Tidligere NOMA-souschef serverer drømme-tacos på ny restaurant
Syret mexicansk rock pumper ud gennem højtaleren, store kaktusser pynter vindueskarmene, der er mezcal i baren og masser af varm stemninng på Istedgades nyeste restaurant Sanchez, som indehaver og tidligere souschef fra Noma Rosio Sanchez for nylig har åbnet.
Menukortet er enkelt og nemt at gå til. Der er Favorites som består af 5 serveringer til 350 kr. inden du når hertil anbefaler jeg dog, at du går ombord i nogle af Rosios snacks som fx tortillas, pork chicharrron eller guacamole for du kan sagtens spise det og så er de svinelækre!
Allerede nu har jeg afsløret min begejstring for denne restaurant og jeg står ved denne iver! Først og fremmest er jeg en total sucker for mexicansk mad og har egentlig sukket efter noget decent, men nu lader det til at Vesterbro er blevet beriget med endnu en perle – Sanchez er kommet til Istedgade.
Vi lægger ud med en cocktail på mezcal, rosehip og vermouth – masser af bitterhed og lidt røg fra den mexicanske brændevin. Vi bestiller en omgang snacks – faktisk næsten det hele på kortet – tortillas, pork chicharrron og guacamole som kommer med forskellige slags dips til.
Smagen er helt i top og nuancerne i fx korianderen og lime er trukket helt ud – lidt som når du rent faktisk tør og saltet lige til grænsen. Det er jo smagsgivere så for mig er det fedt, at de for lov til at udleve deres kraft.
Efter vores snacks og en øl bestiller vi deres deres menu med 5 serveringer og desuden deres Taco of the day, hvor den charmerende, mørkglødede tjener forslår, at vi får en af hver så vi kan dele. Den er vi med på.
Kort efter ankommer der østers med agurk og frisk jalapanos! Haps siger det og min er væk på et splitsekund! Min medspiser kigger på den og udtrykker lidt presset “Den er godt nok stor!” Haps siger jeg og så er den også væk! Lækkert at kombinere det ferske og salte med chili!
Efter vores østers står den på taco med græskarkerne-stuffing med masser af friske krydderurter – persille og koriander og masser af det!
Smagen er intenst og krydderurterne sammen med den creme stuffing er perfekt – selv om jeg er carnavor så mangler jeg faktisk ikke kød!
Imens vi venter på tredje servering, benytter jeg lejligheden til at kigge rundt i restauranten som har masser af stemning og en skøn indretning!
Næste ret er vist nok mole med en æggeblomme, som har ligget i soya og er blevet fast, dertil friterede græshopper som vores tjener lige vil høre om vi gerne vil have – “Sounds great!” er min eneste kommentar, hvorefter hun glad iler ud i køkkenet.
Den er spicy, men som min medspiser siger – “balanceret spicy”! Græshopperne bemærker jeg næsten ikke, de er egentlig bare saltet og sprøde – ned med dem!
Sidste servering er grillede kartofler i cremet ost med lagret ost på toppen! Behøver du mere? Nej vel? Der er virkelig brugt kærlighed her og masser af det. Vi bestiller et par cervezas til, som vi skyller ned imens vi nyder denne lækre ret.
Vores tacos, som er add-ons, kommer kort efter, hvor den står på langtidsstegt gris med syltede agurker med ost – fucking awesome taco!
Den anden vi får er med grillet soft-chell krabbee som er vendt i grillet chili, som har giver den en helt sort kulør. Jeg er mest til den første taco, men krabben er nu også god.
Så er der pause men der skal naturligivis også dessert til og den står på en lille ispind til mig – kokos, lime, hvid chokolade og frysetørret jordbær! Den er sygt lækker og forfriskende efter en god omgang spicy food!
Jeg sidder lige med følelsen af, at jeg ikke har været mexicansk nok, så jeg bestiller en mezcal men den gode tjener forslår en flight i stedet så jeg lige kan smage dem alle – prisen er 99 kr. for 4×1 cl, som dog er skænket med øjemål, så nok lidt mere! Måske var det stemningen men jeg er sgu ret nede med mezcal – dog ikke nr. 3 fra venstre som duftede af lagret ost – I kid you not!
Herefter er vi faktisk nået godt igennem menukortet, ja faktisk har vi smagt næsten alt bortset fra en starter med fiskeskind – det må blive næste gang.
Jeg forstår godt, at Rene Redzepi kalder Rosio Sanchez for en “perle for Danmark” – for det er hun helt afgjort. Det er god comfort food, det er nede på jorden og det er fyldt med smag og kærlighed. Prisen er egentlig okay, men ikke i den helt billige ende i forhold til flere af restauranterne, hvor du nemt kan få 12 serveringer for 350 kr. ikke desto mindre vil jeg snart vende tilbage for at få en øl og en taco imens jeg nyder stemningen hos Sanchez.
Har du besøgt Rosio Sanchez?
Stik os en kommentar-
Jeg ville lige tjekke op på krabben i teksten. Både den danske, men særligt den engelske, for ellers bliver det noget forfærdeligt rod ;)
Comments