Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. december 2024

Scroll to top

Top

6 kommentarer

#tuesdayGT: Lyninfuseret Gin & tonic

#tuesdayGT: Lyninfuseret Gin & tonic
Sjønne

En ægte gastromand har jo hang til udstyr. I baren har man ikke rigtig brug for så meget udstyr udover en shaker og måske en juicemaskine. Og da slet ikke til noget så simpelt som en G&T.

Men… Nu er det altså tid til at få gang i sifonflasken når du skal give den gas i hjemmebaren!

Jeg faldt over en artikel om lyn-trykinfusering af spiritus på det store internet forleden, så jeg har haft gang i mange små batches af bl.a kaffeinfuseret bourbon, vanilje-vodka og meget andet mystisk. På grund af trykket i sifonflasken trækkes smagen ud af ingredienserne meget hurtigere end hvis man blot lod det stå og hygge sig.

 

infuseretGogT2

 

I denne uges #tuesdayGT, har jeg infuseret ganske normal Tanqueray med grøn te. Du kan selv eksperimentere med at pimpe gin. Jeg vil dog råde dig til at vælge en god basisgin. Tanqueray er en min go-to gin når jeg vil have noget klassisk enebær/citrussmagende. Den er også tilpas neutral, så den kan bruges i eksperimenter som her.

 

infuseretGogT3

 

Og hvordan gør man så? Jo, man hælder blot en tilpas mængde gin (min. 20cl i en 50cl sifonflaske) i en sifonflaske, tilsæt så det du vil trække smag ud af, og lad den med to patroner. Ryst godt. Jeg brugte som sagt grøn te, og det fik lov at trække i 10 min. Luk forsigtigt trykket ud af flasken (hold flasken lodret, og hold et stykke køkkenrulle omkring dysen) og sigt sprutten. Synes du at det bliver for kraftigt, så spæd op med ekstra gin, og er det for svagt, så kan du lade det trække længere. Lad bare sifonen igen og lad det trække.

 

infuseretGogT4

 

Roder du med at lave kryddersnaps til påske- og julefrokosterne, og er du sent ude? Så kan du også udnytte denne hurtige metode.

Jeg blandede med en gang San Pellegrino tonic med rigeligt is, og serverede den uden garniture. Den let gyldne G&T er sgu da ret indbydende ikke?

 

infuseretGogT1

 

Husk at dele din #tuesdayGT med os på de sociale medier – bare giv den gas!!!
Hvis du har mod på flere lækre drinks, så tag et kig på Sjønnes Barskab eller følg med på Instagram: @sjoennemayn

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Mathias

    Hvilken type garnish ville I bruge til denne – hvis nogen overhovedet?
    Til Tanqueray er jeg almindeligvis glad for citron, hvilket jeg også synes passer med grøn the, men er meget interesseret i jeres input :)

  2. Vestjyden

    Dét skal prøves!

    Inspiration til hvad man ellers kan putte i? – og blande det op med?

  3. Troels Hansen

    Hvordan smagte den?

  4. Sjønne for prez!

  5. Jens

    Sjønne is back

Smid en kommentar