Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 5. april 2020

Scroll to top

Top

74 kommentarer

Sidste chance! Vind 10×3 flasker vin

Webmasteren

Ikke nok med at samarbejdet har skaffet os vinanmeldelser i en form og et sprog vi alle kan forstå, men allerede 10 dage efter at Winelover og Gastromand offentliggjorde et samarbejde, giver det nu håndfast afkast i form af 30 flasker vin til alle jer brugere!

Så er der vin til drengene!

Folkene bag Ravenswood havde bemærket Simons smagning af deres Chardonnay og spurgte os om ikke vi ville gøre lidt reklame for en konkurrence om at blive årets vinquirk og chancen for at vinde en vinrejse til Californien. Selvfølgelig vil vi det, hvis de til gengæld ville sponsere lidt vin til vores elskede brugere – det ville de selvfølgelig gerne, så her kommer lidt reklame. Vi ser naturligvis gerne, at det bliver en Gastromand-bruger, der løber med den store præmie:)

Kan du anmelde vin på en quirky og original måde, kan du deltage i konkurrencen ’Årets vinquirk 2010’. Du skal blot filme og uploade din anmeldelse. Du kan bruge webkamera, mobiltelefon, eller lignende. Hvad du siger, og hvordan du gør det, er helt op til dig og din unikke personlighed. Ud fra de indsendte forslag vil de fire dommere, Christine Feldthaus, Per Pallesen, Christina Sederqvist og Brian Lykke, vælge den mest excentriske, unikke, originale, alternative vinanmelder, der påvirker omverdenen i en positiv retning med sit syn på vin.

Vinderen af ’Årets vinquirk 2010’ afsløres den 12. november

Vinderen får en vinrejse til Californien i efteråret 2011, hvor Ravenswoods originale vinmager, Joel Peterson, vil uddanne ham/hende i vinkunsten på Ravenswood manér.

Læs mere på vinquirk.dk

Det eneste du til gengæld skal gøre for at deltage i lodtrækningen om de 10×3 flasker Ravenswood (1 stk. Chardonnay, 1 stk. Zinfandel, 1 stk. Cabernet Sauvignon) er til gengæld at smide en kommentar nedenfor med din favorit rød- eller hvidvin!

Vi trækker lod søndag d. 31. oktober.

KOM SÅ I GANG!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Cali er nu et dejligt vinland at besøge – størstedelen af deres vine bliver aldrig mig – men skønt landskab og nogle af deres druer skaber store smagsoplvelser ud over det sædvanlige!

 2. Sabine

  Min favorit er rødvin

 3. Australsk shiraz er klart favoritten f.eks The Boxer eller Grand Barossa – men californisk rød er på en klar 2. plads :-)

 4. William Türck

  En god Brunello må nok være favoritten her.

 5. Søren Steensen

  Helt klart Brunello di Montalcino. Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg foretrækker 2004 Poggio all’Oro fra Banfi, en Poggione eller en Lisini af samme årgang… Det bliver sgu Banfi!

 6. Felix

  Den bedste vin jeg har smagt er Doppio Passo Primitivo. Som studerende får jeg desværre ikke smagt så mange gode vine, men førnævnte er den bedste af dem jeg nu har smagt :)

  • Man skal købe vin efter sit budget! Det har jeg forsøgt at overbevise Familiefar’n om i lang tid, mens har insisterer på at købe dyrere og dyrere vin!

   • Felix

    Ja præcis. Det er bare ærgerligt at vin omtale ofte er for dyrere vine. Det ville være lækkert hvis der også var lidt om budget vin ;)

   • Her kan http://druerne.dk hjælpe dig. :-)

 7. Henrik

  Min favorit til prisen må være: Domaine de Fontenille Cotes du Luberon Cuvée Vieilles Vignes fra 2005

 8. Jeg er vild med en god Amarone sammen med en god film.

 9. Dennis Lambæk

  Italiensk rødvin er helt klart nr. 1 her.. Man går jo aldrig fejl af en god Amarone… Til “hverdagsbrug” går man som regel ikke fejl af en Ripasso..;)

 10. Lau

  En portvin fra 62 løber med sejren hos mig, her er et lille billede af sagen:

  http://people.iola.dk/lau/pics/port.jpg

  Utrolig frisk og lækker vin med super syre (efter næsten 50 år?!). Derudover er hvid Bourgogne i højsædet i øjeblikket lige fra de friske og mineralske Chabliser over i den tunge ende som Meursalt.

  Rød bliver det Pinot Noir! Specielt fra New Zealand, men jeg er i gang med at udforske USA’s bud på en “lette” drue, men det er en dyr (men dejlig) fornøjelse.

 11. Nu er jeg ikke den store vin kender, men jeg husker stadig da jeg i 94-95 som kokkeelev smagte en Lagunilla årg. 1988. Jeg husker det som en af mine bedste vinoplevelser. Det er så vidt jeg husker ikke en vin til en ret overkommelig pris.

 12. Mathias Bunk

  Min yndlingsrødvin er Australske Torbreck – Woodcutters shiraz

  Min Yndlingshvidvin er en tør Chablis

  Mvh
  Mathias

 13. Jesper Lillesø

  Intet slår nu en Amarone della Valpolicella

 14. Anders Tvede

  Denne vin er min favorit, prisen taget i betragtning: Iron Stones Merlot.

  Mvh Anders

 15. Jeg husker stadig, da jeg fik en 2004 Cabernet Sauvignon Sandown fra Clarendon Hills i Australien. En sindsyg god og kraftig vin med en masse maskulinitet.

 16. Noget af det bedste, jeg har smagt har været:
  Riesling Pfaffenberg Selection fra Weingut Knoll — hvid. Domaine Gonon, Saint-Joseph, rød.

  • Så blev den endelig nævnt. Min egen favoritdrue Riesling. Jeg har ikke smagt Weingut Knolls vine, men det er kun et spørgsmål om tid. Jeg elsker de tyske moselvine – gerne fra Fritz Haag, Egon Müller eller Dr. Loosen. Keller fra Rheinhessen er også en af mine favoritproducenter. Riesling muss sein ;-)

 17. KK

  Rødvin må næsten blive Herman story, og hvid blir den Hamilton Russel har lavet i navnet Sandstone. Han har også forsøgt at lægge vin i havvandet for at se hvad det vil gøre ved vinen,………

 18. Mikkel

  Klart en 04 enkeltmarks Barolo fra en god producent, som fx Altare, Pira – helt fantastisk :o)

  • Mikkel

   Der skulle stå – fra Altare eller Pira….

 19. Michael Nielsen

  Kom glad med et rødt italiensk tannin-monster til min bøf – så er jeg glad :]

 20. SÅ prøver man da lige løkken her… hmmm min absolutte favorit lige pt. må være – højrebreds bordeaux.

 21. og kæmpe hånd til gutterne inkl. Simon – The Winelover, for det gode arbejde, som vi andre kan nyde godt af Takker!!

 22. Daniel Gamborg

  Min favorit rødvin er helt klart Abadia Retuerta, Sardon de Duero, Spanien 2004. Super vin til prisen. Burde koste det dobbelte… :-)

 23. Lasse Philipsen

  Jeg fik en helt fantastisk Ronco Malo barbera d´Asti 2007 hos Mielcke og Hurtigkarl i foråret. Produceret af Vittorio Bera og lagret et år på ståltanke – super frisk og frugtig, men alligevel kompleks på trods af manglende eg. Desværre er den udsolgt hos Rosforth og Rosforth, men 2008´eren er efter sigende snart på vej. De 169,- den koster, er alle pengene værd.

 24. skaevben

  Canaja, Villa Annaberta, IGT. Rosso Veronese, Italien

  Genial vin med masser af frugt og fylde med virkelig blød finnish

 25. Peter

  Rødvin, der er ikke noget bedre end en stor bøf og en god flaske rødvin!!!

 26. DieHenke

  Personligt synes jeg i er alt for fokuserede på navne!
  Her op til weekenden er det eneste rigtige svar – rødvin med mange “volt” ;-)

  • 15+ er vejen frem! Lad os få nogle flere vin i stil med The Boxer! :)

   • KK

    Cali er vel tit og oftets over 15+ og uden man kan smage alcoen,…….stort + må man sige. ;))

 27. Uh, jeg er en ren n00b, hvad angår vin. Men det bedste jeg indtil videre har fået, var en Barolo Fontanafreddo. Dén landede fløjlsblød og svesket på min tunge og gjorde sig rigtig godt fortjent til et glas mere.

 28. Miccie Thorvald

  Uhmmm…. Den Italienske Donna Anita ´08 er bestemt et bekendtskab værd :)

 29. Erik

  En god Amarone passer mig fint

 30. Fik for nogle år siden, en Mercurey fra Stephan Gadan Årg. 1993. En producent jeg efterfølgende har besøgt på en af mine ture til Bourgougne.
  Den er til dato stadig den bedste rødvin jeg smagt. Desværre har de efterfølgende årgange ikke helt levet op til denne.
  Mht. hvidvin, så er Saint Vieran 2006 (Domaine de la croix senaillet grand bruyere) en super lækker vin, som tilmed er økologisk. Ligeledes et sted jeg besøgte i sommers.
  Tip:
  Smagte deres Pouilly-Fuissé fra 2008 hos producenten, og der er en fremadstormende kommende vinder!

  Rosé:
  Fra området ved Cassis i Syd-Frankrig kommer den super lækre Roquefort-la-Bédoule (osse navnet på byen den kommer fra)
  En vin der – lokalt – er meget billig, men meget frisk og lækker.

  http://Klaus-K.dk

 31. henrik

  Jeg elsker at gå på jagt i netto og aldi.
  Andre supermarkeder har vin sat ned fra 100kr til 6 for 200…..hvor seriøst er det lige? Jeg har købt vin i disse useriøse supermarkeder, med fantasi førpriser, som ikke har været værd at drikke, selv spædet op med mandler og rosiner.
  Når man køber vin i netto eller aldi, så er det sgu reelle priser. Når de har tilbud, så sparer man 5-10 kroner pr flaske. Og de har nogle gode reelle vin, -Periquita, Masi, og lignede, hvor man får et godt glas vin, der bestemt ikke er prangende, men står godt til hverdagsfrikadellen.
  Der ER andre gode seriøse vinhandlere, men lad os gøre fælles front mod fantasi før-priser i supermarkederne. Lad være md at købe det! find en rigtig vinhandler der tager vin seriøst, lad være med at falde på røven for supermarkedernes urealistiske førpriser, og lad os få den gode vin tilbage på bordet !

 32. Duckburg

  Magon vieux

  Fantastisk rødvin fra Tunesien.
  Snyd ikke jer selv for en af de bedste “ukendte” vine.
  Jeg har endnu ikke mødt nogen som ikke er faldet pladask for denne vin.

  • Lyder sgu interessant, men jeg gætter på, at jeg ikke kan få den i Aldi… :)

   Har du et link til en forhandler?

 33. Duckburg

  Desværre har jeg ikke fundet nogen forhandler herhjemme, der forhandler den.

  Men http://www.cotes-d-afrique.co.uk/ har det bedste alternativ.

 34. Peter Frederiksen

  Bedste vin jeg har smagt:
  Fra Gaja: Barbaresco Sori San Lorenzo 1997
  Ingen over Ingen ved siden af,,

  Men Bricco Magno fra Irma til 45,- på tilbud er sgu også god og fra samme område!!

 35. Filippa Madsen

  Pinot Gris er en af mine favoritter

 36. Jens Thomsen

  God oplevelse — Ripasso fra Pagus Bisano 2006, 2007, 2 for 100 i kvickly.
  Dårligtste oplevelse — Smagte en Castillo Venezi Ripasso 1997 for få dage siden og puha….den var blevet dårlig. Jeg vil mene at en papvin fra tyskland må ha været bedre .:o)

  Jens

 37. Jeg sværger til italiensk vin – både de hvide og de røde. Var på ferie i Alberobello i sep. måned og fandt der en usædvanlig dejlig hvidvin “Il Selva”:-)

 38. Lisbeth S

  Jeg er vild med Resalte, Crianza 2004 :)

 39. Stephan

  Jeg elsker nu rødvin, og håber på at være den heldige vinder af de 3 fantastiske vine! En god en er Aldi’s La Croisade Reserve Cabernet Syrah 2008 til blot 45 kr.!

