#retrococktails: The Modern Martinez
Velkommen kære Gastromand-læser. Til en vaskeægte verdenspræmiere! Præmiere på #retrococktails. #retrococktails er et samarbejde med de danske instagram-fænomen @thecocktail.blog, og er all about de gode gamle drink og cocktail-klassikere i nye klæder.
Vi håber I vil tage godt i mod vores nye fælles initiativ og dele jeres erfaringer med os via #retrococktails.
Forgængeren til vores allesammen Martini og Dry Martini Cocktails; Martinez cocktailen.
Oprindeligt lavet med hollandsk “Jenever”, istedet for Dry Gin, denne klassiske opskrift fik bla. sin entré i O. Byrons “The Modern Bartender” fra 1884 – hvor der sågar kom et par dråber Angostura Bitters samt appelsin “Curacao” i.
En klassisk Martinez laves med en enebær baseret alkohol, typisk London Dry Gin, sød vermouth, maraschino likør og Curacao samt bitters.
Opskriften har set mange tweaks og riffs gennem tiderne, hvor også brugen af “Old Tom Gin” kom ind over i den, bla. i en opskrift i Jerry Thomas “Bartenders Guide” fra 1887.
Jeg foretrækker min Martinez komplex, tør med en bitter-sød finish.
Jeg elsker at eksperimentere med forskellige ingredienser og sammensætninger, og i dag fandt jeg frem til en variation af Martinez der virkelig tiltalte mig (og min kone som normalt ikke kan lide gin).
Hvis I ikke har stiftet bekendtskab med en Martinez før, er denne hér et rigtig godt udgangspunkt – enjoy!
Ingredienser
- 4 cl Con Rosa Gin
- 1,5 cl Sød Vermouth
- 1,5 cl Ratafia De Champagne
- 3-4 dråber lavendel bitters (alternativt Angostura)
Sådan gør du
- Rør ingredienserne med masser af is
- Si i et afkølet coupe glas over en stor isklump - alternativt et par store isterninger
- Pynt med frisk lavendel
Jeg ser frem til at høre jeres meninger og smagsoplevelser, og husk at du altid kan finde mere inspiration og opskrifter på Instagram: @thecocktail.blog
Stik os en kommentar
Smid en kommentar