Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. september 2020

Scroll to top

Top

En kommentar

Ramsløgsflutes – svampet og sprængfyldt med smag

Ramsløgsflutes – svampet og sprængfyldt med smag
Webmasteren

SMØR! Der er noget næsten magisk over at åbne en spritny pakke smør – synet… duften… smagen! Der er noget trygt over en pakke dansk smør. Barndomsminder!

Opskriften er udgivet i samarbejde med Arla.

Som du kan fornemme er smør helt oppe på aller øverste trin i den gastronomiske rangorden – på niveau med, og måske over, olivenolie og havsalt. Smør er på så mange måder fundamentet for god smag! Om du bruger smør i bagning, stegning eller som her, som den primære smagsgiver.

Påsken står for døren og selvom vi ikke må samles, skal det ikke forhindre os i at forkæle ganerne – sammen, hver for sig!

Ramsløgssmør

Hvis du går en tur i skoven, skal du være svært uheldig for ikke at falde over et par ramsløg eller 1000. De nærmest skriger på at blive taget med hjem og parret med smør!

Ramsløgsmør er helt ekstremt nemt og lækkert og tilfører masser af god smag! Brug det til at stege svampe i – eller asparges! Eller ovenpå en rygende varm bagekartoffel – eller en rød ribeyesteak! Eller som her sammen med godt brød.

Er du hoppet på Gastromands Surdejsskole, bager du naturligvis et surdejsbrød og bruger til dit ramsløgsflutes.

Ramsløgsflutes – svampet og sprængfyldt med smag

5 fra 1 stemme
Antal: 2

Ingredienser

  • 1 Surdejsbrød eller det bedste baguette du kan opsdrive
  • 200 g Smør
  • 1 håndfuld Ramsløgsblade ca. 20 stk.
  • 1 tsk Havsalt

Sådan gør du

Ramsløgsmør

  • Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå på køkkenbordet til det har rumtemperatur (ca. 1 time)
  • Skyl og snit ramsløgsbladdene fint
  • Bland smør, snittede ramsløg og salt med en gaffel
  • Rul ramsløgssmærret til en pølse i vitavrap og sæt på køl
  • Du har nu det lækreste ramsløgsmør, som kan give god smag til et

Ramsløgsflutes

  • Skær skråt 3/4 igennem dit brød
  • Gentag med 2 cm mellemrum
  • Tag ramsløgssmørret ud af køleskabet og skær skiver af ca. 1/2 cm. tykkelse
  • Fordel skiverne i rillerne i brødet
  • Varm brødet ca. 10 min. i ovnen ved 150 grader – eller til smørret er smeltet. Ønsker du en blød skorpe, pakker du brødet ind i staniol, ønsker du en sprød skorpe, lader du være
  • Server brøddet rygende varmt og lad duften af smør og ramsløg fylde rummet!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

RIGTIG GOD PÅSKE!

PAS PÅ HINANDEN!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Tak for endnu er godt og lækkert recept!

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering