Gastromand.dk | 22. November 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Halloween Special: Græskarkage med 1 kilo slik!

Halloween Special: Græskarkage med 1 kilo slik!
Familiefaren

I sidste uge fyldte min ældste datter 10 år og hun havde fået frit valg på alle hylder til at vælge en kage, så der blev googlet godt og grundigt indtil hun fandt en chokolage/græskar kage med 1 kg slik på toppen! Jeg var naturligvis klar! Forbered dig på et Sugar Rush!

Vi er generelt ikke særlig gode til at bage på Gastromand – jeg er slet ikke og jeg er endda Familiefaren – heldigvis er min ældste datter ved at overhale mig og er faktisk ret god til det. Det er næsten pinligt, men hun er god til at følge en opskrift og ikke liiiiiige lave lidt om som jeg gerne vil!

Hun fyldte 10 år for et par uger siden og det skulle fejres, så der blev lavet kage, bagt brød og pyntet med intet mindre end 1 kilo slik! Det kan varmt anbefales hvis du skal holde fest med mange børn. Billeder er fra dagen, hvor jeg fulgte hende i skole.

Halloween Special: Græskarkage med 1 kg slik!
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
Chokolade/Græskarkage
  • 6 spsk kakao
  • 300 gram hvedemel
  • 325 gram sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk nagepulver
  • 1 lille drys salt
  • 2 dl revet græskar
  • 2 æg
  • 150 smør
  • 2.5 dl mælk
Glasur og pynt
  • 2 bøtter orange pasta (bruges til at farve med - fås i Føtex)
  • 1 bøtte rød frugt farve til at justere med
  • 600 gram flor melis
  • 2 spsk vand
  • 1 lille rulle Odense Marcipan med så højt indhold af mandler som muligt.
  • 1 bøtte sort frugt farve
  • Pensel
  • Husholdningfilm
  • Evt. gummihandsker
  • 1 kilo slik efter valg!
Tilberedning
Chokolade/Græskarkage
  1. Tændovnen på 170 grader.
  2. Sigt de tørre dele sammen. Kom æg, smeltet smør og vand i og fyr den af på din røremaskine! Herefter finder du en passende form - gerne en "høj kageform" så den bliver så højt som mulig - hvis du ikke har det duer en en almindelig springform også.
  3. Bages den nederst i ovnen i 35-40 minutter.
  4. Lad den køle af mindst en time - gerne i et åbnet vindue hvis du er lige så utålmodig som min datter (og mig selv).
Glasur og pynt
  1. Lav en så orange glasur som muligt. Tilsæt alt flormelis i en skål og giv det et par kogende spisefulde vand - hvis du har en Quooker så brug den. Pas på med ikke at bruge for meget for det skal være en mere tyk og stiv glasur!
  2. Tilsæt pasta som også vil fortynde glasuren - juster med rød farve for at opnå en så orange kage som mulig.
  3. Rul marcipan ud og pensel det med sort frugtfarve.
  4. Skær det det nu ud som vist på billederne og læg det til side - du kan også lave andre udskæringer - dette er bare et eksempel.
  5. Stil kagen på en rist.
  6. Når kagen er kølet af hælder du forsigtigt glasuren over på midten og lader den løbe ned langs siderne - du skal ikke hjælpe den med en spartel da det ikke bliver jævnt så! Lad det løbe!
  7. Vent nu 5 min hvorefter du tilføjer marcipan og slik.
  8. Nu bliver du faktisk nødt til at spise kagen indenfor 20-30 min ellers begynder glasuren at løbe - håber ikke det er et problem :-)

 

Ikke noget jeg normalt leger med…

Næsten som Jørgen Clevin…

Klar til pynt…

Helt sort frugtfarve…

Selve kagen blev kørt på The Bakery Boss, som jeg er i fuld gang med at teste. Det er et af Sage’s produkter, som vi efterhånden har testet en del af på Gastromand. Indtil videre så fungerer den ret godt – nem at betjene og stærk som en bjørn.

Sage giver den gas…

Kagen er næsten klar…

En meget koncentreret datter…

Skulle have været orange…

Bare lad det løbe…

En ting skal du være opmærksom på er, at fra glasuren er lagt på og kagen er pyntet, så går der ikke ret lang tid før den faktisk godt kan skride lidt. Det skyldes dels, at sukkeret blive lidt mere blødt efter det er kommet på og godt kan skride når der er 1 kilo slik ovenpå. Så få den serveret og få gæsterne hurtigt til bords.

1 kilo slik comming up!

Min datter fik frie hænder…

Nu gik vi ret meget efter, at den skulle være orange men det var faktisk ret svært. For det første så fortynder frugtfarven din glasur ret meget, så det giver mest mening, at blande farvene først og så forsøge at få en så orange farve som mulig. Men rammer du en mere varm gul som her, så går det altså også.

Klar til fest…

Resultatet er ret voldsomt men for børn er det vildt imponerende og de elsker at gå og nip-nappe lidt af at slikket inden gæsterne kommer.

 

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: