Grillet fladbrød med græskar, straciatella, pomelo og ramsløgolie
Gas eller kul? De sidste mange år har det været diskussionen i grillkredse. Nu skal vi måske nærmere til at diskutere “gas eller el”? For med Lumin har Weber tændt op under diskussionen.
Som tidligere husejer har jeg savnet min store Weber Genesis II gasgrill lige siden jeg flyttede i lejlighed, men faktum er, at der ikke er plads til en meter lang gasgrill på altanen på 14. – og kulgrill er naturligvis helt udelukket.
Det hul forsøger Weber at lukke med den nye, kompakte, ukomplicerede og, hvis du spørger mig, særdeles veldrejede Weber Lumin.
Som tidligere beskrevet i Taco med grilllede rejer på Weber Lumin indbyder den frække Lumin elgrill til at blive brugt igen og igen, samtidig med at man kan nyde det ukomplicerede altanliv.
Her får du en remake af en ret jeg fik på en lækker, italiensk restaurant. Græskar er genialt på grillen og sødmen i græskar træder fot frem, når det får noget grillsmag. Kombineret med fedmen fra stracciatella, det urtede fra ramsløgsolien og syren fra pomelo, spiller både det visuelle og smag max på tallerkenen!
Ingredienser
- 1 stk. Hokaidogræskar
- 1 stk. Burata
- 1 stk. Pomelo
Fladbrød
- 300 g Hvedemel
- 1.5 dl Kefir eller youghurt
- 1 dl Lunkent vand
- 25 g Gær
- 1 tsk Salt
- 1 skvæt Olivenolie
- 1 tsk Salt
Ramsløgsolie
- 2 dk Solsikkeolie alternativt vinfruekerneolie
- 1 håndfuld Ramsløgsblade
- 1 håndfuld Dild
- Lidt salt
Sådan gør du
Stracciatella
- Riv mozzarella i stykker med 2 gafler
- Hæld fløde over
- Lad stå i min. 1 time på køl – rør evt. et par gange undervejs
- Tænd nu grillen på max varme og smid en bageplade på grillen
Grillet fladbrød
- Rør gær ud i vandet
- Bland de øvrige ingredienser i
- Lad dejen hvilke tildækket 1 times tid
- Del dejen i 6 ca. lige store dele
- Form og grill et fladbrød af gangen
- Bagepladen til Weber Lumin har en keramisk overflade og lidt olie på pladen gav brødene en lækker, sprød overflade
- Bag brødene, under låg, et par min. på hver side
- Drys evt. brødene med dit favoritkrydderi eller sesam undervejs
Ramsløgsolie
- Blend alle ingredienserne i min. 5 min – ja fem! Når de friske krydderurter bliver varmet op, trækker den flotte grønne farve frem.
- Si olie igennem et rent viskestykke el. lign.
Grillet græskar
- Vask græskarret og flæk det på midten med en stor kniv
- Skrab kernerne ud med en ske
- Skær græskarret i skiver af ca. 1,5 cm. tykkelse
- Grill græskarskiverne direkte på risten, under låg, i ca. 10 min. på hver side – skiverne skal have tydelige, sorte, grillstriber uden at være brændte
Submit a Comment