NorthSide Festival 2024: Bæredygtighed længe leve
Så fik vi endelig skudt festivalsæsonen i gang! Efter en maj måned med ekstremt lækkert sommervejr, ramte vi desværre modsætningen i år på Eskelunden. Men det her skal ikke handle så meget om vejr – og musik for den sags skyld.
Maden på NorthSide Festival vedbliver plantebaseret og økologisk. Det er umiddelbart ingen overraskelse, at det meget bæredygtige valg er bibeholdt igen år – faktisk er det svært at forestille sig, at det nogensinde bliver rullet tilbage. Men derfor har det også været interessant at se hvordan madboderne har grebet opgaven an i år, og om niveauet er forbedret fra sidste år.
MADEN
Falafel Pitaerne
Falafel pitaerne på Northside Festival var en sand succes. Med en blanding af både friske og syltede grøntsager, leverede de et autentisk vegetarisk måltid, der stod for sig selv uden at forsøge at efterligne kødretter. Kombinationen af sprøde falafler og velsmagende grønt skabte en tilfredsstillende og nærende spiseoplevelse, der blev værdsat af festivalens besøgende.
Fritterne
Fritterne på NorthSide Festival var en sand fornøjelse. De var både gode og sprøde, og kunne nydes med forskellige tilbehør. Den urtebaserede mayo tilføjede en frisk smag hos Restaurant Tiende og Den Fede Drue fungerede super gode. Mens de i kombinationen af de plantebaserede “Ish and chips” hos Spiselauget også gav en tilfredsstillende spiseoplevelse – et fornuftigt tvist på den rigtigt fish and chips (som vi dog stadig ville fortrække).
Pizzaerne
Pizzaerne er uden tvivl en af de bedste madoplevelser på Northside Festival. De er ikke kun utroligt velsmagende, men også lige til at lave, så de følger festivalens plantebaserede og økologiske tema. Tynd, sprød bund var gennemgående for pizzaerne og dermed et must-try for både nye og tilbagevendende festivalgæster. Samlet set var pizzaerne blandt de absolute favoritter, og blev leveret af Pizza Boys, Gorms og gode gamle Oles Gaard Pizza.
Timm Vladimirs Subs
Timm Vladimirs submarine sandwiches, populært kaldet Subs, var en spicy fornøjelse – trods deres ret simple udtryk. Udover det faste fyld, kunne man vælge at skyde til den med deres ekstra chili, der gav en skøn, stærk smag. Dette twist gjorde subsene til et must-try for alle, der sætter pris på en god bid mad med lidt ekstra kick.
Bålmad & Chiligryde
Der er noget særligt ved at lave mad over åben ild, og en af favoritterne er uden tvivl chiligryden hos Ild i Maven. Deres udgave af Chili Sin Carne var både fyldig og afbalanceret i smagen, hvilket også gjorde den til en ideel festival ret for alle, der elsker en god, varmende gryderet.
DRIKKE
Årets kick-starter
Som de sidste par år fandt vi igen Krystallin Vodka, hvor vi fik deres vodka-shots med pickles. Nogle synes det lyder klamt, men så kan de simpelthen ikke have prøvet det. Sådan en iskold ren vodka smager super med pickles og er god at starte dagen på. Men pas på du ikke drikker for mange :)
Årets cocktail – igen igen…
De skarpeste cocktails finder du stadig hos aarhusianske Njord Gin og deres røde lade med baghave. Et perfekt sted til et break og vanvittig gode cocktails. Prismæssigt ryger vi også lidt opad, men det er alle pengene værd. Men se lige dette sæt vi fik lavet ud fra deres velassorterede menukort.
Northside – tak for i år.
På den brede palette finder vi mange gengangere fra sidste år – og endnu tidligere år. Men der er også kommet nogle nye spillere på banen i madboderne. Fornyelse er vigtigt, men man skal også beholde det, som virker.
Generelt vil vi sige, at maden på Northside Festival var ganske fornuftig – selv uden at tage præmissen om det kødfrie i betragtning. Retterne var veltilberedte og velsmagende, men desværre fandt vi også måltider, hvor der var mangel på smag. Dette er ærgerligt, da det trækker ned i den samlede spiseoplevelse. Men overordnet var vi godt tilfredse.
Comments