Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. september 2020

Scroll to top

Top

85 kommentarer

Den perfekte Roastbeef – opskriften du har ledt efter!

Roastbeef (2)
Webmasteren

Hvad skal vi med en opskrift på noget så kedeligt som roastbeef på Gastromand – tænker du… Jo det skal jeg fortælle dig: Jeg kunne ikke finde opskriften på den perfekte roastbeef på nettet, hvilket formentligt betyder, at det kan du heller ikke.

Hånden på hjertet, vi danskere gør ikke nok ud af vores roastbeef. Hvis vi ser på det engelske folk, som ellers ikke er specielt kendte for deres mad, hvilket i øvrigt er en skam – men det er en helt anden diskussion, så har de en smuk tradition for at spise “Roast beef with all the trimmings” som de så fint kalder det.

Dette foregår gerne en søndag eftermiddag i efterårs eller vinterhalvåret, hvor der lige som nu er tidligt mørkt og indbudt til at spise tungt og godt! Her serveres roasten med fx hasselback kartofler med rigelige mængder olie, gulerødder a la creme og deres Yorkshirepuddings naturligvis med en god “gravy” til – se det er altså en tradition som vi her på Gastromand forstår!

Selvom opskriften ser halvlang ud, er det altså ekstremt simpelt, så læs du bare videre:)

Tak til min svigerfar for inspiration!

Perfekt stegt Roastbeef

3.72 fra 63 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

 • 0,8-1 kg roastbeef
 • 1 stort løg
 • Et par laurbær og evt. enebær
 • 1/4 l vand
 • 1/4 l piskefløde
 • Smør
 • Kulør
 • Salt
 • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Før

 • Ca. 3 timer før forventet spisetid, tager du den steg ud af køleskabet
 • Salt stegen med ca. 1 tsk. salt og lad stegen stå ved stuetemperatur 30-60 min.
 • Dub evt. stegen tør med et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke

Under

 • Varm en pande op på fuld skrald
 • Giv panden et skvæt olie
 • Brun stegen hele vejen rundt, mens du giver den en omgang salt og peber
 • Når stegen er brunet lægges den i en stegegryde
 • Panden koges af med lidt vand, som hældes ved stegen
 • Tilsæt løg, vand, laurbær og evt. enebær
 • Læg låg på og lad stegen stå og simre til dit stegetermometer viser 55 grader

Efter

 • Tag stegen op af gryden og stil den til side og lad den hvile utildækket 20-30 min.
 • Mens stegen hviler fisker du løg, laurbær og evt. enebær op af vandet
 • Tilsæt noget oksefond/bouillon og fløden og lad saucen simre mens stegen hviler
 • Giv saucen lidt kulør
 • Smag saucen til og jævn eller monter den, hvis du finder det nødvendigt

Noter

Umiddelbart før servering kan du varme en pande op - denne gang med en god klat smør, som du lader bruse af
Steg roastbeefen i smøret og skær ud
På denne måde giver du dels roasten noget smag, stegeskorpe og lidt varme
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Men nu er vi jo i Danmarks, men om du spiser din roastbeef kold på et stykke friskt rubgrød med hjemmelavet remoulade og ristede løg til frokost eller varm som en del af en hovedret hvor vi kunne lade os inspirere af englænderne, er dog helt enige om, at der er noget fascinerende ved de tynde, runde skiver rosa kød – på trods af, at de roastbeefs du kan købe i supermarkedet sjældent er lavet på de møreste udskæringer – så meget desto mere grund til at tilberede din roast nænsomt!

Læs også: Hjemmelavet kartoffelsalat – den eneste opskrift du behøver!

Vil du være sikker på en mør roastbeef, køber du naturligvis et stykke oksefilet og snører op.

 

Roastbeef (3)

Ready to roast…

 

Roastbeef (4)

Roastens tur i stegegryden…

 

Ja nu tænker du nok – hvor pokker er tilbehøret, valgte jeg bare at fortære denne steg uden tilbehør, svaret er naturligvis ikke! Den blev da ledsaget af en kraftig oversøisk amerikansk carbernet, alt andet ville da være ganske ublu. Men grøntsagerne fik altså lov at holde fri i dag, sådan spiser en Gastromand nemlig – husk det derude! Men det kunne da være interessant at høre hvordan I vælger at tilberede jeres roastbeef derude?

 

Roastbeef (1)

En sidste tur på panden før servering…

 

VELBEKOMME OG SELV TAK!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Jens

  4 stars
  Min perfekte roastbeef laves af tyksteg som snørres og vaccumpakkes med et hvidløg i tynde skiver sammen med 50g smør. Så tilberedes den sous vide ved 55C i 2.5 time. Herefter grilles den og hviler 20m. Den bliver ikke mere perfekt.

  • Hej Jens,

   det lyder sgu også som en fræk fremgangsmåde – det må vi have afprøvet! :)

  • benzon1960

   Nemli’ Jens.

   Roastbeef er IMHO noget nær ideelt til sous vide. Og selvom det vist anses for mest klassisk med inderlår til roastbeef, er jeg for længst gået over til tykstegen, som jeg finder både mere (vel)smagende og mere mør.

   • Hej benzon.

    tak for tippet med tyksteg – skal klart afprøves næste gang.

    Hvad er din favorit tilberedningsmetode? :)

   • benzon1960

    Ups. Mit svar er længere nede.

 2. GastroMorten

  Tak for opskriften. Har selv en roastbeef-steg liggende i fryseren, som kom sammen med en kvart ko vi købte, men ikke rigtig er kommet videre på menu-kortet. Vidste det ikke, men jeg gik netop og manglede denne opskrift – den skal prøves af i weekenden…

  • En kvart ko lyder lækkert Morten!

   Ser frem til at høre om resultatet:)

 3. benzon1960

  Minder meget om Jens’ – jeg kan så godt lide frisk rosmarin og timian, som jeg kommer sammen med hvidløg og smør i vakuumposen med stegen.

  Jeg har prøvet mig en del frem, og synes nok at en 1,5 kilos (tyk)steg har godt af 3,5-4,0 timer ved 55C. Det er lidt svært, for med sous vide er der altid risikoen for at overgøre det = underlig kødstruktur og en efter min mening lidt metallisk smag. Så det afhænger også lidt af, om det er supermarkedskød eller noget af det gode fra krogen…

  Afslutning med grill eller en hed støbejernsgyde – jeg bruger oftest min ovale Le Creuset hertil.

  • Lyder sgu også lækkert, specielt finten med krydderurter i posen. Hvor meget bruger du?

   • benzon1960

    En til to stilke af rosmarin – noget mere af timian. Der danner sig jo typisk en del væde i vakuumposen efter badet. Jeg har faktisk prøvet at bruge denne væde som del-ingrediens i en sauce bordelaise-look-a-like. Ikke helt fantastisk, men jeg vil prøve en dag at reducere til en glace og evt. give et skud tør, mørk sherry undervejs.

  • Jannick

   5 stars
   Hej benzon1960 og alle jer andre.

   Jeg har flere steder hørt folk nævne anvendelse af ovale gryder.
   Har nogen af jer i denne forbindelse erfaringer med ovale gryder fra Staub?

   Mvh Jannick
   ps. må snart lave min første roastbeef – det kan kun gå for langsomt :-)

 4. 5 stars
  Det lyder som en god opskrift. Det må vidst lige prøves af i aften:)

 5. Dorthe

  Tak for tippet……
  Sous vide er “no go” for mig – har prøvet en enkelt gang, hvor værtens “måler” var i stykker – og det gør jeg så ikke lige foreløbig; gråt kød som ikke smager af en disse – nej tak :)

  Har altid syntes, at roastbeef var opreklameret – mest fordi det ikke har smagt af en hel masse – så roastbeef hos os er for det meste røget en tur i kødhakkeren og blevet serveret som rørt tatar :))

  Er fristet og må bestemt afprøve opskriften… snart!

 6. Hey Gastro-Guys!
  Testede råstbøffen forleden, og kan afsløre at det virkede rigtig fint.
  Har aldrig haft de store erfaringer med netop denne ret, da den jo kan have tendens til at blive lidt tør. Jeg valgte så løsningen som beskrevet på i jeres opskrift – med fint resultat – jeg valgte dog at tilsætte en hidsig oksefond istedet for vand, og det har jeg en teori om, at det ikke er verdens dårligste plan…Det smagte ihvertfald fint! Også som pålæg på 2.-dagen :)

  Klaus

 7. Jens

  5 stars
  Og så glemte jeg at nævne at en roastbeef skal jo følges op med lidt tilbehør. Ud over en bearnaise (som jeg laver i blender og putter på sifon hvor den så kan hygge sig i sous vide badet med stegen og bruge vandet bagefter), så skal der disse kartofler til som hos os går under navnet puff-kartofler, men de er inspireret af Heston Blumentahl:

  En sæk bagekartofler skrælles og skæres ud i tern på 3x3cm. Koges i saltet vand til de er godt møre og fnuller lidt (må dog ikke koges helt i smadder). Olie heldes over så kartoflerne alle har fået lidt og det smides i en bradepande og sættes i ovnen i ca. 45 minutter ved 220C (varmluft). De vendes undervejs så de bliver sprøde overalt. De sidste 10 minutter smides nogle pillede hvidløg og et par duske rosmarin ind til at give lidt ekstra smag.

 8. Hey Gastros.
  Jeg må indrømme, at jeg synes, at sous-vide er en anelse poppet og usexet tilberedningsmetode. Jeg anerkender fuldt ud kvaliteten af de resultater, man kan opnå herved, men helt ærligt – hvor maskulint er det lige at dumpe transparente poser ned i et halvlunkent vandbad!? Derudover kan man opnå præcis de samme stegemæssige kvaliteter med en god ovn og et ovntermometer.

  I dette tilfælde ville jeg gourmetsalte kødet et par timer før tilberedningen og stege kødet af som beskrevet af webmasteren. Ovnen sættes på 55 grader (eller den ønskede centrumtemperatur på kødet). Dernæst lægges kødet ovenpå en bund af krydderier (timian, rosmarin hvidløg etc. som allerede foreslået) og sættes ind i ovnen. Hold øje med ovntermometeret, da temperaturen inde i ovnen ikke altid er den, som man har sat ovnen til. Kødet skal nu opnå den ønskede centrumtemperatur, hvorefter det i princippet er klar til severing. Det smarte ved denne fremgangsmåde er, at man sagtens kan lade sit kød blive længere tid inde i ovnen, hvorved man faktisk bare opnår mere mørt kød. Der er dog en grænse for hvor lang tid, kødet kan blive derinde uden at blive tørt. Men kød, der har været inde en time eller to efter, at centrumtemperaturen er opnået, smager efter min mening stadig dejligt. Kødet behøver ikke at hvile efter langtidstilberedning.

 9. ktl001

  Hans Eli Iversen – AKA Carl Mar Møller?…..

  Sous Vide er i min optik genialt – nu har jeg kun en ovn så jeg kan ikke bare lade kødet stå i ovnen når jeg f.eks. skal lave bagekartofler….

  Min ovn er egentlig overraskende go til at holde temperaturen – men det er de fleste normale ovne ikke – det gør din metode besværlig for de fleste. (Sammenlignet med at droppe kødet i vandbadet)

  Og jeg iklæder mig naturligvis altid et par stramme tights og butterfly når jeg betjener det halvlunkne vandbad – thats it – tro mig – det er det de unge piger vil ha. Man vil jo gerne være macho når man laver mad ik´?…….

  Benzon: Du skriver at du putter hvidløg i posen – Jeg har set at Max fra Kvalimad skriver at hvidløg bliver bitre i posen citat “Løg og hvidløg skal du svitse først. Eller bliver de bitre. De er nemlig først tilberedt ved ca. 85 grader.”citat slut

  Jeg har af samme grund holdt mig fra at putte hvidløg rå i posen – er det noget du har bemærket?

  • benzon1960

   @ktl001: Synes ikke, at jeg har bemærket bitterheden. Jeg blander typisk smør og kun et fed presset hvidløg sammen – lader det være ret blødt inden det “smørres” på det rå kød. Tror også det afhænger af hvor gammelt hvidløget er. Har bemærket, at jo ældre jo mere koncentreret, og muligvis mere bittert.

   Jeg vil næste gang følge Max’s forslag og se om der er en markant forskel.

 10. Jesper hVALSØE

  Jeg må sige at for mig er roastbeef altid forbundet med højreb. Brunet ved høj temperatur, og så gjort færdig ved 130 grader til kernen er 58 grader, derefter hvile 30 minutter mens alle trimmings gøres færdige. det kræver dog næsten en søndag og god tid.

  • Sunday Roast er et koncept vi skal have indført i DK hurtigst muligt! Roastbeef, Culotte, Højreb, Filet – lad os få sat nogle stege over søndag! :)

 11. :)

  Nu var det egentlig ikke for at starte en egentlig kamp på ord om, hvorvidt den ene tilberedningsmetode er den anden overlegen. Jeg bliver bare provokeret af, at sous-vide metoden ofte bliver fremhævet som den ENESTE måde at opnå en ensartet tilberedning af sit emne på. Det mener jeg ikke, at det er. Jeg mener, at det for langt de flestes vedkommende vil være lettere at langtidstilberede sit kød i ovnen ved lav temperatur i ovnen, end det vil være at gå ud at ofre mange penge på vakuumeringskit + temperaturmåler + cirkulator. Min påstand er også, at langt de fleste ovne sagtens kan holde en tilstrækkelig konstant temperatur til, at man vil opnå et langt bedre resultat ved langtidstilberedning ved 55 grader sammenlignet med traditionel ovnstegning ved eksempelvis 160 grader.

  • ktl001

   Nu er vi jo ikke “langt de fleste” herinde ;)

   Mit kit består af en vacuumpakker fra lidl til 139,- , en PID (sousvidemagic fra freshmealssolutions) til 159$ (922,-dkk – incl. forsendelse – den skulle ikke fortoldes
   da den stod til en meget lav værdi…;) )

   Vandbadet er min allerede indkøbte tefal friteuse – kunne ligeså godt være en riskoger fra Aldi til 139,-

   Det spiller – jeg har ikke behov for cirkulator – hvis behovet for det opstår køber jeg en akvarie pumpe og slutter til. Og resultatet er perfekt hver gang.

   Jeg er enig i at resultatet formentlig bliver bedre ved lantidstilberedning ved 55 grader en traditionel ovnstegning (afhængig af kødkvalitet) – men igen – jeg tror du overvuderer de fleste danske husholdningsovnes thermostater. Og skal man stå og holde øje med ovn thermometret (sådan et må jeg hellere ud og få købt – man skal vel have sådan et ;) ) så bliver det for besværligt for mig.

  • chresten

   Jeg vil godt deltage i debatten om anvendelsen af sous-vide. Naturligvis kan vi sagtens tilberede al kød uden en sous-vide. Men hvis du køber et vandbad, (har set det i Elgiganten til kr. 1.600) som har temp. måler og som max svinger med 0,5C fra den indstillede temp., vil du aldrig gå galt i byen. Hvis du skal stege en roastbeef skal du sætte temp. på 57C (ved den temp. har du dræbt bakterierne) og du får et stykke kød som er rosarødt indeni. For det første kan den aldrig ligge for længe i vandbadet når temp. er 57C og for det andet bevarer du al saft, kraft og smag fra de krydderier du putter i posen, sammen med stegen, for derefter at vacc. kødet. Selv kød der kan være af den seje type kan du få mør ved en sådan behandling. Jeg er den type der gerne vil nyde et stykke mørt, saftigt stykke kød med god smag. Jeg går ikke så meget op i hvordan det ellers bliver tilberedt. Det er jo ikke kun i privat regi der anvendes sous-vide. Mange af gourmet restauranterne har anvendt sous-vide metoden i mange år. Jeg købte mit vandbad og vacc. maskine for fire år siden. Det er bare helt suverænt. Jeg kan kun anbefale det.

 12. halv-amerikaneren

  Vil lige knytte en kommentar til det med ovn vs. sous vide og især prisen. Jeg er jo i samme båd som ktl001 og har kun en ovn. Dvs. hvis jeg skal lave kødet i ovnen ved lave temperaturer gør det det umuligt at lave andet deri og dermed begrænser man hvad tilbehør man kan lave. Det koster jo også en del at have sit komfur kørende i længere tid – sous vide derimod er faktisk en utrolig billig måde at tilberede på. Se f.eks. denne tråd fra grillklubben: http://grillklubben.dk/forum/viewtopic.php?f=26&t=2126

 13. Det er sgu dejligt at høre at tilberedning af vores allesammens elskede kød bliver taget seriøst – keep it comin’!

  Hans E, sous vide trumfer dog ved at være en undskyldning for at anskaffe sig endnu en gadget til køkkenet;)

 14. Troels Hansen

  4 stars
  Det ligner i sandhed et lækkert stykke kød. Nogen der kan anbefale et godt sted, at købe kød i Aarhus?

  Har indtil videre selv haft stor succes med Sallings Slagter afdeling, som også har lidt utraditionel kød. Men er selvfølgelig åben for alternativer!

 15. Ida Larsen

  Hej :)
  Hvis man skal time det med resten af maden, kan nogen så svare på hvor lang tid det ca tager før den når de 55 grader for en 1kilos Roastbeef af inderlår..

 16. Peter Nygaard

  Hvor er det dejligt med så mange der er seriøse med mad. Men jo længere ned i kommentarfelterne man kommer, jo mere handler det vist bare om “min far er stærkere end din far aka. min metode er bedre end din” samtidig med at alle er enige i artiklens forfatter, når han skriver: “Hasselbagte kartofler”.

  Hasselback kartofler er en tilberedningsmetode, af kartofler, som kom til verden på restaurang Hasselback i Sverige. Yderst dejlig restaurant, med god mad og gode kartofler: :)

  http://www.restauranghasselbacken.com/default.aspx

 17. Jette

  Fantastisk opskrift. Vil nu bruge den igen – det var en perfekt steg sidst

 18. Linda-M

  5 stars
  Smagte såååå godt! Jeg hældte lidt rødvin ved stegen og hvidløg. Absolut lækkert. Det bedste roastbeaf jeg har lavet til dato :-)

 19. Søren

  Timings-spørgsmål: Kan nogen så svare på hvor lang tid det ca tager før den når de 55 grader for en 1kilos Roastbeef af inderlår? Snakker vi 20 el 80 minutter?

  • Hej Søren.

   Jeg vil tro, vi snakker ca. 30-40 min.

   Er det nytårsstegen du har gang i? :)

 20. Elsebeth Thullesen

  Hej og tak for inspirationen, det skal prøves i aften – her på årets sidste dag. En ret jeg aldrig har haft det helt store held med, men dette lyder som noget jeg kan finde ud af.
  Hvis det lykkes, så kommer der en ‘Connect with Facebook’ i morgen ;-)

 21. Tina

  Roastbeef – den nemmeste metode kommer her:
  Kog stegen i letsaltet vand tilsat løg, hvidløg, gulerod, krydderurter efter smag og kværnet peber 20 min. Derefter brunes stegen ved god varme på alle sider. Pakkes ind i staniol og viskestykker – evt. et håndklæde hvis der er længe til middagen. Stegen kan pakkes ud og skære af – og pakkes ind igen. Kan holde sig varm meget længe. Super nemt og lækkert.

 22. Kasper Mikkelsen

  Min roastbeef bliver penslet med en salt, pebber og hvidløgsolie.
  Den kommer i en 100 grader varm ovn, eller grill, og får indtil den har en kernetemperatur på 55 grader. Trækker en halv times tid, mens sovsen laves. Det er gerne en rødvinssauce med svampe. Af garniture bruger jeg hasselbagte kartofler. Det er altid et stensikkert hit.

 23. Toke

  Tak Kasper, her kan vi alle være med. Tak for tippet!!

 24. MahatmaKaneJeeves

  Ikke sous vide og ikke kogt, men så alligevel…

  Mariner tre timer med olivenolie, salt, peber, fint snittet hvidløg i en FRYSE/KOGEPOSE… Og så posen ned i en gryde med kogende vand. 15 minutter ved lige under kogepunktet. På panden med hed neutral olie. Brunes på alle sider (og enderne). 10-20 minutter i alufolie. Voila!

 25. Møller

  Lad (tyk)stegen komme ud af køleskabet ca. 30 min før. Kommes i spilkogende vand med peberkorn, laurbærblade og lidt æbleeddike i 9 min pr halve kilo. Hviler ca. 5 minutter imens hvidløg og rosmarin steges af i olie inden det fiskes op igen. Pandes varmes helt op og der tilsættes en klat smør før stegen brunes af.

 26. Casper

  Servere min roastbeef på en bund af krydderurte bønner (persille, mønte, korianderblade) med råstegte kartofler og skysovs til??

  • Lyder fornuftigt Casper! :)

   Godt nytår!

 27. Det hedder Hasselbach kartofler og ikke hasselbagte kartofler

 28. Wrong Thorsen. Det hedder Hasselback.. Opkaldt efter en restaurant i Stockholm, Hasselbacken. Tak for et dejligt indlæg! Den skal laves i aften :-)

 29. Nick

  Koge stege hvile alle 3 ting i mellem 12-20 min alt efter størrelse ! Slår aldrig fejl ! (Må gerne hvile længere )

 30. A

  Hvor lang tid taler vi ca. om i forhold til at ramme en kernetemperatur på 55 grader?

 31. Søs

  Sous vide udgaven lyder spændende at prøve.
  Spm er; kan jeg bruge alm frysepose eller hvad bruger jeg?

 32. Troels Hansen

  Hvad skal ovnen mon stilles på?

 33. Jenny

  5 stars
  Jeg afprøvede opskriften her i går, og resultatet var en perfekt ensfarvet steg.

  Men det tager ca. 2 timer i stegegryden, og jeg havde jo skelet til andre opskrifter, hvor en roastbeef, får 20-30 min #senaftensmad #kartoflernemåvendte #godtjegikkelaverbearneiss ;-)

 34. Gitte

  5 stars
  Jeg har afprøvet opskriften i dag og det virker rigtig godt. Havde ingen laurbærblade, men til gengæld fik den et skvæt øl. Ros fra gæsterne :)

 35. stine

  Hej.
  “Plejer” en roastbeef ikke at skulle tilberedes i ovnen?
  Jeg har aldrig lavet det før men tænker at prøve det af:)

 36. Anders

  Prøver denne opskrift, men skal der ikke være andet end lidt væde i stegegryden? Hvor længe skal den cirka være i stegegryden? høj varme?

  Synes desværre der bliver taget flere ting for givet i denne opskrift!

 37. Louise F

  Kan man nøjes med en dyb pande med låg i stedet for en stegegryde? Og hvor meget varme skal den have i stegegryden/dyb pande m. låg?

 38. Tony

  Hejsa,
  Nu kan roastbeef der ikke er hentet ved den professionelle slagter, der sætter en ære i at levere 100% hele tiden – eller er det fordi jeg ikke har tid til at svinge forbi ham?? – være stort set hvad som helst… De engelske udgaver jeg har set, har ofte været højreb og guderne skal vide at det finder man ikke meget af i de danske kølediske… Så hvad er alternativet? Hvad er det rigtige stykke kød at gå efter?
  Prøv iøvrigt at lave den med Bubble and Squeak (overkogte kartofler og kogte gulerødder der steges i olie (jeg mener andefedt) og under stegningen mases med eksempelvis Spudnik direkte i panden. Navnet kommer fra lyden der opstår under stegningen.

 39. Sabina

  Hejsa,
  Jeg kunne godt tænke mig at vide om jeg måske kunne lave sådan en roastbeef indbagt i en saltdej ?
  Jeg kan ik rigtig finde en opskrift eller hvor lang tid den skal have i ovnen..
  Kunne du hjælpe mig – Måske :-)

  Mvh Sabina – God Jul..

  • Ditte Munk-Bierre

   Vi har lavet saltindbagt roastbeef, og det blev fantastisk!

 40. David från Sverige

  5 stars
  Jag använde rödvin istället för vatten, för såsens skull, det blev fantastiskt gott!

 41. Kokken

  Det tager ikke 2 timer at nå 55 min men ca 30 min.

 42. Helle

  Hvor varm skal ovnene med stegesoer være? Høj varme i kort tid eller lav varme i længere tid?

  • David från Sverige

   Den skall inte in i ovnen, den skall stekas klar i stegegryden (med låg på) på konfuret

 43. Noel de Leon

  Jeg anvender 2 metoder til roast beef, kogning og sous vide.
  1) Kogning: tag roast beef ud af køleskab ca. 1 time før den skal koges. Koge den i spilkogende vand i 15-18 minutter(8-10 cm i diameter). Temperatur skal være 52 grad. Tør overfladen grundig. Varm stegepand “på fuld skrald”. Olie tilsættes og den saltet roast beef brunes grundig. Smør tilsættes med løg og laurbær blad. Roast beef sættes til side, lidt rødvin i stegepande, laurblær blad fjernes.
  2) sous vide, tag roast beef ud af køleskab ca. 1 time før. Salt og peber på stegen. Stege løg i smør. Når de er klar tilsættes lidt rødvin og laurbær blad. Alt op i en mikrobølge frysepose. Luften fjernes. Og ind i sous vide kar. 2 timer/51,5 grad.
  Tør overfladen grundig. Varm stegepand “på fuld skrald”. Olie tilsættes og den saltet roast beef brunes grundig. Smør tilsættes. Resten fra stegepande brugs til en jus. Ingen hviletid.

 44. Amanda

  1 star
  Vi fulgte opskriften (bruning på pande, efterfulgt af stegeso indtil en centrum temp. på 55 grader, derefter hvile uden tildækning i ca. 20 minutter) og jeg må sige at vi er svært skuffede over resultatet! Stegen var fuldstændig gennemstegt og meget tør da vi skar den ud, virkelig et ødelagt stykke kød :(

  Næste gang vi skal have roastbeef er det tilbage til mormor metoden med at koge den kort tid og derefter brune den på panden, som Noel de Leon beskriver i kommentaren herover.

  • Camilla

   Den skulle så slet ikke i ovnen, på intet tidspunkt blir en stegeso nævnt, og da du hvilede den gjorde du det så i sølvpapir? Det lyder nemlig som om at DU ødelagde stegen ved ikke at følge opskriften

  • Lars Hachmann

   1 star
   Det samme skete for mig. Termometeret fortsatte med at stige efter at stegen var lagt til afkøling og toppede på 65 grader. Resultat: Gennemstegt.

   Hvis man vil bruge denne opskrift skal man tage stegen op allerede ved 45-50 grader.

   Det ville være rart med en opskrift der var testet In-Real-Life.

 45. Diana

  1 star
  Har fulgt opskrift, men den er helt rå og ikke værd at spise.

 46. Susanne

  Fulgte opskriften og den blev perfekt❤️❤️

 47. Anna

  Hej,hvor meget vand skal den steges i? Skal den være dækket eller blot lidt vand nederst i gryden?

 48. Palle

  1/4 l – Er også skrevet Anna.

  • Anna

   Tak

 49. Anna

  Fik prøvet opskriften idag med vennerne til Sunday Roast og endte med en perfekt rosa steg 👌.

 50. Brigitta

  5 stars
  Tak for denne opskrift, min roastbeef blev intet mindre end perfekt :-)

 51. Mr. D

  2 stars
  Lad vær! Det er ikke en god metode. Den bliver tør som et ondt år medmindre den bare ligger i varmt vand hele dagen. Ikke noget at sige til at der skulle rigeligt med vin til. (Ok, det hjalp heller ikke at jeg brugte et stykke lorteøkokød fra suppebrugsen)

 52. 5 stars
  Suveræn opskrift. Alt var lækkert. Vi havde købt krogmørnet roastbeef og det smagte herligt. Godt tip med lige at stege til sidst inden udskæring. Kædet var som smør og med stegeresteolie ovenpå, samt lidt salt, ja så var jeg i himmelen.

 53. Jesper

  1 star
  Elendig opskrift fuldt til punkt og prikke. Men den blev så tør spild af god kød. Sovsen blev god

 54. Kasper

  Stegen blev perfekt
  Brunet af og så i stegegryden, som tog ca 30 minutter for at ramme de 55 grader.( ca. 32 grader, da den blev taget af panden)

 55. Anton

  Skrammel

 56. Hannah Holmberg

  Hej, jeg er også roastbeef-fan! Min mor lærte mig at smide roastbeefen i en gryde med buldrekogende vand, i 20 min. Derefter hviler kædet indpakket i køkkenrulle. Så brunes smør eller margarine meget mørkt, stegen krydres og steges hårdt på alle 4 suder, perfekt hver gang, jeg påtænker at stege en dagen før gæster, men kan man servere kold roastbeef med salat og diverse tilbehør, synes du?

