Gastromand.dk | 19. February 2018

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Halloween Special: The Horror Burger!

Halloween Special: The Horror Burger!
Familiefaren

Inden l√¶nge rammer en af de hurtigste voksende traditioner i Danmark os – det er nemlig tid til skeletter, hekse, edderkopper, flagermus, uhygge og masser af gys – det er tid til at fejre Halloween! P√• Gastromand har vi l√¶nge spekuleret over hvordan en “Halloween Burger” mon ser ud? Nu er det lykkes os at lave √©n af de bedste burgere vi nogensinde har lavet! Start screaming!!!

It Halloween time!

Halloween falder på den 31/10 oktober og i Danmark embracer vi den mere end nogensinde.
Muligvis skyldes det, at fejringen her sker med¬†gr√¶skar-m√¶nd¬†udsk√•ret som lygter og gennemf√łrte¬†temaer¬†med gys og¬†skr√¶k¬†for alle der t√łr n√¶rme sig! Eller¬†m√•ske skyldes det bare, at traditionen stammer fra USA hvor alting bare er st√łrre og vildere og vinden bl√¶ser i vores retning?

Masser af uhygge i hjemmet…

Halloween g√łr sig desuden ogs√• godt i b√•de film og serier, hvor flere handler om h√łjtiden.¬†USA er naturligvis det land, hvor det er absolut st√łrst, men resten af verden og navnlig Danmark f√łlger hurtigt trop!¬†For bare nogle f√• √•r siden var¬†Halloween¬†n√¶sten usynlig hvor den i dag er k√¶mpe stor. P√• Gastromand sl√•r vi et slag for, at den skal kombineres med mad!

Horror…

Denne burger er i virkelighenden ret nem at lave. Du kan lave gr√¶skar chutney’en flere dage i forvejen og bollerne kan du godt bage dagen f√łr – herefter er det walk in the park. Medmindre du alts√• lige som mig ogs√• lige skulle pynte op og lege med billig Halloween pynt hele aftenen.

5.0 from 1 reviews
Den Ultimative Halloween Burger
Forfatter: 
Antal personer: 30
 
Ingredienser
Burgerboller
  • 2 dl s√łdm√¶lk
  • 1 dl vand
  • 15 g g√¶r
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 √¶g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 150 g groft mel - fx fuldkorn eller grahamsmel
  • 350 g. hvedemel ca
  • 1 hel flaske sort farve
Burger
  • 500 gram hakket oksek√łd men mindst 10% fedt
  • 6 stykker bacon
  • 2 r√łde chili
  • 6 stykker chili ost fra gouda
  • Syltede agurker
  • Mayo - r√łr din egen eller brug Hellmans
  • Ketchup - yes yes yes - det samme - ellers Heniz (og ja vi mente det og ja du m√• gerne lave din egen - s√• er du endnu sejere :-))
  • 2 stykker crips salat
Tilberedning
Burgerboller
  1. Hvis du har en r√łremaskine og det har du forh√•bentlig, s√• brug den :-)
  2. R√łr g√¶ren ud lunkent vand og m√¶lk som du opvarmer til ca. 30 grader - tils√¶t sukker og lad det r√łre i 3-4 minutter.
  3. Tilsæt olie og æg.
  4. Tilsæt skiftevis ca. 100 gram mel og så et skud farve og bliv ved indtil der ikke er mere.
  5. Det tager noget tid og du skal måske bruge mere mel - helt op til 75-100 gram mere. Jeg kan kun beklage, men bagning er ikke så præcist som alt andet. Jeg måtte selv bruge en del ekstra.
  6. Når dejen er lind og ikke klisterer for meget så lad den hæve i 60 min.
  7. Form nu 8 boller på ca. 150 gram eller en god håndfuld (du ved hvad vi mener :-))
  8. Lad dem efterhæve i 30 min.
  9. Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i omkring 18-20 minutter..
Burger
  1. Steg dit bacon spr√łdt og stil det til side.
  2. Form b√łfferne og giv dem en god omgang salt og peber.
  3. Steg dem i det overskydende baconfedt. Imens har du lidt travlt:
  4. Skær de syltede agurker i tynde skiver.
  5. Skær chilierne ud og fjerne stok og kerner.
  6. Flamber dem nu med en gasbr√¶nder - hvis du har √©n - eller s√• smid dem p√• en t√łr pande og grill dem et par minutter.
  7. Skyl salaten.
  8. Sk√¶r 2-3 gode stykker ost og l√¶g det p√• panden n√•r du vender b√łfferne, lad det smelte.
  9. Så er det byggetid.
  10. Sk√¶r bollerne over og sm√łr dem med mayo, l√¶g s√• salat p√• og nu b√łffen.
  11. Så en god omgang græskar chutney, syltede agurker, chili og bacon - slut af med ketchup!
  12. Dinner time!

 

Se opskriften på græskar chutney her.

Sage Bakery Boss

De fleste af jer ved godt, at navnlig jeg er ret glad for Heston Blumenthals produkter. Jeg har testet flere af dem, faktisk en ret stor del – The Boss, The Smart Waffle og The Smart Grill Pro bare for at n√¶vne nogle af dem, men aldrig The Bakery Boss som er hans r√łremaskine. Testen er i fuld gang og √©n af opskrifterne blev disse temmelig bl√¶rede sorte burgerboller!

Tidsindstilling…

Og naturligvis vil ens pigerne gerne hj√¶lpe med s√•dan et projekt…

Imens I venter på testen af The Bakery Boss, så får I lige et link til den hos Kitchen One hvor den kan fås til 4999 kr, hvilket er billigste pris på nettet.

Der skal bruges meget farve!

Der skal bruges sygt meget farve – faktisk en hel flaske som du kan k√łbe i F√łtex. Du kan ogs√• f√• noget pasta som skulle farve, men det fungerer ikke. Denne l√łsning er klart bedst – eneste ulempe er, at v√¶sken ogs√• udvander s√• m√¶ngden af mel skal justeres.

Black buns…

Boller smager naturligvis ikke anderledes end normalt, og de bliver faktisk vildt bl√łde og l√¶kre indeni – jeg er normalt en skovl til at bage, men denne gang lykkes det faktisk.

The Horror Burger!

Flamberet chili…

Bacon and Burgers…

Build it up…

Nok √©n af de bedste burgere vi har lavet…

The Halloween Burger…

Smid et par gode √łl til og nyd burgeren, den bliver temmelig awesome – og m√¶tter med garanti, ellers s√• kunne der laves nogle “devil-frites” med ost og chili over, det ville passe perfekt.

Happy Halloween og lad os h√łre hvad du synes om h√łjtiden? Er det noget opreklameret fis eller er det bare (u)hygge og fedt?¬†

Kommentarer

  1. Jette Sauerberg

    Opreklameret og en efterligning af USA. Hvornår flytter vi juleaften til den 25. om morgenen? Jeg synes vi skal holde fast i vore egne traditioner. Det andet er for kommercielt.

  2. Morten √ė

    @Jette: “Halloween” er faktisk oprindeligt en nordeurop√¶isk festdag. Sakset fra Wikipedia: “Ordet halloween er en sammentr√¶kning af All Hallow’s Eve i Skotsk, da det er aftenen f√łr “All Hallows’ Day” (allehelgensdag). Helligdagen var en dag med hedenske traditioner og festligheder i en r√¶kke nordeurop√¶iske lande…”

    @Gastroamand: Sej opskrift som klart skal pr√łves her i weekenden. I kunne m√•ske godt synligg√łre linket til den omtalte gr√¶skar chutney – der gik noget tid f√łr jeg spottede det p√• siden :-) Og den er heller ikke n√¶vnt n√•r burgeren skal samles…

  3. Meget smuk burger! Elsker Halloween ‚ô•

  4. Anne Ehrenskjold

    N√łj, denne burger skal pr√łves i morgen aften. :P Ser uhyggelig l√¶kker ud. :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: