Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

3 Comments

Nem ramen: hurtig opskrift på japansk suppe med miso, soyasyltede æg og udon-nudler

Nem ramen: hurtig opskrift på japansk suppe med miso, soyasyltede æg og udon-nudler
Webmasteren
Opskrift på hjemmelavet ramen med miso, soyasyltede æg og udon-nudler
Ramen med miso

Ramen! Hvem har ikke drømt om at lave denne ikoniske japanske derhjemme? I dag giver vi dig Gastromands perfekte ramen opskrift. Hurtig, nem, milevidt mere smagfuld end tarvelige Cup Noodles – og klaret langt hurtigere og nemmere end de klassiske ramen-opskrifter. Vi kalder den det ultimative ramen hack.

Ramen med miso
Spicy Ramen med dybde og varme

Der er ikke meget, der slår en spicy portion ramen med masser af dybde og varme. Men ramen kan være mange ting. De fleste af os er nok ved at være godt træt af tarvelige og syntetiske instant ramen, men skal vi være ærlige er det nok de færreste af os, der sætter en dags tid af til at koge fond og lave hele herligheden fra bunden. Heldigvis har vi fundet det perfekte kompromis til dig som elsker den klassiske japanske nudelsuppe, men ikke vil bruge timevis i et køkken.

Gastromands nemme ramen-opskrift til en travl hverdag

Leder du efter det perfekte ramen-hack til en travl hverdag? Vi har gjort forarbejdet for dig. Smut en tur forbi dit lokale asiatiske supermarked og prøv denne lækre opskrift på miso ramen med soya-syltede æg – det er nemmere end du tror! Her får du Gastromands hurtige og nemme opskrift på perfekt ramen til en travl hverdag. Fuld af smag. spice og tekstur – og bedst af alt, kræver den mindre end 30 minutters aktivt arbejde!

Ramen med miso

Gastromands ramen: Hurtig og nem ramen opskrift

Opskrift på hjemmelavet ramen med miso, soyasyltede æg og udon-nudler
4.56 fra 9 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 2

Ingredienser

  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 5 cm Ingefær
  • 1 håndfuld Shitake-svampe
  • 2 spsk. Miso
  • 1/2 spsk. Rød karrypasta
  • 1 1/2 l Kyllingefond
  • 1 håndfuld Fintsnittet kål – fx. spidskål eller savoykål
  • 2 spsk. Sesamolie
  • 1 stk. Limefrugt
  • 1 stk. Citrongræs
  • 1 bundt Koriander
  • 1 stk. Frisk, rød chili Alternativt tørret chili
  • 1 spsk. Sort sesam
  • 200 g Nudler Her de tykkere Udon-nudler

Soyasyltede æg

  • 2 stk. Æg
  • 2 dl Soya
  • 1 dl Riseddike
  • 1 spsk. Honning

Sådan gør du

Soyasyltede æg

  • Giv Soya, eddike og honning et opkog
  • Kog æg smilende (typisk ca. 7 min.)
  • Lad begge dele køle af
  • Pil æggene og dæk dem med syltelagen indtil de skal bruges
  • Fisk æggene op af syltelagen umiddelbart før servering
  • Skær æggene på langs med en skarp kniv

Ramen

  • Hak skalotteløg, hvidløg og ingefær fint
  • Steg løg, hvidløg og ingefær i sesamolie
  • Tilsæt Shitake-svampe og lad dem stege med et par minutter
  • Tilsæt karrypasta og miso og lad det stege med et par minutter
  • Tilsæt kyllingefond og citrongræs og skru ned
  • Lad din Ramen simre under låg i minimum 30 min. og gerne 1 time
  • Smag til med limesaft og limeskal umiddelbart før servering

Nudler

  • Kog nudlerne kort i letsaltet vand

Anretning og servering

  • Fyld en skål ca. halvt op med Ramen-suppen, tilsæt spidskål, nudler og læg forsigtigt, et halvt soyasyltet æg på toppen
  • Top med rød chili, sort sesam og evt. frisk koriander

Noter

Pro tip: Tilbered dine soyamarinerede æg dagen før og lad dem trække natten over i lagen. Det giver endnu mere smag!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Værsgo’ og spis
Stik os en kommentar

Comments

  1. Jens Henrik

    Er der ikke noget galt med portions udregningen ? 3 liter bouillon til 4 personer er ekstremt meget?. Hvad er det der ligger nederst i billedet? Det ligner et stykke fisk synes ikke det er nævnt i opskriften?

  2. Susanne Seehagen

    Retten lyder fantastisk lækker og skal prøves.
    Der findes mange slags Miso, hvilken brugte du til retten? Hvad er den lavet på?

    • Nu er det Webmasterens opskrift, meeeen… Altså, generelt er det lidt smag og behag og kommer lidt an på hvor kraftig og intens man gerne vil have suppen. Mange foretrækker hvid eller gul miso, fordi det giver en subtil dybde. Mørkere end det, så bliver det meget kraftigt i smagen… Just my two cents!

Submit a Comment

4.56 from 9 votes (9 ratings without comment)

Opskrift Vurdering