 57. Irene

  5 stars
  Jamen det blev jo lækkert. :)
  Ordentlig fritgående øko-tyksteg fra slagteren og så din opskrift her.
  “Desværre” medførte det, at min søn spiste næsten et kg. kød helt alene, til trods for at han havde spist en skål salat først.

  Næste gang prøver vi måske nogle af alle de sjove ting foreslået i kommentarerne :)

 58. Jens

  Jeg laver altid roastbeef “omvendt”.
  Jeg sætter en gryde med rigelig, letsaltet vand over, kommer upillede kvarte løg, gulerødder i mindre stykker samt laurbær og evt enebær i. Når det koger, kommer jeg stegen i og lader den koge i 18 minutter/kilo.
  1,5 kg tages altså op efter 27 min og duppes tør, hvorefter den brunes godt på alle sider.
  Bliver altid perfekt.

 59. Birthe Hansen

  5 stars
  Jeg ved ikke om denne roastbeef fra kvickly kommer fra oksefilet eller ej, men den smager helt fortræffelig når den kommer ud af ovnen.

  https://www.kimbino.dk/kvickly/tilbudsavis-fra-fredag-16-08-2019-0/#page_2

 60. Ulrik

  4 stars
  Opskriften fungerede ret fint for mig og var imponerende nem. Jeg gav den godt med peber inden den blev brunet i en støbejernspande. Brugte en blanding af smør og olivenolie, da smør bruner bedst. Stegen var for lang til min gryde og da låget heller ikke har hul til termometer røg vand, laurbær og en tsk grønne peberkorn bare direkte i panden, som blev dækket med sølvpapir.

  Stegen fik 20min i sølvpapir på skærebrættet. Den blev perfekt rosa og nogenlunde mør den billige udskæring taget i betragtning. Den skulle alligevel bare en tur på pålægsmaskinen de næste dage. Der stod ikke noget om temperatur i opskriften, så startede på 180°C indtil jeg efter 20min fortrød og satte den ned til 130°C, men der var kernetemperaturen allerede omkring 50°C. Næste gang forsøger jeg længere tid ved lavere varme i forsøg på at få den mere mør (eller sous vide:).

 61. Søren Mortensen

  når jeg laver en roastbeef steger jeg den altid først på alle sider, bagefter steger jeg løg og hvidløg, bagefter putter jeg det hele i ovnen i et fad, ved 100 grader, det giver en roast smag der siger spar 100 :)

 62. Bent Holm

  5 stars
  Lækker opskrift jeg lærte at lave roastbeef da jeg arbejdede “som dreng i baglokalet” hos en slagter, vans med en slat salt bringes i bulderkog og der skrues ned når roastbeef stykkes lægges i vand der dækker, på den måde lukkedes kødet og saften bevares efter ca 45 min hives den op sf vandet drypper af og brunes i smør på pande med masser af varme, herefter hviler den i 30 min mums det er godt, kogevandet monteres med smør fond og jævnes med maizena og smages til med en lille smule tomatpasta, farves af med kulør, servedes med kartofler og bønner med bacon hvidløg…

 63. Dennis Eliasen

  5 stars
  Første gang min familie og jeg har fået roastbeef på denne måde og vi synes det var rigtig lækkert 👍 god opskrift!
  Så blev der oven i købet en stump til overs som selvfølgelig bliver brugt til pålæg👌

 64. Trine-Lise Christiansen

  Hej Ja havde det ligesom dig, kunne ikke finde det jeg søgte om roastbeef på nettet men hæ hæ så fandt jeg dig! super duper, havde alligevel endnu et ? som mangler svar….hvilket stykke af koen skal jeg bruge inderlår eller…hvad ville du mon vælge???
  JEG GÅR STRAKS IGANG og håber mine cafegæster sætter pris tænder og glæde ved din og nu min opskrift
  tak for indlægget

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering