Gastromand’s Super Bowl Menu XLV
- Eksilsønderjyden
- On 4. februar 2011
- https://gastromand.dk
Så nærmer vi os med hastige skridt en af årets største (hvis ikke den største) enkeltdagsbegivenheder i sportens verden. TV-signalet fra Super Bowl bliver broadcastet til en mia. potentielle seere verden over.
Samtidig må Super Bowl Sunday lægge navn til et af klodens absolut største ædegilder.
Læs også: Gastromands Super Bowl Menu XLIV
Og som både football-fan og Gastromand, er der blevet set frem til denne dag i et lille års tid efterhånden.
Menuen i både de danske og amerikanske hjem står denne dag på voldsomme mængder fastfood, chips og øl – og det skal Gastromand’s menu naturligvis også. Dog med det lille twist at chicken wings og spareribs ikke hentes i Netto’s køle-/frysebokse.
Læs også: Super Bowl – et gastronomisk frirum
Om du vil servere retterne samtidig eller fordele dem ud over aftenen er et temperamentsspørgsmål og intet er rigtigt eller forkert.
Gastromands Super Bowl XLV Menu
Snacksene
Nachos med Guacamole og Salsa
Atomic Buffalo Turds
Hovedmåltidet
Pulled pork burger med BBQ-sauce
Hot Wings med Blue Cheese dip
Blueberry-Chipotle Ribs
Coleslaw
Desserten
Snickers Pie
Drikke
Rigeligt med let øl à la Miller og Buds
Opskrifter
Nachos med Guacamole og Salsa
Nachos
– 1 stor pose nachos
– 200gr cheddar
– 1 glas jalapenos
– Lidt friskt koriander
Varm Nachos i et fad med friskrevet cheddar og afdryppede jalapenos fordelt ovenpå, til osten er gratineret.
Pynt med grofthakket frisk kriander og server.
Serveres med guacamole, salsa og creme fraiche.
Guacamole
– 2 modne avocadoer
– ½ rødløg
– Hakket frisk chili efter temperament
– 2 spsk. finthakket koriander
– Saft fra en halv lime
– ½ tsk. groft salt og lidt friskkværnet peber
– Kødet fra en halv tomat, hakket
– Lidt spidskommen
I en skål moses avocadoen med en gaffel.
Alle ingredienser på nær tomaten blandes sammen, og guacamolen smages til.
Tomaten tilsættes umiddelbart før servering
Salsa
Da det er umådeligt svært at finde friske tomater der smager af noget på denne årstid, vælger jeg at gå efter en salsa med flåede tomater i stedet.
– 1½-2 dåser hele flåede tomater
– Hakket frisk chili efter temperament
– 1 fed hvidløg
– 2 hakkede forårsløg (også den grønne top)
– Lidt olivenolie
– 2 tsk. balsamico
– ½ tsk oregano (tørret kan fint bruges)
– Friskhakket koriander
– Salt og peber
Hæld væden fra tomaterne og findel dem i en skål.
Bland resten af ingredienserne med tomaterne.
Salsaen kan med fordel laves i god tid, så smagen har tid til at ”sætte sig”.
Atomic Buffalo Turds
– 15 Friske Jalapenos (giver 30 Turds)
– Ost (Jeg har set dem lavet med smøreost, cheddar og blåskimmel)
– 30 cocktailpølser
– 15 skiver bacon
De friske jalapenos halveres og renses for indmad.
De rensede jalapenos fyldes med ost
En cocktailpølse placeres ovenpå og det hele omvikles med en halv skive bacon.
Bages i ovnen ved ca. 175 grader i 30-40 minutter – Alternativt (og endnu bedre) tilberedes de på grill.
Pulled Pork Burger
Opskrift på pulled pork
Opskrift på hjemmelavede burgerboller kan du finde i sidste års Super Bowl Menu
Hot Wings med Blue Cheese dip
Buffalo Chicken Wings
– 1 kg ferske hele kyllingevinger (giver ca. 20 stykker)
– 2 spsk. tabasco
– 2 spsk. raps olie
– 2 dl mel
– 1-2 l Olie til fritering
– Salt og peber
Chicken Wing Sauce
– ½ dl tabasco
– 50gr smeltet smør
– 1 spsk. hvidvinseddike
– Lidt cayenne peber
– Lidt hvidløgspulver
– ½ tsk. Worcestershire sauce
– Lidt salt
Del kyllingevingerne ved de to led og frys vingespidserne til brug i en fond eller lign.
Tør kyllingestykkerne i køkkenrulle og placer dem i en stor skål.
Vend dem i tabasco, raps olie, salt og peber.
Put melen i en stor plasticpose og put kyllingen heri. Luk posen og ryst til vingerne er dækket med mel.
Fritér i (175 grader) varm olie i ca. 10-12 min. (Alternativt kan kyllingen sprayes med olie og bages i ovnen ved 200 grader i ca. En time (vendes halvvejs)).
Herefter placeres de tilberedte kyllingevinger i en stor skål, og vendes med Chicken Wing Saucen.
Serveres med blue cheese dip (og selleri stænger)
Blue Cheese dip
– 200gr Blåskimmelost
– 1½ dl mayo
– ½ dl Crème Fraiche
– Saften af en halv citron
– 1 spsk. hvidvinseddike
– Lidt salt
Mos osten til en pasta og pisk resten af ingredienserne i, til du har en jævn creme.
Blueberry-Ribs
Denne opskrift har jeg været så heldig at få lov til at låne af Kim Schulz fra det danske grill-landshold. Kim har bloggen grillkokkerier.dk som bestemt er et besøg værd.
– 4 sider babyback ribs á 12 ribben (franske kamben) – Kunsten at vælge sine ribs
– Æblejuice
– Flydende røg
Rub
– 2 spsk. muscovado sukker
– 1 tsk. fint salt (lille)
– 1 tsk. hvid peber
– 2 spsk. røget paprika
– 1 spsk. hvidløgspulver
– 1 spsk. løgpulver
– 1 spsk. sennepspulver
BBQ Sauce
Gryde 1:
– 1 spsk. olie
– 1 stk. finthakket løg
– 2 fed hvidløg
– ½ liter double chocolate stout
Gryde 2:
– 1 ps. blåbær (300g, optøet)
– 8 spsk. muscovado sukker
– 2 dl æblecider eddike
Resten:
– 1 dl ketchup
– 1 tsk dijon sennep
– 1 spskchipotle chili (saucen)
– 1 dl sirup (helst mørk)
– ½ dl worchestershire sauce
Start med BBQ-saucen:
Gryde 1:
Blancer løg og hvidløg i olie, tilsæt øl og reducer til halve mængde (eller lidt mindre)
Gryde 2:
Bland ingredienser og kog indtil sukker er opløst og blåbær smattede (ca 10min)
Samling:
Si begge blandinger over i samme beholder og hæld tilbage i ren gryde.
Tilsæt resten af ingredienser og kog til konsisten er tyk (ca 40min)
Herefter går vi videre med benene:
Optimalt laves benene selvfølgelig på grillen, men da det jo er februar og de færreste har startet grill-sæsonen endnu, er nedenstående fremgangsmåde tilpasset inde-køkkenet.
Rens ben for sener og smør rub på.
Placer benene i ovnen og bag dem en time ved 200 grader.
Pak benene ind i alufolie med lidt æblejuice og evt. lidt flydende røg.
Giv benene endnu en time ved 200 grader.
Pak benene ud og bag dem yderligere 20 minutter.
Pensl med BBQ-saucen og bag yderligere 20 minutter.
Hvis man vil have et tykkere lag af BBQ-sauce på benene, tages de ud efter 10 minutter og pensles igen, hvorefter de bages de sidste 10 min.
Coleslaw
Opskriften på Coleslaw findes her
Snickers Pie
Prikken over i’et – og det der for alvor tester din krops evne til optagelse af obskure mængder kalorier er denne Snickers Bomb!
Skulle du stadig mangle inspiration, kan vi anbefale NBC Sunday Night Football Cookbook: 150 Great Family Recipes from America’s Pro Chefs and NFL Players
Go’ Super Bowl og Go’ appetit ! Du får brug for den….
Stik os en kommentarRelated Posts
Banana Toffee Pie – den ultimative super bowl dessert... 5. februar 2023 | Webmasteren
Super Bowl LIII: “Amerikanske Fodbold Kager”... 31. januar 2019 | Gastromand
-
marts 18, 2015
Mette RolanSuper lækker opskrift på wings. Men skal der virkelyst en halv dl tabasco i??
-
februar 2, 2012
Hej Lars!
Mange tak for rosen. Er dejligt at høre, at der er nogen der værdsætter vores arbejde derude :)
Flydende røg er (normalt) et kondensat lavet på rigtig røg. Man brænder simpelthen noget rygeflis af, suger røgen igennem noget væske, som opfanger aroma-molekylerne, hvorefter man koncentrerer væsken til ønsket styrke.
Jeg har ikke selv haft fornøjelsen af at lege med det, men har ladet mig fortælle at man skal være ret forsigtig med doseringen.
Det kan blandt andet købe hos MCC Shop (http://www.mcc-shop.com/epages/metropolis.sf/en_GB/?ViewObjectID=55432) som by the way er en helt fantastisk side :)PS: Det kan også købes i fast form (http://www.mcc-shop.com/epages/metropolis.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61253754/Products/G2001)
-
februar 3, 2012
Liquid smoke kan købes på flaske flere steder i Danmark. Superbest har jævligt haft det på hylden og i Aalborg har Salling’s supermarked også haft det. Generelt så har de fleste shops der sælger amerikanske produkter i større stil den slags på hylden.
Slutteligt et link til en lille video der viser hvordan det laves:
http://www.youtube.com/watch?v=golG6qfsPV8
Ganske interessant, da mange tror det er et kemisk produkt
-
-
februar 4, 2011
Mads AndersenHej kære moderatorer, posters etc.
Jeg må indrømme, at jeg blev noget så skuffet over årets superbowl menu. Bevares – Lækker menu, men generelt synes jeg det er lidt wack at i vælger at bruge samme hovedret fra sidste år, samt en dessert i har lavet før. Det virker som om, at i har manglet inspiration. Det er sgu en ommer :)
Når det så er sagt, så skal i have en kæmpe “thumbs up” for jeres snacks.
God Super Bowl, jeg ser frem til en masse nye og lækre opskrifter ;)
– Mads
-
februar 5, 2011
Hej Mads….
Tak for risen og rosen, og ja det har du vel egentlig ret i, vi burde måske have været ude i en “bacon explosion” hvis I kender den? http://www.bbqaddicts.com/blog/recipes/bacon-explosion/ Den er vanvittig… Vi finder nogle endnu mere kaloriefyldte og nye retter til næste år :-) Thats a promise….
PS: Jeg lavede Chicken Gumbo med krydrede pøler, det kunne faktisk være en god hovedret. Hvad siger I?
-
februar 6, 2011
Bacon explosion er sjov men ikke synderligt fantastisk i smagen (been there, done that!). Prøv i stedet med deep-fried cheeseburgers eller bøfsandwich lavet med ostesauce i stedet for brun sauce (for folk fra sjælland: bøfsandwich er en gudespise som vi danskere nyder ovre på fastlandet).
-
-
-
februar 4, 2011
Det er dæleme gennemført, og man er ret sikker på, at ingen går gammelsulten fra bordet!
Submit a Comment
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Comments