Karrysild – lækker og hjemmelavet
Det er jo næsten obligatorisk, at der skal en sild på bordet, når vi runder påske. Jeg overvejede først at lave en hvid sild med karrysalat, men blev i sidste ende enig med mig selv om at det skulle være en karrysild.
Jeg føler mig inspireret af Adam Aamann, som bare er en af mine allerstørste favoritter, når det kommer til det kolde bord. I mit hoved skulle marinaden/dressingen være forholdsvis karryskarp og intens. Så jeg synes, at hvis der kom formeget mayonnaise og creme fraiche ved, ville den tage lidt af skarpheden. Jeg kom lidt æble, bladselleri ved, samt selvfølgelig et halvt halvsmilende æg. Jeg pyntede af med bronzefennikel og rød mizuna. Sidstnævnte er jo en sennep i familie med ruccolaen, så den smager lidt derhen af. Men altså går alt helt galt, så kører du bare en gang dild på toppen i stedet for.
Du kan med fordel lave karrysilden et par dage i forvejen. Det samme faktisk også med de fritterede kapers. Skulle de blive lidt bløde i mellemtiden, så giver du dem et hurtigt skud varme i ovnen. Så genvinder de hurtigt sprødheden.
Hvad skal du drikke til? Af konfirmanden, Hopdaddys øl vil vi anbefale, at du tager et kig dybt i flasken på en cochese, som er en tørhumlet rug saison. Find den lige her. Drik en klassisk dildsnaps til.
Ingredienser
- 1,5 stk æble
- 3 stængler bladselleri
- 1 stk løg
- 25 g smør
- 1 spsk karry
- 1 dl æbleeddike
- 3 dl æblemost
- 2 stk laurbærblade
- 2 tsk sennepskorn
- 1 tsk fennikelfrø
- 2 stk stjerneanis
- 4 stk fede, store marinerede sild
- 4 spsk kapers
- olie til dybstegning
- 2 stk æg
- Urter: Her bronzefennikel og rød mizuna (men det kunne også bare være dild og karse)
Sådan gør du
- Skær et æble, 2 stængler bladselleri og 1 løg i grove tern. Svits det i smørret. Det skal have et par minutter.
- Kom karry og krydderier på. De skal blot have til de begynder at dufte. Så kommes eddiken på. Kog den næsten helt væk. Det er ret vigtigt ellers blive sildene alt for sure. Kom æblemost på og lad det simre under låg et kvarter. Tag laurbær op. Blend og lad det køle.
- Læg sildene i marinaden / saucen. Og lad dem trække her et døgn (helst, gerne længere).
- Kog æggene 7 minutter, pil og skær i kvarte.
- Fritter kapers i 160 grader varm olie. Pas på, de sprutter ret meget. Det skal have et par minutter.
- Skær det resterende halve æble og den sidste stængel bladselleri i tynde skiver på mandolin. Kom dem i isvand.
- Smør brødet (gerne med krydderfedt). På med sildestykker, et halvt æg, fritterede kapers, sprøde æble og selleriskiver. Top med karse.
- Lad være med at skære dine fingre af.
Comments