Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

9 Comments

Lobsterrolls – flabet luksus-fastfood med hummer

lobsterrolls
Webmasteren
Eksilsønderjyden løb første gang ind i lobster rolls, da han besøgte New York for nogle år siden. Og lige siden har han været forelsket i den flabede servering. For der er da et eller andet voldsomt flabet i at tage en fantastisk og eksklusiv råvare som hummeren og så servere den som en omgang fast food, der kan spises på farten - eller foran fjerneren!
lobsterrolls

På Gastromand er Lobsterroll den perfekte Super Bowl snack! – men den holder hele året rundt, så længe du kan få fat på en god hummer…

Som altid til Super Bowl er fingerfood et hit, da maden ofte indtages foran fjernsynet, så årets tema er “håndholdt” og vi anbefaler en laber laber omgang Lobsterrolls!

SE OGSÅ: De tidligere års lækre Super Bowl menuer

LÆS OGSÅ: Banana Toffee Pie

Opskriften på Lobsterrolls får du lige her, i vores kogebog finder du også en saftig og stærk Chilidog – men den må du i vores kogebog efter (hvor der i øvrigt også er glimrende opskrifter på pulled beef, som gør sig godt til Super Bowl!).

Derudover er det naturligvis vigtigt ALDRIG at gå ned på snacks på Super Bowl Sunday, så sørg nu for at have rigeligt!

lobsterrolls

Lobsterrolls | Foto: Columbus Leth

lobsterrolls

Lobster Rolls

Eksilsønderjyden løb første gang ind i lobster rolls, da han besøgte New York for nogle år siden. Og lige siden har han været forelsket i den flabede servering. For der er da et eller andet voldsomt flabet i at tage en fantastisk og eksklusiv råvare som hummeren og så servere den som en omgang fast food, der kan spises på farten - eller foran fjerneren!
4.44 fra 16 stemmer
Ret: Forret
Køkken: Amerikansk
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

HUMMERSALAT

  • 2 hummere – 500-600 g pr. stk.
  • 3 spsk hjemmelavet mayo (se side
  • 186 i kogebogen eller søg efter den her på siden)
  • 1 stængel blegselleri
  • 2-3 cornichoner
  • 1 forårsløg
  • ¼ bundt purløg
  • ¼ bundt dild
  • Lidt citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber
  • SERVERING
  • ¼ bundt purløg
  • ¼ bundt dild
  • 1 spsk blødt smør

Sådan gør du

HUMMERSALAT

  • Slå dine hummere ihjel. Dette gøres bedst ved at presse en stor kokkekniv
  • ned gennem det lille kryds ved baghovedet og herefter presse kniven
  • gennem hovedet.
  • Del hummeren og rengør den for tarme og indvolde. Rist haler og kløer i
  • ovnen i ca. 15-20 minutter ved 175 grader, til de rammer en kernetemperatur
  • på ca. 57 grader. (Bemærk, at kløer og hale ikke nødvendigvis skal have
  • samme tilberedningstid).
  • Lad hummeren køle ned, pil kødet ud af skallerne og del det i mundrette
  • stykker. Husk, der er kød i alle led! Du gemmer naturligvis skallerne til en
  • hummerfond eller lignende.
  • Hak grøntsager og krydderurter fint og rør dem sammen med mayo og
  • citronsaft. Smag til med citron, salt og friskkværnet peber.
  • Vend hummerstykkerne i mayoen, og lad dem hvile på køl i en halv times
  • tid.

Noter

Hak krydderurterne groft.
Halver brødene og smør dem med blødt smør. Rist dem med smørret
nedad på en pande over medium varme, til de er sprøde og gyldne.
Flæk brødene fra smørsiden, fyld hummersalat i og afslut med et godt drys
af krydderurter.
Server med hjemmefriterede kartoffelchips.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Hvilke snaskede lækkerier skal der på din Super Bowl menu på søndag?! Del dem med os på Instagram og Twitter på #meresnask 

Stik os en kommentar

Comments

  1. 5 stars
    Hold kæft det er godt!

    Takker mange gange

    Steffen Fonvig

  2. Patriots fan

    Hvordan kan i skrive at retten er til ære for Seattle seahawks, når Lobster Roll stammer fra conneticut i New England området, som også er kendt for hummer fiskeri? Hvis retten skulle være til ære for en af super bowl finalisterne, må det da være New England Patriots!

    • Hej Patriots fan. Tak for lektionen – det afspejler sig nu i indlægget…

      Held og lykke i morgen;)

  3. Breyen

    Se side 54? Er det i den nye kogebog?

    • Ja, beklager Breyen. Det fremgik ikke specielt tydeligt – det er hermed rettet:)

  4. Janick

    5 stars
    hvor får man de lækre rolls?

    Evt en opskrift ?

    • Er det brødene vi snakker om Janick? Der er en opskrift på briochebrød i vores kogebog, men gode hotdogbrød kan sagtens bruges;)

  5. Kim

    Vores SB-49 menu:
    Hovedret: Pepper Jalapenos Burger (Fra Gastromand)
    Dessert: St. Louis Rams Choco Hazelnut burger

    Snack under kampen:
    Nachos med 7 layer dip
    Pop-corn
    Buffalo chicken

    Natmad (pausen)
    Pulled Pork med cole slaw og BBQ sauce (Gastromands opskrift)

Submit a Comment

4.44 from 16 votes (14 ratings without comment)

Opskrift Vurdering