Hjemmelavet remoulade – så nemt er det!
“I say goddamn what a rush!” – ja Travolta har ikke levet forgæves og bedre kan det ikke udtrykkes. Det er pærelet at lave, og efter et par gange er det ren rutine og så er det bare suverænt i en hjemmelavet bøfsandwich!
Inspiration til denne remoulade fandt jeg faktisk da jeg var i gang med at lave Århusianerens hjemmelavede karrysalat, hvor det slog mig, at der egentlig ikke skal ret meget til før vi har en god remoulade, og så var den skabt.
Læs også: Perfekt roastbeef
Nu er det jo ikke fordi, vi springer over hvor gærdet er lavest på Gastromand (jeg er faktisk selv i tvivl om hvorvidt det var sarkastisk eller ej), men hvis du er doven, har tømmermænd, i tidspres eller bare ikke gider, så brug en god købe mayonnaise – fx. Hellmans.
Ingredienser
- 3 spsk god mayo eller hjemmerørt
- 1 spsk cremefraiche min. 18 %
- 1 spsk finthakket kapers
- 1 spsk finthakket gulerøder
- 1 spsk finthakket cornichoner
- 1 spsk finthakket purløg
- 1 spsk finthakket estragon eller kørvel kan undlades
- 1 tsk finthakket løg
- 1 spsk citron
- 1 tsk grov sennep
- Salt/peber/sukker
- Gurkemeje til at justere farven med
Sådan gør du
- Hak hele svineriet, fx på en Alligator hvis du ejer sådan en, ellers så vær omhyggelig og hak det fint og pænt. Ellers så blander du hele molevitten sammen og smager til med salt, peber og lidt sukker. Hvis du vil have den gule farve så justerer du bare med gurkemeje.
- Lad det trække ca. 30 min i køleskabet og så er du klar!
Det er som sagt virkelig enkelt at smække sammen, så jeg må anbefale dig at prøve – og mellem os, så tror mange faktisk det er vildt svært at lave, så du kan let imponere gæsterne. Senere kommer der et lille indlæg, hvor jeg lavede en “roastbeef-sandwich” med engelsk bøf og denne remoulade – det var fantastisk!
Stik os en kommentar-
Har lige lavet denne remoulade, og den smager aldeles fortrinligt! Jeg tilsatte bl.a. lidt revet æble, droppede rådkålen til fordel for spidskål (det er jeg glad for nu, hvor jeg ser, at nogen har oplevet, at den blev lyserød🤥), og erstattede citron med lidt æbleeddike (fordi jeg var løbet tør for citron😅). Mayo’en var Hellmanns, og creme fraîchen var 38%. Den blev dog meget flydende! Skulle det have været en sauce, havde den været i vinkel. Men nu skulle det jo være en remoulade, så jeg endte faktisk med at hælde hele molevitten i en si… Måske ikke comme il faut, men da den var dryppet af, sad konsistensen lige i øjet. Muligvis forsvandt noget af smagen med væden, men pyt; remou’en blev god alligevel😄.-
Hej Helle – ja den er ret lækker – hvis farver forskrækker dig så skal du jo bare justere med gurkemeje som der står :-) Alternativ så kan man blanchere kålen så den slipper farven.
Lyder godt med dine justeringer og fedt du går all in på Mayo og Creme Fraiche :-)
-
-
Jeg har fulgt Gastromand med glæde i mange år, og er blevet inspireret af mange opskrifter, men lidt konstruktiv kritik er vel okay😉
Rødkålen ødelægger remouladen fuldstændig med hensyn til smag, konsistens og farve. Den får en underlig lyserød farve, bliver vandet og kommer til at smage for meget af råkost sammen med gulerødderne. Måtte lave en ny sidste år, da rødkålen og gulerødderne ødelagde den. Jeg bruger hjemmelavet mayo og kasserede creme fraichen (som også gør den vandet) til gengæld for lidt græsk youghurt. Så sad den lige i skabet👍 Ellers tak for god gastronomisk inspiration😊👌 -
Dette er mere en “Tartar” end en “Remoulade” pga f.eks.: Gulerødder… En rigtig “Remoulade” har ikke Gulerøder, og er en fin balance mellem Karry, Sødme, Agurkesalat eller Drueagurker og Sennep, og så skal der ikke Creme Fraiche i :P Men udover det, lækker opskrift :) Aldrig prøvet det med Rødkål før…-
Regler er til for at blive brudt Ole – så vi kalder det en “Gastromand-remoulade” – prøv den – den er awesome!
-
-
En Remoulade uden Karry?
-
It is! :-) Der er så mange smagsgivere i – men du tilføjer bare og laver den til “Ole’s Version” :-)
-
-
Vi er en lille danskerkoloni i norditalien, som holder ved danske traditioner saa som julefrokost. Remouladeopskriften brugte jeg i dag til fiskefrikadeller. Jeg kan love dig for at de gled ned! Jeg har fumlet mig frem i mange aar, men senneppen havde jeg aldrig tænkt paa (jeg brugt Gijon sennep, som jeg alligevel havde i koeleskabet). Her i italien er kapers enten til salg i eddike eller saltet. Jeg brugte begge slags og lagde dem i vand natten over, saa jeg selv kunne styre syre-salt ballancen til sidst med citron)Tak for opskriften
-
Tak for lækker opskrift. Nu er jeg sådan en person som ikke altid bruger alle ingredienser i en opskrift, ent. fordi jeg ikke kan lide det, eller fordi jeg bytter det ud. Her har jeg valgt at bruge spidskål i stedet for rødkål, alm. sylteagurk i stedet for chornicorn, og jeg droppede helt kaperserne. Løget og purløg byttede jeg med forårsløg. Og vil bare sige at det smager helt fantastisk. Plejer ikke være glad for remoulade, men til visse retter “kræves” det jo næsten, og nu vil jeg bestemt ikke holde fingrene fra fadet ? Igen tak for en lækker opskrift. V.h Tone.-
Godt gået Tone, det er præcis også det opskrifter er til for, at vi lader os inspirere og bytter ud så det passer til os – ingen er ens – ej heller smag! Tak for roserne og god aften!
-
-
Hej er det rå rødkål du bruger ?
Mvh Heidi-
Hej Heidi – det er det nemlig :-)
-
-
Den vil jeg prøve! Hvor lang tid vil du tro, at den kan holde til at blive lavet før selve serveringen? Hvis du altså har erfaring med det:-)
-
Hej Birgitte – nu har vi jo ikke noget konservering eller e-numre i, så et par dage 4-5 dage på køl kan den godt klare :-) det prøvede jeg i hvert fald sidste gang…
-
-
Jeg bor I Costa Rica og har langt til det nærmeste supermarked der har remoulade.
Har eksperimenteret i lang tid og har brugt venner og bekendte der besøgte som muldyr.
Denne opskrift er somsendt fra himlen.Ville ønske jeg kunne lave den i store portioner og den kunne holde sig.
Alle herboende danskere holder julefrokost hos den danske konsul i Costa Rica og jeg har tænkt mig at imponere alle med den her.Tusind tak.
-
Det var da en dejlig kommentar at få Andreas – tak for det og fedt du lige lærer fra dig til de indfødte i den side af verden! Jeg bliver næsten nødt til at høre hvordan man holder jul der?
-
-
Smager overhovedet ikke som remoulade, men derimod som broccolisalat uden broccoli – altså af mayo, creme fraiche og LØG
-
Sikker på du ikke har glemt noget Mia?
-
-
Hvor lang tid kan det holde sig i køleskab (3 gr) ?
-
Den skulle sagtens kunne klare en uges tid, vær omhyggelig med glas/bøtten du bruger til opbevaring og brug fx atamon så burde det sagtens gå!
-
-
Hvad med at bruge surkål (altså mælkesyregæret kål og gulerødder, også kalder sauerkraut). Jeg har nemlig et glas stående, som jeg er gået lidt udenom i et stykke tid – dels fordi jeg ikke ved hvordan det smager, dels fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge det til ;)
-
Hej
Smager umanerligt lækkert, men dog har jeg et lille problem med farven, min er mere ovre i det lyserøde, til trods for masser af Gurkemeje i, nogen input der ?Henrik
-
Kære Gastromand. Lidt konstruktiv kritik, skal der også til en gang imellem. Jeg har efterhånden lavet remoulade en del gange. Synes I slipper for let denne gang. En rigtig remoulade, laves slevfølgelig på hjemmelavet pickles, som har fået et syrligt tvist. Pickles hakkes i hånden, hvor der tilsættes asier og hjemmerørt mayonaise ( selvfølgelig kan den købes færdiglavet) samt krydderier Jeg anfægter ikke brug af købt mayonaise. Alle gastromand har jo hjemmelaves pickles stående i køleskabet. Så kan man lave en remoulade hurtigere end jeres opskrift ovenstående. …og når man siger hurtig remoulade, henviser man selvfølgelig til homemade ristet løg. Selv med tømmermænd kan de laves og smager fantastisk frisk lavet.
Tak for gode opskrifter. -
Manner hvor godt….. og hvor jeg mangler at I kaster jer ud i suverænt at lave en god is.
keep up the good work.
vh. Berit-
Hej Berit – vi takker – og ja, det burde vi faktisk begynde at udvikle på, jeg har faktisk en glimrende ismaskine, som jeg bruger hyppigt, så det må nok hellere blive et projekt meget snart!
-
Comments