Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

26 Comments

Grillet svinemørbrad med nudler, forårsløg, koriander og chili

Du er Gastromand, ellers ville du ikke være her – sådan er det! Derfor griller du lige meget om det er sommer eller ej. Denne ret er utrolig simpel og du har muligheden for både at lave marinaden og tilbehøret til nudlerne som du selv ønsker det. Jeg synes chili, lime, ingefær, soya, honning, koriander samt forårsløg passer glimrende til vores sommertid, og så elsker jeg bare denne blanding, så det blev denne variation for mit vedkommende.

Marinaden er klar!

Et kært vennepar et lige kommet hjem fra østen, hvor de havde fået serveret en lignende ret, dog noget varieret og ikke med mørbrad, men da jeg så tilfældigvis skulle teste lidt gris for en bekendt, opstod denne ret.

Grillet svinemørbrad med nudler, forårsløg, koriander og chili

3.80 fra 5 stemmer
Antal: 2
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

Marinaden

  • 1 spsk honning
  • 1 tsk brun farn
  • 1 tsk salt
  • Masser af friskkværnet peber
  • 2 spsk soya
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 tsk koriander frø
  • 1 tsk fennikel frø
  • 1 halv tsk knust chili
  • Saften af en hel lime
  • 2 spsk jomfru oliven olie

Alt det andet

  • 600 g svinemørbrad gerne dansk øko
  • 5 forårsløg
  • 1 frisk rød chili
  • 1 lille bundt koriander
  • 1 bakke karse
  • 4 fed hvidløg
  • 3 blokke ægge/hvedenudler
  • 2 lime
  • 2 spsk marinade
  • Salt/peber

Sådan gør du

Marinaden

  • Hvis du tilfældigvis har en "Drygrinder/hurtighakker" til din Bamix, så brug endelig den, eller så brug en morter til alt det tøre og bask det godt sammen, så tilsætter du det våde og får det most virkelig godt sammen!
  • Find et passende fad og hæld det over grisen, sørg for det kommer godt rundt i alle lommer og sprækker. Hvis du bruger et fad i passende størrelse burde du kunne gemme ca. 2 store spsk marinade, stil det til side.

Alt det andet

  • Start med at varme grillen godt op 230-250 grader, alternativt så bruger du en pande.
  • Når den er rygende varm, så svitser du grisen af i ca. 30 sekunder på alle sider. Herefter lægger du den på indirekte varm og lukker låget, mærk på den efter ca. 7-8 minutter, hvis den er meget blød, så har den ikke fået nok, giver den lidt efter? Så tager du den af og pakker den i sølvpapir.
  • Snit hvidløg og forårsløg i tynde skiver, fjerne kerne og indmad på chilien og skær den i ultra tynde strimler.
  • Varm en grydefuld vand op til det koger og smid nudlerne i.
  • Varm en wok godt op, til høj varme med en god sjat oliven olie og smid hvidløg samt chili på. Lad det simre et par minutter.
  • Tjek nudlerne er de færdige? Ellers så vent med at gøre mere indtil de er klar. Nå de er færdige så lad dem dryppe af i et dørslag.
  • Tilsæt nu marinaden, det bluset meget voldsomt op! Smid nudlerne og forårsløgene på og lad dem simre med.
  • Klip karsen og hak korianderne meget groft, skær limen i halve, men resten svitser videre, det skal kun have nogle minutter. Rør det godt sammen, så smagen fra marinaden bliver fordelt godt rundt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Nu skærer du mørbraden ud i ca. 1 cm tykke skiver.
  • Tag nudlerne af varmen og hæld det hele ud på et stort fad.
  • Fordel nu kødet samme med nudlerne og drys karse og koriander over, pres en af limene ud over, og læg de to andre ved.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Mørbraden skal minimum ligge i 4 timer, men hele natten gør underværker!

Klar til at svitse…

En tur på Grandhall’en, som klarer opgaven til UG!

Roast to perfection…

Hvem sagde “rodebutik”, men hold kæft det smager!

Ja det ligner lidt en losseplads, men jeg fik det serveret nogenlunde sådan, dog ikke med helt de samme ingredienser. Man kunne naturligvis også servere i skåle, hvilket jo er helt op til ens temperament. Hvis man ikke synes at grøntsagerne passer, så kan man sagtens bruge fx bønnespirer, champion, peberfrugt eller squash – det er helt op til dig.

Hvad har du på grillen næste gang?

Stik os en kommentar

Comments

  1. Søren Eikers

    Lige en undren, hvordan kan de nævnte ingredienser i opskriftenblive til så meget marinade, som billedet viser?

  2. Søren Eikers

    3 stars
    Smagte fint, men kunne slet ikke leve op til den præsentation om noget ekstraordinært, som blev beskrevet.

  3. Bent

    4 stars
    Og lige en kommentar her et par år efter;-}
    Man kan sagtens wok-stege i olivenolie. Det skal bare være varmepresset filtreret olivenolie. Kan købes i diverse basarer og indvandre-butikker
    Ellers god opskrift

    • Helt korrekt Bent! Det er bare at fyre den af :-) Jamie Oliver gør faktisk heller ikke andet end at stege i olivenolie…

  4. Anita

    Hej igen.
    Hvis man nu ikke har en Bamix eller Morter, kan en mini hakker så bruges?
    Der står er der skal bruges 4 cm frisk ingefær, hvor mange gram er det ca?

