en primeur hos et firma i Ålborg. Det er jo nogle år siden, så jeg kan ikke lige huske det. Måske hed det Gravesen vine, eller noget i den retning. En ting er sikkert – jeg fortryder virkelig, at jeg ikke købte flere.

 3. Jeg har heller aldrig smagt Pingus, men man skal jo også have noget at gå efter. QS er efter min mening mere frugtig og kraftigere en Flor de Pingus. Derimod kan Flor være mere kompleks og bordeaux-agtig.

  Var der stor forskel på de to årgange? Jeg har smagt 2002 og 2007, og synes nærmest de smagte som to forsekllige vine. Den ældste havde masser af kostald og læder, og jeg gættede ikke på det var en spansk vin. 2007 derimod mindede meget om andre vine fra Rebera del Duero. Den var god, men jeg synes ikke den var unik. Måske er det bare barnemord, og den skulle have sovet videre i kælderen de næste 10-20 år.
  /Simon

 4. Jeg har drukket Flor De Pingus 2003 og 2006 samt den omtalte Q2 – lækker vin. Der er dog ingen tvivl om, at Quinta Sardonia bliver næste jeg skal på, det lader til at være en oplevelse. Drømmen er jo stadig at smage en Domino de Pingus, men det bliver nok ikke lige nu :-/

Smid en kommentar