 40. jimmi

  Hvis min kone og jeg skal have en god bøf og hygge os plejer jeg at købe en flaske rødvin der hedder faustino mener den er fra spanien, det er en vi begge kan lide. jeg har også fået mange andre gode rødvine men jeg er desværre dårlig til at huske hvad de hedder.

 41. Lotte M.

  Ken Wright 2008 GUADALUPE er en smuk vin.

  • Den kunne jeg godt tænke mig at smage. Jeg ved ikke så meget om amerikanske vine, men dem jeg har smagt fra Oregon og Washington har alle været interessante og fremragende. Pinot I like…

 42. Lars

  Favoritterne er mange, det kunne være en knastør Riesling fra Nahe, en lækker Savignon Blanc fra NZ eller en fyldig Chardonay fra Californien, der er mange favoritter – og den er helt sikkert hvid

 43. persson

  Jeg er til rødvin :)

 44. Thomas

  Pinot Noir 2001 fra Whitcraft Winery – smagte den på Falernum på Frederiksberg efter anbefaling af en god kammerat – desuden får man jo en god anbefaling af Pinot Noir i filmen ‘Sideways’, hvor Miles Raymond bl.a. skriver: “Only somebody who really takes the time to understand Pinot’s potential can then coax it into its fullest expression.” God vin at drikke hvis man bare har lyst til en god drue uden andet til :)

 45. Rasmus Lind

  MIn favoritvin er Molly Dookers Shiraz- rødvin ‘The Boxer’.. Den er intens, frugtet og super fantastisk! http://www.mollydookerwines.com/mollydooker_wine_store?maxrows=200#wines

 46. Søren Schleemann

  Kirsebærvin er sgu en god drue….

 47. Remi

  Kanonkop-vinene fra Sydafrika er altid en stor oplevelse.

  Kan købes her:
  http://www.vildmedvin.dk/kanonkop-stellenbosch.aspx

 48. Benita B.

  Min foretrukne vin vil altid være på Malbec druen – den er bare lækker at lade løbe ned i halsen :-))
  I sidste weekend havde vi gæster – så vi ville se hvad vi gemte i viktualierummet – vi fandt flg.:
  Saint-Emilion Grand Cru 2002 Mis en Bouteille á la Propriete fra Frankrig og en Alba De Domus Upper Maipo Valley 2003 på Cabernet Sauvignon fra Chile.
  De 2 rødvine smagte dejlige vi var godt nok lidt spændte når de var fra 2002 og 2003 – så det er jo godt vi har et par stykker mere.

 49. Chila Yunai

  2004 Barolo, Andrea Oberto. Min favorit!

 50. Lene Stoustrup

  der er ikke noget som et lille glas rød når man sidder midt om natten og vener på at teen’en kommer hjem efter halloweenfest!

 51. Uuuu, Bollinger Special Cuvee skal også lige nævnes, en gammel kending, men huhada man får meget champagne for pengene (ahrm Moet og Cliquot).

  • Lyder godt – har netop erhvervet mig en Bollinger Special Cuvee til fornuftige 280,- hos Dansk Vinlager: http://www.calle-vinlager.dk/products/productinfo.aspx?productid=102669&MenuItemID=0&storeid=10

   Jeg har desuden gode erfaringer med Deutz’ standard cuvée, som jeg synes giver både Moet og Cliqout baghjul, hvad angår bobler og smag.

   • Ganske god pris! Jeg havde 3 flasker med hjem fra London i tirsdags til 275 kr. i Gatwick luftehavn (så må man have det med i håndbaggagen!).

    Problemet er jo at Philipson sidder på importen i Danmark og så snakker vi 12 flasker af gangen, oooch.

    Har ikke haft fingerne i Deutz, kan være man skulle det. Kan forresten også anbefale Quartz Reef Methode Traditionelle, fabelagtige bobler fra New Zealand til en meget fair pris (mener det er ca. 170 kr. i Salling).

    http://www.quartzreef.co.nz/methodenv.html

 52. Champagne leverer helt klart de bedste vine, men jeg vil ikke vælge, der er jo så mange gode ;)

 53. Janus Platen

  Min favorit rødvin er klart Domaine Ferrand chateauneuf du pape 2007!

 54. Helt klart baroloen ;)

Smid en kommentar