Kammuslingceviche – med et lille twist.
Nu er vi ovre fattig-januar og væk med covid restriktioner, så nu er det tid til at leve igen. Et oplagt måde at gøre det på, kunne være med en lille sammenkomst med dem du godt kan lide. Så skal der trakteres og det kunne jo sagtens være med denne lille kammuslingeret. Den er utrolig nem at lave og er lidt en twistet ceviche. Du kan selvfølgelig også sagtens lave den med fisk eller fx jomfruhummer.
Fra tid til anden når jeg ikke beriger internettet med opskrifter og selvfede ord, hvilket vist også er mest fra tid til anden, så laver jeg også rigtig mad til rigtige mennesker. Vi kørte henover sommeren denne ret som en del af en større fisket menu. Jeg havde oprindeligt ikke planlagt at den skulle være med grillet citron, men da kommunikationen til måske var gået en smule skævt og jeg endte med 20 halverede grillede citroner i stedet for to, så måtte man jo bruge dem fornuftigt. Hele menuen er tiltænkt til at man faktisk kan gøre det hele klar på forhånd, vende sammen og køre.
Lige her er retten tiltænkt som en del af en større menu, så det er en forholdsvis lille portion. Hvis du vil køre den som en reel forret, så suppler op med noget godt brød til den og måske et par skiver avocado.
Ingredienser
- 125 g sherrytomater
- 4 spsk olivenolie
- 2 stk citroner
- 8-12 stk kammuslinger
- 1 spsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 tsk røgede chiliflager
- 0,5 stk frisk jalapeno
- 1 stk skalotteløg
- 1 håndfuld frisk koriander
Sådan gør du
- Halver sherrytomaterne og læg i et fad. Fordel 2 spsk olie over og krydr med salt og peber. Sæt i ovnen ved 140 grader i 25 minutter.
- Del citronerne og grill dem på en grillpande til de har taget godt med farve.
- Fjern forsigtigt lukkemuskelen på kammuslingen. Den kan være lidt sej. Det er en lille aflang muskel, som sidder på siden af kammuslingen og kan nemt lige nippes af.
- kom kammuslingerne på en tallerken og krydr med salt og sukker. Film og sæt på køl i cirka 25 minutter. Hvis du har røgsalt, kan du supplere op med lidt af det.
- Skær kammuslingerne i tynde skiver. Cirka 2-3 milimeter. Pres en af citronerne i en lille skål og rør sammen med 2 spsk olivenolie, skiver af jalapeno, finthakket skalotteløg, chiliflager og lidt finthakket koriander stilke. Kom kammuslinger og bagte tomater heri. Smag til med salt og peber. Vend det godt sammen. Lad det trække 5 minutter.
- Anret på en tallerken eller et lille fad. Top med frisk koriander.
Submit a Comment