Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 1. november 2024

Scroll to top

Top

19 kommentarer

Grønne asparges med kammusling, urtecrumble og brunet smør

Grønne asparges med kammusling, urtecrumble og brunet smør

I vores lille aspargestema får du endnu en lækker forret som egentligt skulle have været med hvide asparges, men de var udsolgt, så det blev til en lidt mere farverig udgave med de grønne ditto. Kombinationen af sprøde asparges, bløde let søde kammuslinger, sprød salt crumble og brunet smør manglede kun lidt syre for at være overraskende fuldent.

Chop chop…

Jeg holder dog fast i min første indskydelse, som var hvide asparges – prøv det og fortæl mig om resultatet!

Pænere bliver det altså ikke, når gæsterne er sultne…

Grønne asparges med kammusling, crumble og brunet smør

4.75 fra 4 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Et bundt grønne asparges
  • 12 kammuslinger
  • 2 skiver rugbrød
  • 1/2 pakke smør
  • Diverse urter - eksempelvis persille timian, rosmarin, kørvel
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Mariner kammuslingerne i olivenolie evt. tilsat lidt citronskal
  • Brun smørret
  • Bring lidt vand i kog i en stor gryde og tilsæt 3/4 af smøret
  • Blend rugbrød med en håndfuld urter, lidt salt, peber og olivenolie
  • Rist blandingen til rugbrødet er sprødt
  • Varm en pande op
  • Smid aspargesene i gryden og damp i ca. 5 minutter
  • Steg kammuslinger 1 minut på hver side eller til de har en overflade som på billedet
  • Tilsæt en klat smør og tag panden af varmen
  • Overhæld kammuslingerne med smørret vha. en ske

Noter

Anret som på billedet og pynt evt. med lidt kørvel (som du nok har opdaget er mit nye yndlingspynt).
Drik en god Pinot Gris eller Chardonnay til, eksempelvis fra en af vores nye yndlingsproducenter - Kumeu River
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Bo Bech laver grønne asparges:

Velbekomme!

Får du spist asparges for tiden? Og er der nogle opskrifter du kan anbefale?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Lis Rode

    5 stars
    Super lækker og let at tilberede samtidig med at den er flot at servere.

  2. Lisbeth

    Det er en af mine absolutte yndlingsforretter.
    Jeg bruger som regel citron olivenolie til crumblen – så tilføjes det syrlige element på en god måde synes jeg.

  3. Michella

    Jeg planlægger at lave dette her i aften men lige kort, hvor længe skal kammuslingerne ligge og marinere?

    • Hej Michella.

      30-60 minutter så er du godt kørende. Fortæl mig endelig om resultatet Ok?😉

  4. Nikolaj

    Hej ser super lækkert ud.
    Du skriver at et syrligt element ville fuldende retten, hvad ville du foreslå ?

    Mvh.
    Nikolaj

    • Hej Nikolaj.

      Det kunne eksempelvis være nogle syltede løg eller svampe:)

  5. Lotte Jensen

    Hvad er de små brune kugler ?

    • Et par hasselnødder Lotte – det er vist glemt i opskriften:)

  6. Liann

    Lyder så lækkert. Skal rugbrødet ristes i ovnen?

  7. Troels Hansen

    Trin 7, er jeg lidt usikker på. Skal de i det kogende vand eller blot dampes over vandet?
    Skal rugbrødet ristes i den sidste fjerdedel af smørret?
    Trin 9 er først når kammuslingerne er taget af panden?
    Trin 10, Smørret hældes på kammuslingerne på tallerkenen?
    Er det hasselnødder der ligger på højre side?

    Hurtigt svar tak!

    • Hej Troels.

      Trin 7: I vandet
      Trin 9: Ja
      Trine 10: Enten på panden eller tallerkenen:)
      Hasselnøddder? Jep!

  8. Troels Hansen

    Trin 7, er jeg lidt usikker på. Skal de i det kogende vand eller blot dampes over vandet?
    Skal rugbrødet ristes i den sidste fjerdedel af smørret?
    Trin 9 er først når kammuslingerne er taget af panden?
    Trin 10, Smørret hældes på kammuslingerne på tallerkenen?

    Hurtigt svar tak!

  9. 4 stars
    Ser sku ikke helt dårligt ud, men hvad drak i til ?

    • Det var da egentligt et godt spørgsmål Christopher. Tror det var noget fadlagret Chardonnay som spillede op mod kammuslingens sødme og nøddesmagen i den karamelliserede overflade, det brunede smør og ja hasselnødderne:) En Pinot Gris kunne formentligt gøre noget af det samme.

      Ps. Tak for stjernerne – det ser jo ud til at virke fint…

  10. Niels

    Ja, den vil jeg nok også lade mig inspirere mig af. De grønne asparges ser altså pænest ud mener jeg.

    • I lader jeg bare inspirere, alt det I vil – det er jo bl.a. derfor vi er her:)

      Og ja i den her servering gør de grønne sig klart bedst rent visuelt!

      Men hvilke synes I smager bedst – grønne eller hvide? Dampede, stegte, grillede…?

  11. Ser lækker ud, tror jeg vil lade mig inspirere, tak! Gør rugbrødssmagen noget godt for retten?
    mange hilsener Kim

    • Hey Kim,

      Udover at agere det knasende sprøde modspil, synes jeg også at det let “brændte” rugbrød komplementere kammuslingens karameliserede overflade rent smagsmæssigt.

Smid en kommentar

4.75 from 4 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering