Eksilsønderjyden løb første gang ind i lobster rolls, da han besøgte New York for nogle år siden. Og lige siden har han været forelsket i den flabede servering. For der er da et eller andet voldsomt flabet i at tage en fantastisk og eksklusiv råvare som hummeren og så servere den som en omgang fast food, der kan spises på farten - eller foran fjerneren!
På Gastromand er Lobsterroll den perfekte Super Bowl snack! – men den holder hele året rundt, så længe du kan få fat på en god hummer…
Som altid til Super Bowl er fingerfood et hit, da maden ofte indtages foran fjernsynet, så årets tema er “håndholdt” og vi anbefaler en laber laber omgang Lobsterrolls!
Opskriften på Lobsterrolls får du lige her, i vores kogebog finder du også en saftig og stærk Chilidog – men den må du i vores kogebog efter (hvor der i øvrigt også er glimrende opskrifter på pulled beef, som gør sig godt til Super Bowl!).
Derudover er det naturligvis vigtigt ALDRIG at gå ned på snacks på Super Bowl Sunday, så sørg nu for at have rigeligt!
Lobsterrolls | Foto: Columbus Leth
Lobster Rolls
Eksilsønderjyden løb første gang ind i lobster rolls, da han besøgte New York for nogle år siden. Og lige siden har han været forelsket i den flabede servering. For der er da et eller andet voldsomt flabet i at tage en fantastisk og eksklusiv råvare som hummeren og så servere den som en omgang fast food, der kan spises på farten - eller foran fjerneren!
Slå dine hummere ihjel. Dette gøres bedst ved at presse en stor kokkekniv
ned gennem det lille kryds ved baghovedet og herefter presse kniven
gennem hovedet.
Del hummeren og rengør den for tarme og indvolde. Rist haler og kløer i
ovnen i ca. 15-20 minutter ved 175 grader, til de rammer en kernetemperatur
på ca. 57 grader. (Bemærk, at kløer og hale ikke nødvendigvis skal have
samme tilberedningstid).
Lad hummeren køle ned, pil kødet ud af skallerne og del det i mundrette
stykker. Husk, der er kød i alle led! Du gemmer naturligvis skallerne til en
hummerfond eller lignende.
Hak grøntsager og krydderurter fint og rør dem sammen med mayo og
citronsaft. Smag til med citron, salt og friskkværnet peber.
Vend hummerstykkerne i mayoen, og lad dem hvile på køl i en halv times
tid.
Noter
Hak krydderurterne groft. Halver brødene og smør dem med blødt smør. Rist dem med smørret nedad på en pande over medium varme, til de er sprøde og gyldne. Flæk brødene fra smørsiden, fyld hummersalat i og afslut med et godt drys af krydderurter. Server med hjemmefriterede kartoffelchips.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Hvilke snaskede lækkerier skal der på din Super Bowl menu på søndag?! Del dem med os på Instagram og Twitter på #meresnask
Hvordan kan i skrive at retten er til ære for Seattle seahawks, når Lobster Roll stammer fra conneticut i New England området, som også er kendt for hummer fiskeri? Hvis retten skulle være til ære for en af super bowl finalisterne, må det da være New England Patriots!
Kommentarer