2 Comments
Søndagsmuffins med hvid chokolade, ganache, citron og lakrids
Kager er ikke det vi gør mest i her på Gastromand, men det er alligevel blevet tid til lidt flere kager på Gastromand. Som en opfølger på sidste års lakridsmuffins kommer her endnu en opskrift på muffins.
Læs også: Weekendkagen: Muffins med chokolade og rålakrids
Kagen består af tre smagselementer: Lakrids, hvid chokolade og citron. Tre ting som gør det rigtig godt sammen, så lad os bare komme til sagen.
Antal: 12
Ingredienser
Muffins
- 120 g. hvid chokolade
- 150 g. smør usaltet
- 150 g. sukker
- 160 g. hvedemel
- 3 æg
- 2 tsk. bagepulver
Lakridssirup
- ca. 140 g. saltlakrids fx. poletter
- 5 dl. vand
Hvid chokoladeganache
- 200 g. hvid chokolade
- 100 g. piskefløde
- 10-15 g. blødt smør
Pynt
- Granuleret lakrids
- Citron øko
Sådan gør du
Muffins
- Hak chokolade. Brug evt. en foodprocessor.
- Pisk sukkeret og smør godt sammen. Pisk herefter æggene i, et ad gangen.
- I en anden skål blandes mel, bagepulver og den hakkede chokolade.
- Vend stille og roligt melblandingen ned i æggeblandingen. Rør forsigtigt rundt med en dejskraber til hele dejblandingen er jævn og ensartet.
- Kom dejen ned i muffinpapirforme. Formene skal fyldes 1/3 med dej.
- Bag kagerne i 15-19 min.
- Lad dem køle af.
Lakridssirup
- Kog det hele sammen til sirup, husk at røre rundt undervejs. Brug en tykbundet gryde eller kasserolle. Husk at lade siruppen køle af inden brug.
- (Vær opmærksom på, at der er meget mere sirup, end der skal bruges til kagerne. Brug evt. det overskydende i is eller til andre kager. Siruppen kan holde sig ca. en uge i en tæt beholder i køleskab)
Hvid chokoladeganache
- Hak chokoladen fint. Brug evt. en foodprocessor.
- Bring fløde til kogepunktet. Hold øje!
- Hæld fløden henover chokoladen. Rør det langsomt sammen, så chokoladen smelter ind i fløden.
- Kom smøret ned i massen og rør det forsigtigt ind.
- Stil ganachen til side. Skal du bruge den hurtigt kan du evt. stille den i fryseren i 10 min., så den sætter sig lidt hurtigere.
Pynt
- Kom ganache i en sprøjtepose, og sprøjt på kagerne.
- Kom lidt lakridssirup på.
- Drys med lidt reven citron.
- Drys med lidt granuleret lakrids.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Hvad er din yndlingskage?
Stik os en kommentar
Comments