    Håber at høre fra dig:)

    • Det kan du sagtens da – ingen problemer der, Bamix er ikke must, vi synes bare godt om den :-) Puha i gram ved jeg ikke helt med det er vel 1-2 hakkede spsk gætter jeg på – hjalp det lidt?

  5. Anita

    Det lyder super lækkert.
    Men er det virkelig kun til 2 personer?

    • Måske til 3 kvinder Anita :-) Men min bedre halvdel og jeg spiste faktisk næsten det hele – men det var også virkelig lækkert!

  6. Pandaman

    Noget af en eftertakling at komme med her, men at “Wok’e” i olivenolie?
    Olivenolie kan ikke tåle de høje temperaturer en god wok kræver. Det får en dårlig smag, og er dårligt til at overfører varmen.

    Jeg er selv meget glad for jordnødeolie til det formål. Det smager fantastisk, og langt mere “autentisk”. Alternativt ville jeg nok hellere vælge rapsolie til wok.

    Olivenolie er bedst koldt eller brugt ved lave temperaturer. I min bog i hvertfald =)

    (Ser dog stadig ud som en voldsom god opskrift :-P)

    • Hey Pandeman – nej det er helt i orden, der er altid plads til en ekstra kommentar – jeg må faktisk tilstå, at jeg altid bruger den slags olie, men jeg burde måske ændre holdning – i hvert fald er det taget til efterretning, næste gang vil jeg forsøge mig med rapsolie… Og ja, det blev virkelig godt, dejligt når man bliver overrasket positivt :-)

    • Halvamerikaneren

      Pandaman – kan kun give dig ret :-)

  7. Hej Kristina,

    Tak for det – næste gang jeg er på de kanter, så skal jeg bestemt på Lêlê igen, det er ved at være alt for længe siden.

    Lyder godt med svesker og hassel, det burde man prøve – hvad plejer du så at servere til?

    • Ja, Lêlê er virkelig et besøg værd!

      Sidste gang serverede vi den bare med en salat af kidneybeans, avocado, forårsløg, tomat, frisk chili overhældt med en dressing af god olivenolie, citron og hvidløg og så egentlig bare et godt brød til.

      • Det lyder til at være lige i skabet, men jeg ved ikke helt om jeg kan med sveskerne, har lidt traumer fra barndommens “rullesteg”, men det skal nok prøves, men må jo ikke hænge fast i fortiden!

  8. Det ser alt for lækkert ud!
    Minder faktisk lidt om en thai beef salad jeg fik på Lêlê for ikke så længe siden, der godt nok også var delikat..

    Vi ynder ofte at tilberede mørbrad ved at fylde den med svesker og ristede, hele hasselnødder. Enten på grillen eller stegt på panden! Uh, det er godt!

  9. Tak Marie – ja det er egentlig lidt synd, for det er jo ikke helt billigt kød – tror måske det skyldes, at vi har spist lidt for meget “Svinemørbrad med champion ala creme” i som små :-) og i samme åndedrag tænker jeg faktisk, at vi på Gastromand burde lave et remake af den opskrift!

    • Nej det er jo det. Altså hvis kvaliteten skal være ordentlig i hvert fald. Jeg har selv været tvangsindlagt til svinemørbrad i flødesauce med champignons, bacon og cocktailpølser – jeg kunne kaste op simpelthen! Hvis I kunne pimpe den op, så den blev spiselig – så ville jeg VIRKELIG beundre jer :)

      Synes faktisk, at de asiatiske køkkener, og det italienske for den sags skyld, har fat i den lange ende når det gælder svinekød generelt. Det er jo meget taknemmeligt kød, der optager masser af smag og virkelig kan være vidunderligt, når det bliver behandlet godt. Som det jo desværre sjældent bliver herhjemme efterhånden.

      • Haha, jamen hvis der er noget vi kan lide på Gastromand – så er det udfordringer, så den må vi nok hellere tage op!

        Det er præcis også årsagen til, at jeg har lavet så meget mad inspireret af det asiatiske køkken her på det seneste, deres brug af svin kombineret med lime, chili, forårsløg og navnlig koriander er bare skøn – jeg elsker det!

        Nå, men så må vi nok hellere få lavet et remake af en klassiker igen!

      • Årh ja – det vil jeg glæde mig til! :) Kan I få lavet noget godt ud af den kombination, så er i eddermame nogle seje mænd.

      • “Synes godt om”… for det er jo det, vi er :-)

  10. 4 stars
    Årh savle! Hold da helt op hvor ser det bare lækkert ud. Helt enig i, at der ikke er noget som en marinade, der sætter fut i sådan en svinemørbrad. De kan meget hurtigt blive lidt hmm. Fade i smagen synes jeg, i mangel af et bedre udtryk. Og ja, man kan grille heeeeele året rundt, heldigvis da!

  11. Dejligt at høre – og ja, svinemørbrad er måske lidt “fattig-fint”, men det er jo ganske udmærket, navnlig når man “snyder” lidt med marinaden!

    @Jimmie – held og lykke med det, håber det bliver godt!

  12. Jimmi

    Ahaa. Det skal vi da have til aftensmad i morgen :-)

  13. Hvad en marinade ikke kan gøre ved en svinemørbrad :-). Altid et hit…

    • Kunne ikke være mere enig – det bliver pludselig et semiinteressant stykke kød:)

Submit a Comment

3.80 from 5 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering