Suveræn Smørrebrød: Sild i æble-purløgscreme
Hvis det skulle være gået din næse forbi , så er det i morgen, at Copenhagen Cooking sparkes igang. I går fik du vores anbefalinger til festivallen, hvor vi blandt andet anbefalede smørrebrødets dag, som drengene fra Restaurant Kronborg deltager i.
I dag fortsætter vi så med et par super lækre opskrifter på en smørrebrødsmenu!
I Restaurant Kronborgs hyggelige kælderlokale vil man, under hele Copenhagen Cooking, servere en klassisk smørrebrødsmenu med temaet ”Taste of Copenhagen”. Og vi har simpelthen overtalt dem til, at dele opskrifterne med jer.
Den komplette menu ser således ud:
Hjemmesaltede sild, serveret med ”smilende” æg og en creme af æbler og purløg
Pandestegt rødtungefilet med dildnaise og håndpillede rejer
Rørt tatar, toppet med rå æggeblomme, svampe og gulerodschips
Rød løber fra Arla Unika med hybenkompot
Vi deler opskrifterne på hele menuen med jer, i den kommende tid. I dag starter vi så, den danske frokost-tradition tro, ud med silden. Hér serveres den i en dejlig fed creme med honning, æblestykker og purløg, der giver cremen den sur-søde note, som passer så godt til silden!
Skal du matche sildene med noget godt i glasset, anbefaler Restaurant Kronborg en klassisk klar snaps, for eksempel en Kronborg akvavit fra Helsingør Spritfabrikker, og en let, drikkevenlig Pilsner som Böhmer fra Nørrebro Bryghus.
Ingredienser
- 1 kg saltede sild hjemmesaltede (se eventuelt nedenfor) eller de bedste du kan købe
- 3 dl creme fraiche 38 %
- 1 dl mayonnaise gerne hjemmelavet
- 2 spsk. flydende honning gerne akaciehonning
- 2 æbler
- 1 dl hakket purløg cirka ½ bundt
- Salt & peber
- 3 æg
- ½ rødløg hakket fint
- Friske krydderurter for eksempel purløg
- 10 skiver groft rugbrød
- Andefedt
Sådan gør du
- Skyl saltet af sildene, træk skindet af og træk fileterne af benet.
- Læg sildene i en skål med rigeligt koldt vand, dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskab i et døgns tid.
- Skyl purløg og æbler og hak begge dele fint.
- Bland mayonnaisen og creme fraichen i en skål og rør purløg, æbler samt honning i.
- Smag til med salt og peber.
- Læg sildefileterne lagvis med cremen i en beholder eller skål.
- Sæt låg på beholderen eller dæk skålen med plastfilm, og stil den i køleskab i minimum et par timer, før du serverer silden.
- Kog æggene i knap 7 minutter, til de er ”smilende”. Pil æggene og skær dem i kvarte.
Anretning
- Når du serverer sildene, kan du enten skære fileterne i stykker på 4-5 centimeter og arrangere dem på det smurte brød. Eller – som Restaurant Kronborg - portionsanrette de hele sildefileter og lade dine gæster selv smøre brødet.
- I begge tilfælde pynter du med æg, hakket rødløg og friske krydderurter.
TIP
- Hvis du vil lave dine egne saltsild, som de gør på Restaurant Kronborg, klipper du hoved og hale af 1 kg sild, lægger sildene i en plasticcontainer og dækker dem med rigeligt salt.
- Stil sildene mørkt og køligt – for eksempel i køleskab – i tre måneder. Så får du saftige saltsild med ”bid”.
Stik os en kommentar
Submit a Comment