Lobsterrolls – flabet luksus-fastfood med hummer
- Webmasteren
- On 4. februar 2023
- https://gastromand.dk
På Gastromand er Lobsterroll den perfekte Super Bowl snack! – men den holder hele året rundt, så længe du kan få fat på en god hummer…
Som altid til Super Bowl er fingerfood et hit, da maden ofte indtages foran fjernsynet, så årets tema er “håndholdt” og vi anbefaler en laber laber omgang Lobsterrolls!
SE OGSÅ: De tidligere års lækre Super Bowl menuer
LÆS OGSÅ: Banana Toffee Pie
Opskriften på Lobsterrolls får du lige her, i vores kogebog finder du også en saftig og stærk Chilidog – men den må du i vores kogebog efter (hvor der i øvrigt også er glimrende opskrifter på pulled beef, som gør sig godt til Super Bowl!).
Derudover er det naturligvis vigtigt ALDRIG at gå ned på snacks på Super Bowl Sunday, så sørg nu for at have rigeligt!
Lobster Rolls
Ingredienser
HUMMERSALAT
- 2 hummere – 500-600 g pr. stk.
- 3 spsk hjemmelavet mayo (se side
- 186 i kogebogen eller søg efter den her på siden)
- 1 stængel blegselleri
- 2-3 cornichoner
- 1 forårsløg
- ¼ bundt purløg
- ¼ bundt dild
- Lidt citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- SERVERING
- ¼ bundt purløg
- ¼ bundt dild
- 1 spsk blødt smør
Sådan gør du
HUMMERSALAT
- Slå dine hummere ihjel. Dette gøres bedst ved at presse en stor kokkekniv
- ned gennem det lille kryds ved baghovedet og herefter presse kniven
- gennem hovedet.
- Del hummeren og rengør den for tarme og indvolde. Rist haler og kløer i
- ovnen i ca. 15-20 minutter ved 175 grader, til de rammer en kernetemperatur
- på ca. 57 grader. (Bemærk, at kløer og hale ikke nødvendigvis skal have
- samme tilberedningstid).
- Lad hummeren køle ned, pil kødet ud af skallerne og del det i mundrette
- stykker. Husk, der er kød i alle led! Du gemmer naturligvis skallerne til en
- hummerfond eller lignende.
- Hak grøntsager og krydderurter fint og rør dem sammen med mayo og
- citronsaft. Smag til med citron, salt og friskkværnet peber.
- Vend hummerstykkerne i mayoen, og lad dem hvile på køl i en halv times
- tid.
Noter
Halver brødene og smør dem med blødt smør. Rist dem med smørret
nedad på en pande over medium varme, til de er sprøde og gyldne.
Flæk brødene fra smørsiden, fyld hummersalat i og afslut med et godt drys
af krydderurter.
Server med hjemmefriterede kartoffelchips.
Hvilke snaskede lækkerier skal der på din Super Bowl menu på søndag?! Del dem med os på Instagram og Twitter på #meresnask
Stik os en kommentarRelated Posts
Nachos med chorizo og ost 4. februar 2023 | Gastromand
Crispy Fried Chicken 5. februar 2013 | Eksilsønderjyden
-
januar 30, 2015
Patriots fanHvordan kan i skrive at retten er til ære for Seattle seahawks, når Lobster Roll stammer fra conneticut i New England området, som også er kendt for hummer fiskeri? Hvis retten skulle være til ære for en af super bowl finalisterne, må det da være New England Patriots!
-
januar 31, 2015
Hej Patriots fan. Tak for lektionen – det afspejler sig nu i indlægget…
Held og lykke i morgen;)
-
-
-
januar 31, 2015
Ja, beklager Breyen. Det fremgik ikke specielt tydeligt – det er hermed rettet:)
-
-
-
januar 31, 2015
Er det brødene vi snakker om Janick? Der er en opskrift på briochebrød i vores kogebog, men gode hotdogbrød kan sagtens bruges;)
-
-
januar 29, 2015
KimVores SB-49 menu:
Hovedret: Pepper Jalapenos Burger (Fra Gastromand)
Dessert: St. Louis Rams Choco Hazelnut burgerSnack under kampen:
Nachos med 7 layer dip
Pop-corn
Buffalo chickenNatmad (pausen)
Pulled Pork med cole slaw og BBQ sauce (Gastromands opskrift)
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Comments