Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. juli 2024

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Weber Spirit II E310 – Danskernes nye go-to gasgrill?

Weber Spirit II E310 – Danskernes nye go-to gasgrill?
Fynboen

Står du for at skulle investere i en gasgrill, som ikke river bunden ud af budgettet, og som ikke fylder alverden, men som alligevel har plads det meste – så kan en Weber Spirit måske være noget for dig.

Indlægget er lavet i samarbejde med Weber

Webers nyeste Spirit-serie hedder opfindsomt nok II, altså nummer 2, og selvom den ligner den første version, så er de ikke helt ens. Udover de åbenlyse designforskelle, så er der bl.a. kommet understøttelse for Webers iGrill system, som kan holde øje med temperaturen og holde dig opdateret på din smartphone eller tablet.

 

Og så lige en helt anden nyhed, den gode ven af Gastromand, Timm Vladimir, er også indgået i et samarbejde med Weber – det er der helt sikkert mange som kommer til at nyde godt af på madskolerne:

Weber og Timm Vladimirs Køkken går sammen om grillskole

I Timm Vladimirs Køkken er dét at grille en naturlig del af at tilberede mad, og selvom madskolen ikke tidligere har været officiel Grill Academy Partner, så bliver Webergrillen tændt flere gange om ugen, når der er gæster på de populære madkurser.

“Vi har altid samarbejdet med Weber dog i et lidt mindre omfang end nu, idet at vi altid har brugt deres suveræne produkter som en del af vores madkurser. Men nu bliver grillen omdrejningspunktet for en lang række af vores kurser, og vi er stolte og glade for at kunne udvide samarbejdet, så vi kan inspirere vores gæster til at grille endnu mere spændende mad derhjemme”, fortæller Timm Vladimir.

Un-boxing

Selve grillen kommer i en stor papkasse – og det er nok de færreste biler, som har plads til sådan en bandit. Hvis du stryger ud og køber den i en fysisk forretning, vil jeg anbefale dig at medbringe en trailer. Alternativt køb den via webshops med levering til hjemmet. Udpakning af kassen og klargøring af de forskellige dele går nemt, og har man samlet en vis mængde IKEA møbler, så er dette også nemt at gå til. Det kræver heller ikke det store værktøjsudvalg at komme igang.

Det kræver hjelm, når der skal grilles.

 

Samlingen bliver udført sammen med min 5-årige søn, og faktisk er samlevejledningen så simpel, at den er lige så nem at følge som en LEGO-manual. Så det tager os ikke lang tid, før vi har samlet bæstet.

 

 

På fyn fejres en ny samlet grill naturligvis med en iskold Odense Pilsner.

 

Udseende og førstehåndsindtryk

De fleste af delene føles som god kvalitet. Der er godt gods i låget, konstruktion virker stabil, og der ikke noget som en uspoleret støbejernsrist.

 

Det er ikke optimalt, at gasflasken ikke kan være skjult, som det er muligt på den tidligere version. Her kan du gemme en lille gasflaske (5 liter) bagved lågen. Eftersom den nye Spirit ikke har låge, så er det ikke længere muligt at skjule flasken. Omvendt så er det jo selvfølgelig så nemmere at åbne og lukke for gassen – og for den sags skyld også nemmere at komme til drypbakken. Hvad vejer tungest; æstetik eller brugervenlighed? Vi kender vel alle sammen svaret. Hvis du gerne vil skjule flasken, sælger Weber sorte betræk til gasflasken. Det pynter gevaldigt på en orange 5- eller 10 kg-gasflaske. Faktisk benytter jeg selv oftest 10 kg flasker, som alligevel ikke kan stå under grillen.

 

Åben vogn kan være praktisk, men det er også svært at gemme eventuelt rod væk. FOTO: Weber

 

Der er kroge til redskaber på begge sidebordene. Det er ganske smart, dog passer ikke alle redskaber derpå – og så går ideen jo lidt tabt, men fint med muligheden. Noget andet fint er, at det ene sidebord kan foldes ned, så grillen kan gøres mere kompakt. Det er praktisk, så man nemt kan køre grillen væk, når den ikke er i brug.

 

Kroge på siden er praktisk. FOTO: Weber

 

Noget knap så luksuriøst er drejeknapperne. De føles en anelse plastikagtige, hvilket er ret ærgerligt, når de øvrige komponenter virker til at være af høj kvalitet.

 

Ny og gammel model

Som før nævnt er der nogle åbenlyse forskelle mellem den gamle og den nye serie. Der er dog også nogle lidt mere skjulte forskelle. Garantien på skidtet er nu på 10 år på alle dele (gælder ikke normalt slid). Det må da siges at være et fremskridt fra sidste version.

 

 

Selve grillarealet burde være det samme som den gamle model, men det er mit indtryk at den nye Spirit II holder lidt bedre på varmen end den gamle.

Weber gør meget ud af at nævne deres såkaldte Flavorizer Bars, som i bund og grund skulle give mere smag til maden, når der drypper fedt ned på dem. Konceptet lyder flot, og fungerer da også langt hen ad vejen, men de giver 100% samme røg-smag, som du får med kul, er mere en smagssag.

Vores blindtests viser, at folk ikke kan smage forskel på, om maden er grillet på en gas- eller kulgrill. Flavorizer Barsene gør netop hele forskellen. Den røg, som fremkommer, når fedtet rammer disse Flavorizer Bars indhyller maden i en lækker BBQ-smag på samme måde som briketter/kul. — siger Weber.

Ekstraudstyr

Der er masser af muligheder for at købe sig fattig i ekstra sager til din Weber-grill. Foruden alle deres redskabsskaber, kan du også købe rotisserie, pizzasten og en stegepande, som kan passe i midten af risten. Faktisk kan du købe en hel serie af indsatser til risten – ikke kun en stegepande, men også en støbejernswok, stegegryde med låg (støbejern), æbleskivepande, vaffeljern, stegerist (til at skabe flotte grillstreger), pizzasten og en kyllingeholder. Så ja… valget og budgettet er dit!

 

iGrill er det helt rigtige til gadgetnørden. FOTO: Weber

 

Vi har allerede nævnt understøttelsen af Webers iGrill system, og det er det helt rigtige for alle gadget-nørder.

 

Selve testen

Weber Spirit har nu været på testbænken siden de første solskinstråler ramte Danmark i 2019. Der er efterhånden blevet grillet en del på den, og den har virket upåklageligt. Det har ikke været en eneste gang, hvor noget ikke har fungeret eller det har drillet.

 

Roterende pipfugl er sgu ikke helt dumt.

 

Og det er altså nemt. Grillen er lynhurtigt igang, og det er du også selv. Personligt har det betydet, at jeg har grillet lidt mere end normalt – på trods af den knap så lune sommer i år. Gas-grillen er perfekt til familien, som kommer lidt sent hjem og ikke har tid til at stå og bøvle med grillstarter og kul.

Jeg ved godt, at det er blevet modbevist adskillige gange, men, hvis du spørger mig, er og bliver smagen anderledes på gas end på kul. Man går lidt på kompromis med smag til fordel for bekvemmelighed. Men med Flavorizer Bars, som Weber kalder dem, kommer vi tættere på, at de fleste ikke kan smage forskel.

 

Pøller!

 

Siden jeg tog grillen i brug, har jeg dog lagt mærke til, at selvom den er lynhurtig til at komme igang og blive varm, så forsvinder varmen relativ hurtigt, når låget åbnes. Det kræver lidt tilvænning, når man kan få en støbejernsrist på en kul kuglegrill sindsyg varm – også uden låg.

 

Bette bøf.

 

En ting, jeg har manglet lidt, er en indsats til røgflis eller lignende, som kunne generere noget røg til maden. Jeg ved, man kan købe en “røgboks” ved Weber, men det ville være nemt med en indsats, nu hvor Weber har opgraderet designet. Så hermed en opfordring til næste udgave.

 

Dommen

Nogle vil nok synes, at prisen for Spirit II er lidt pebret i forhold til, hvad der ellers er på markedet. Ja, man kan godt få en større grill i et andet mærke for de samme penge, men det er ikke altid størrelsen, det handler om.

 

 

Med 10 års garanti, og forhåbentlig lang holdbarhed, så bør denne grill måske også ses som en investering. Hvor andre, billigere alternativer ikke holder lige så lang tid, så står din Spirit forhåbentlig funklende fint i mange år.

Fordele

 • Brugervenlig
 • Kompakt design
 • Relativ billig, når vi snakker Webergrill
 • Kompatibel med Weber iGrill
 • 10 års garanti
 • Nem samling
 • Kan bruges til det meste
 • Leveres med en støbejernsrist
 • Mulighed for stegepandeindsats i midten

Ulemper

 • Varmetab kan forekomme i nogle situationer
 • Drejeknapper er plastikagtige
 • Ingen mulighed for at skjule gasflaske

Vejledende pris er 4.499 kr, men som Zlatan siger: ‘Kvalitet koster’. Jeg ved, at grillen her har været helt nede og runde omkring 3.000 kr. på tilbud, og til den pris er den et rigtigt godt køb. Vi ender derfor på 4 stjerner for en gasgrill der emmer af kvalitet og dækker de fleste familiers grillbehov!

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Tekniske Specs

 • Antal brændere: 3
 • Maks. effekt: 8,79 kw
 • Termometer i låget
 • Sideborde: 2
 • Antal hjul: 2
 • Redskabskroge: 6
 • Grillareal: 60×46 cm
 • Grillrist i støbejern
 • Porcelænsemaljeret låg
 • iGrill 3 kompatibel
Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Christian

  Det kan godt være at man ikke kan gemme en gasflaske på 5kg under den. Men man skal sætte en 10 kg letvægtsflaske på siden af den. Et kæmpe plus tænker jeg.

 2. Lasse

  Tak for anmeldelse. Har netop anskaffet mig denne grill for et par dage siden, så nu skal der grilles.👍😁

  • Fynboen

   Hej Lasse

   Tillykke :-)

   Jeg tænker du bliver glad for den.

 3. Ahmed

  Utrolig lækker kvali-grill til prisen. Drop de billige mærker. Bruger min 5 gange om ugen, så har testet den igennem tro mig.

  • Fynboen

   Hej Ahmed

   Helt enig. Til (tilbuds)prisen er den super fornuftig.

 4. Hans Nielsen

  En stor ulempe
  Ingen stor bakke under brændere
  Den er træls ar rengøre når hele indmaden skal ud for at skrabe bunden for madrester
  Ligesom en Q grill

  • Fynboen

   Hej Hans

   Det kan jeg sådan set godt følge dig i. Det kunne godt være smartere.

Smid en kommentar