PÅSKE-PODCASTS: 3 Gastromand-favoritter til din øregang
Podcast-mediet er kommet for at blive og vi har alle vores personlige favoritter. Vi løber en ekstra km. på løbeturen, kører en omvej hjem fra arbejde, cykler langsommere, ja vi støvsuger måske endda ekstra grundigt – alt sammen for at høre lidt mere af vores yndlingspodcast.
Med den rette podcast i ørene, er det lige før du kan overtale mig til et besøg på Jensen’s.
Danskerne har virkelig taget mediet til sig og vi kender alle til de populære podcasts. Ifølge Elektronista var de 10 mest populære podcasts i 2018:
- Mads & Monopolet – podcast
- Den Korte Weekendavis
- Det, vi taler om
- Millionærklubben
- Her Går Det Godt
- Mediano Special
- anders & anders podcast
- Fodbold FM
- Mørkeland
- Hjernekassen på P1
Medmindre du har boet under en sten, har du med garanti hørt en eller flere af dem. Undertegnede lytter mere eller mindre fast til 6/10. Hvad med dig?
3 mand frem for gastronomien
Men mangler der ikke et emne på den top 10, tænker du? Hell yeah! Hvor er gastronomien?
Påske er lige med stride strømme af god mad og drikke. Derfor skal der naturligvis også gastronomi i din øregang. Her får du Gastromands 3 gastronomiske favoritter – lige til at stoppe i ørene, når lammekøllen skal masseres:
1. My-Pleasure
Nicolai er, med egne ord, faldet pladask for talemediet, hvilket blandt andet har ført til en værtsrolle på Radio 100. Sideløbende udgiver han dog egne podcasts på My-Pleasure.dk, som omhandler alt fra svampeplukning til nostalgitrips, hjemture, spåmænd og naturvin – og det er her vi spidser ører.
I seneste afsnit interviewer Nicolai, Kristian Brask Thomsen som for ti år siden fik en idé. Idéen hed The Dinner Party og blev en realitet på Hotel Skt. Petri. Ved bordet sad Nicolai og et venskab blev til. Kristian flyttede sidenhen udenlands, og Nicolai blev hjemme. Og fulgte med på sidelinjen. Det er længe siden, de to har set hinanden, men da Brasks omrejsende gourmetcirkus havde tourstop på Restaurant Llama, mødte Nicolai op med optageapparatet. Det blev til en dialog om dengang, nu, rejsen, hjemve (eller mange på samme), kærlighed (og mangel på samme), drømme, en spermhval og herlige one-liners.
Du finder My-Pleasure podcasten her
2. Lars Bjerregaards Før vi Spiser på Heartbeats
Han har skrevet om mad for Information, Politiken, Vice Media – og i ny og næ også her på Gastromand.dk. Og udover at have landet skarpeste madpen, har Lars Bjerregaard en fløjsblød stemme.
Før vi spiser er en podcastserie, der kommer hele vejen rundt om måltidet; psykologi, antropologi, håndværk, tendenser, gæster, børn, retter, opbygning, historie anskueliggjort og belyst via samtaler med gæster, der har specialiseret sig i de enkelte emner. Mad er ikke bare det, der ligger på tallerkenen.
Du finder Før vi spiser på Heartbeats.dk
3. Til bords med Ole Troelsø
Gå med til bords, når Børsens gastronomi redaktør interviewer en række mad- og vinfolk, som har noget på hjerte. Podcast serien hedder Til bords med Ole Troelsø, og handler om samtale i et afslappet tempo – nu og da ligefrem med et glimt i øjet.
Ole har ikke travlt og du kan ikke undgå at blive kloggere på dansk gastronomi!
Du finder Til bords med Ole Troelsø på PodBean
Hvilke podcasts forkæler dine øregange?!
Stik os en kommentar-
Bestemt nogle gode bud! Har i løbet af ugen hørt et par afsnit med Troelsø, og det er altså hyggeligt. Tak for det.
Derudover bør folk tage et kig på Blindsmagerne. Super kompetente fyre med en down-to-earth tilgang til fermenteret druemost. Har snart hørt det hele, men de udgiver heldigvis stadig nye afsnit ;-)
-
Er nu alligevel enig i, at bearnaise er dyrenes konge havde fortjent at blive nævnt ;)
-
Hvordan kan “Bearnaise er dyrenes konge” ikke være nævnt på denne blog? Om ikke andet så som en “honorable mention”
-
Borgen Unplugged er perfekt til rengøring eller lave lørdagsburgerboller
Comments