Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Sexy Mexidogs: Hotdogs med Salsa

Sexy Mexidogs: Hotdogs med Salsa
Gastromand

Super Bowl is comming up og du er max klar ikke? Vi har taget en allerede perfekt ret og givet den et skud lækker salsa, smidt en spand is fyldt med Budwieser på bordet og er klar til at råbe “Touch Down” – lyder det som den perfekte opskrift på en god aften? Det synes vi og derfor giver vi dig opskriften på hjemmelavede hottere med salsa…

Denne opskrift faldt jeg over på nettet, dog var den ikke helt således, men der var salsa på hotteren. Den er dog blevet twistet lidt og kan sagtens tilpasses dit behov. Det giver en anderledes hotdog og for mig kræver den en god krydret pølse og naturligvis en iskold amerikansk øl at slukke tørsten med.

Velbekomme…

Hotdogs med Salsa

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Super Bowl Food
Køkken: Amerilkansk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Salsa!
  • 1 skalotteløg
  • 2 to mat - hvis det er vinter så erstat med cherry tomater
  • ½ mango
  • 2 forårsløg
  • ¼ frisk rød chili
  • 1 par dråber tabasco
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 bundt koriander eller bredbladet persille gem lidt til anretning
  • Salt og peber

Pølser og brød

  • 2 pølser pr. mand - gerne slagter pølser som jeg har brugt og gerne nogle som er godt krydret.
  • 2 brød pr. mand - bag dem gerne selv - ellers gå til bageren.
  • 2 stykker bacon pr. mand.
  • Evt. sennep.

Sådan gør du

Salsa

  • Hak tomater og læg dem i en si over vasken eller en skål. Giv dem salt og peber så væsken drænes. Imens klargør du løg, forårsløg, mango og chili.
  • Hak det hele i ensartede små stykker - fjern stok og gerne fra chili, hvis du ikke vil have en alt for stærk salsa.
  • Når tomaterne har trukket 15 min så blander du det hele sammen.
  • Hvis du nu ikke kan lide koriander, så brug persille. Hak ca. halvdelen - hvis du har koriander i, så hak stilkene og tilsæt dem. Gem lidt til anretning.

Pølser og brød

  • Steg dit bacon sprød og stil det til side.
  • Rist pølserne langsomt og længe! Jeg holder selv af, at de har fået ret meget, de skal næste branke og være helt sprøde.
  • Varm brødet og anret hotterne med et stykke bacon ved siden af pølsen og top med salat og frisk koriander.
  • Touch Down!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Salsa med mango…

Touch Down…

I skal lige have lidt “fun facts” og Super Bowl:

  • Dagen for Super Bowl er den dag amerikanerne spiser anden mest om året – kun overgået af Thanksgiving. Denne dag bliver der indgået 7% af årets totale salg af chicken wings – hvilket betyder 1,25 milliarder vinger!

  • Der sælges over 49 millioner øl på kampdagen (vi gætter på Budweiser ligger højt her)

  • Domino’s Pizza sælger 80% mere pizza end på en normal søndag i USA

Der hører naturligvis en god kold øl til…

Og nej det er ikke verdens bedste øl – men når der er Super Bowl så er vi sgu ikke for fine til at drikke en Budweiser. Skål og må det bedste hold vinde.

Super Bowl Hotdogs…

Hvis du mangler lidt dessert, så har vi lavet en opskrift med “Amerikanske Fodbold-kager” som helt sikkert er værd at tjekke ud – god fornøjelse!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Anonym i USA

    Det lyder godt. Jeg kigger tit paa gastromand.dk efter ideer til opskrifter, da jeres opskrifter gerne slaar konkurrenterne med flere mil!

    ++ point for at have pico de gallo paa en hotdog :)

    Jeg er i pudsig situation hvor jeg taenker at det kunne vaere sjovt hvis I proevede et amerikansk twist paa opskriften naeste aar ift. maaske at bruge beef sausages, hvilket vel naesten er den naturlige hotdog poelse man kan koebe herovre.
    Og ellers maaske forskellige ideer til at bruge regionale forskelle i hotdog og se hvad der virker bedst (saurkraut vs mayo vs bacon vs italian, etc)

  2. Nikolaj

    “en sand is på bordet”… Var ikke klar over, at mine børn var ægte gastronørder, når de server sådan kulinariske lækkerier ude ved sandkassen.. Men bevares ;o)

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering