Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. april 2024

Scroll to top

Top

25 kommentarer

Braiseret svineskank med grøn kartoffelmos, konfiterede løg, ølglace

Webmasteren

Det er sidst på måneden og aftenens budget er brugt på god rødvin – what to do? Svineskank er svaret.

Skanken er som kæben en lidt overset spise (medmindre du tager syd for grænsen, hvor Sweinhaxe og Eisbein er kultspisen over dem alle), men i modsætning til svinekæber er prisen (endnu) ikke hypet på skanken.

Braiseret svineskank

Så er der vikingemad…

Ved tilberedning i et par timer var kødet mørt og smagfuldt og mindede (mindede) i struktur om en mellemting mellem pulled pork og svinekæbe – og for dem der ikke har prøvet nogen af delene, er det altså positivt!

Læs også: Eisbein und Schweinhaxe mit erbspure

Pris

Da kiloprisen lå på latterlige 21 kr. endte vi med en middagspris på sølle 150 kr. for 4 personer – så var der råd til ordentlig rødvin:)

Braiseret svineskank med grøn kartoffelmos, konfiterede løg og ølglace

3.43 fra 7 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 svineskanke afhængig af størrelse
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk hel koriander
  • 10 peberkorn
  • salt
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 skalotteløg - jeg havde tilfældigvis skallotte i huset så der blev ikke brug for sitauerne i denne omgang
  • 1 mørk øl - her en Semper Ardens Ale
  • 1/2 liter vand eller fond
  • 1 dl æbleeddike
  • Blade fra 1 bdt. salvie
  • Blade fra 1 bdt. timian
  • 4 røde æbler i grove tern
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 1 dl honning
  • 100 g koldt smør i terninger

Sådan gør du

  • Snit skankene i sværen uden at skære for meget i fedtet
  • Knus hvidløg, koriander og peberkorn i en morter og gnid blandingen ind i skankene sammen med salt
  • Smelt smør og olie i en stegegryde.
  • Brun skankene på alle sider og læg dem til side.
  • Hak skalotteløgene og svits dem i gryden. Læg skankene tilbage i gryden. Hæld øl og æbleeddike over. Tilsæt salvie- og timianblade.
  • Tilsæt æbler og tranebær
  • Dryp honningen udover
  • Læg låg på gryden og sæt den i ovnen på 175° eller lad den simre på semilavt blus i mindst 2 timer.
  • Tag skankene op og hold dem lune indtil servering
  • Tag æbler, bær og blade op med en hulske
  • Si saucen og kog den ind til den begynder at tykne
  • Smag til med honning, eddike, salt og peber
  • Tag saucen af varmen og monter saucen ved at piske kolde smørterninger i umiddelbart før servering

Noter

Er der kun mandlige køn tilstede ved middagen, ryger der naturligvis 1 skanke på hver tallerken.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Fersk Svineskank

Fersk svineskank…

Drikke

Kraftig rødvin – I vores tilfælde en tretrinsraket bestående af:

Casalferro – var på tilbud til 150,- i Superbest

Pasque Amarone – fås ofte til omkring en hund i Rema1000

Errazuriz, La Cumbre – var på tilbud hos HJ Hansen til 250,-

Errazuriz La cumbre

La Cumbreen tordner sig op – også smagsmæssigt…

Casalferroen skuffede faktisk lidt, men som Familiefar’n før har konstateret er vi nok bare ikke gamle nok til at drikke rigtig italiensk vin (og her tænker vi nok især på Sangiovese og Nebiolo druen:)

Amaronen overraskede faktisk positivt med masser af frugt og fylde, som spillede fint sammen med svinet.

La Cumbre’en var, udover svinet, aftenens højde- og samlingspunkt. Den mørke flaske med de brede skuldre gav lovninger om en ægte herrevin og Chileneren skuffede ikke og kan vel bedst beskrives ved den stilhed der bredte sig ved bordet. Så meget power og alligevel så elegant  – hold nu op det var godt! Køb den før din nabo! :)

Opskriften på svineskank er fundet på madogbolig.dk og jeg mener, at jeg fulgte den meget pænt for en gang skyld.

Er du til svineskank, er du helt sikkert også til svinekæber

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jannie

    5 stars
    Bare så mega lækkert løgene giver virkelig prikken over iét

  2. Ninna Daugbjerg Hinrichsen

    4 stars
    Mangler virkeligt opskrifterne på den grønne kartoffelmos og de konfiterede løg….? 😇 Vil bare så super gerne lave retten til min kæreste. I morgen får han osso buco lavet efter opskriften her fra, glæder mig til at høre hans mening. 😊 Nå men håber at få de to opskrifter, så jeg kan lave mere lækker mad til ham.

  3. Ann Winther

    Ikke helt det samme, men….
    Jeg laver braiserede spoleben til i morgens gæster.
    Et forslag til forret, “noget til et glas” inden den sorte gryde kommer på bordet. Fragilite med med moccais til dessert.

  4. ClausW

    5 stars
    Hello gutterne..

    For sevans..
    Jeg har netop fortæret dette overdådige måltid, omend med lidt modifikationer, og det er simpelthen en fornøjelse for mine smagsløg!
    Til dem der bekymrer sig om udskæringen, lad være med det, jeg trak bare knoglen ud, det er så mørt, at det forstår man slet ikke.
    Jeg gned med en blanding af salt,peber og salvie og brunede den af .
    Smed den i et ildfast fad, med en mørk øl, skalotteløg, gulerødder, svampe, hele peberkorn, et skvæt mørk balsamico og et skvæt æbleeddike.
    Jeg reducerede skyen til en sauce og lavede bagt sellerimos til..

    • Hej ClausW.

      Det er jeg glad for at høre!

      Det er mega lang tid siden jeg selv har lavet den. Det skal der vist laves om på:)

  5. søren larsen

    Tåbeligt med rødvin til “vikingemad” mjød eller ale er det rigtige. – Og lav så rigtig vikingetilbehør!! 0 stjerner til denne opskrift. Er set meget meget bedre.

    • Hej Søren.

      Hvad ville du servere til? :)

  6. Tina C.

    4 stars
    Skal prøves. Men øhh… Det der grønne ved siden af… Hvad er det? En slags pynt?

    • Det kan du kalde det Tina, men lidt sprødt og syre skader sjældent;)

  7. Lækkert!! Det er en sand manderet. Mere af den slags :)

  8. Emil Hofdahl

    Jeg synes det samme som Claus Villemöes..

  9. Det smagte fortræffeligt – men hvad med dit bud på konfiterede løg og grøn kartoffelmos. Nu improviserede jeg bare, men tilbehøret skal da også beskrives, synes jeg.

  10. I skulle prøve at langtidsgrille sådan en omgang svineskanke…DET er altså guf. Evt. første del af grillen med en omgang røg, og så derefter braiseret i øl i en gryde (evt. stadig på grillen).

    • Hey Kim,

      Det lyder som et rigtigt sommerhit – kan du løfte lidt af sløret for hvordan grillmesteren ville gøre?

  11. Oh la la….tak for linket ! Det ser skønt ud! Jeg har lige fået fingre i den nye lakridsstout fra Johan Bülow som jeg planlægger at bade lidt svin eller ko i inden længe :-)

  12. Chefen

    Langsom braisering kræver tålmodighed, men hver gang kødet dryppes kan der jo altid drikkes lidt rødvin eller af den overskydende øl. Dejlig efterårsmad – tak for den.

  13. Du er en inspiration for os alle Anders :-) og tak for mad forresten!

    • Patrick Jannick

      Vi har et stor stykke skank ca.3kg.
      Skal den stadig have 2 timer ved 175?

      • Det er en voldsom størrelse. Mon ikke du skal op på 2.5-3 timer?

  14. Se det er ægte vinkingemand-mad. Mere af den slags!

    • Ja det er jo lige noget for en kødæder som dig;) !

      • Frank Ingemann Knudsen

        jeg må se at lave det, det smager så godt, men Jeg har ikke meget plads.
        Men når det er så dejligt, må man give plads til det.

  15. Hvor ser det dog lækkert ud! Jeg har ingen erfaring med skank, men har set det mange steder efterhånden fra både gris og lam. Nu er det vist snart på tide, at jeg prøver det :-)

    God weekend.

    Mange hilsner
    Birthe

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering