Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. februar 2020

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Mashed Sweet Potatoes – fluffy mos af søde kartofler

Mashed Sweet Potatoes – fluffy mos af søde kartofler
Webmasteren

Med Super Bowl lige rundt om hjørnet er det tid til at tune in på alle de lækre amerikanske klassikere.

Mashed Sweet Potatoes er umulig at komme udenom og kan spises som tilbehør til praktisk talt alt, men fungerer, i denne udgave, også fremragende alene!

Efter at have søgt interenettet tundt, måtte jeg konstatere, at der ikke fandtes en opskrift, der levede op til mine behov og de høje krav fra Gastromands læsere. Derfor får du her en opskrift der er lige så lækker, som den der nem!

Resultatet er en luftig og silkeblød mos med masser af fedme og en let sødme og syre, der giver dig lyst til at tage den næste portion – igen og igen.

Mashed Sweet Potatoes – mos af søde kartofler

5 fra 4 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 kg søde kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g smør
  • 250 ml creme fraiche 38%
  • saft af 1 citron
  • 1 bundt frisk persille eller purløg
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skræl kartofler, pil hvidløg og hak persillen forholdsvis fint
  • Skær de søde kartofler i tern
  • Smid kartofler og hvidløg i en gryde og dæk med vand
  • Kog indtil kartoflerne er mør – det tager typisk 20 min.
  • Dræn i et dørslag og lad kartoflerne dampe tørre i 5 min.
  • Overfør til en røreskål
  • Tilsæt smør, creme fraiche og citronsaft
  • Pisk mosen med en røremaskine indtil den er luftig og lind
  • Rør den hakkede persille i mosen
  • Smag til med masser af salt og lidt friskkværnet peber
  • Overfør mosen til en serveringsskål og rør en klat smør i mosen i et par store swirls
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar