Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Halloween Special: Græskar Chutney

Halloween Special: Græskar Chutney
Familiefaren

Vi er t√¶t p√• den amerikanske h√łjtid Halloween, som bestemt ogs√• har vundet indpas i Danmark – se bare i dit lokale supermarked hvor meget plastik pynt du kan f√• med skeletter og gr√¶skar! Uhyggens tid er kommet og den er kommet for at blive…

Inden l√¶nge kommer en af vores bedste burgere nogensinde – “The Horror Burger” som har helt sorte boller, chili ost, flamberet chili, bacon og ikke mindst en ret heftig gr√¶skar chutney som lige giver den sidste pift! Den opskrift f√•r du brug for til den kommende burger!

Det er temmelig besv√¶rligt – men det er det hele v√¶rd…

Halloween Special: Græskar Chutney
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • 1 gr√¶skar efter eget valg
  • 3 l√łg/r√łdl√łg
  • 3 chili uden stok og kerne
  • 3 kviste timian
  • 3 dl vand
  • 1 stjerneanis
  • 10-15 korianderfr√ł
  • 2 √¶ble cider eddike (ca.)
  • Salt og peber
Tilberedning
  1. Start med at skr√¶lle dit gr√¶skar, hvilket g√łres s√•ledes. Sk√¶r enden af, s√• den kan st√•. Find nu en br√łdkniv og sav langs toppen og ned. Alt skal v√¶re.
  2. Skær det nu igennem på langs og fjerne alt indmad - du kan gemme kerne hvis du vil.
  3. Skær det i mindre stykker og læg det hele i en gryde.
  4. Skr√¶l l√łg og sk√¶r det og chili ud og l√¶g i gryden.
  5. Til sæt nu resten af ingredienserne undtagen salt, peber, eddike og sukker.
  6. Lad det simre med låg ved helt svag varme i 45-60 min.
  7. N√•r det er f√¶rdig b√łr dit gr√¶skar v√¶re godt m√łrt.
  8. Smag til med salt, peber, sukker og eddike.

 

Klar til at sk√¶re…

Det er en lidt besv√¶rlig proces men hvis du f√łlger tricket med at stille det op og “save” v√¶k fra dig selv, ned mod dit sk√¶rebr√¶t, s√• g√•r det faktisk rimelig godt.

Sk√¶r dem i mindre stykker…

Du kan naturligvis ogs√• bruge andre gr√¶skar, hvis bare du sikrer at sk√¶re dem ud i ensartede stykker p√• 2×2 cm s√• passer de med opskriften her.

Masser af frisk chili…

Spicy Gr√¶skar Chutney…

Imorgen kommer den Ultimative Halloween Burger hvor denne chutney er suveræn at bruge i! It gonna be scary!

Kommentarer

  1. Kasper H√łgh

    Hvis man har en kniv med fliksibelt blad, dette har mange filetknive, s√• kan den med fordel bruges til at skr√¶lle gr√¶skaret. Jeg g√łr brug af samme metode som Familiefaren, men med et fleksibelt blad kan man nemmere f√łlge gr√¶skarets form og derfor sk√¶re langt t√¶ttere p√• skr√¶llen og spilde mindre gr√¶skar :)

    • Kommer den ikke til at b√łje for meget Kasper? Eller k√łrer det bare? Og tak for tippet da!

      • Kasper H√łgh

        Det synes jeg ikke nej. Jeg brugte selv en br√łdkniv f√łr, men det gjorde det hele lidt nemmere at skifte kniv.

        Hvis jeg ikke husker helt forkert så jeg det i et Gordon Ramsay TV-program for efterhånden lang tid siden.

  2. Sebastian

    Ser vildt l√¶kkert ud, skal pr√łves imorgen til jeres halloween burger ūüĎćūüŹĽ! Hvor meget √¶ble eddike er det lige der skal i? Er det 2 dl/spsk/andet? ūüėÖ

    • Jeg har lige opdateret opskriften Sebastian – der skal 1 dl i hvis du bruger et stort gr√¶skar som jeg gjorde… (beklager det sene svar – WordPress har lige valgt ikke at sende mails til os n√•r der kommer kommentarer)…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: