2 kommentarer
Påskeopskrift: Marineredesild med rabarber og syrnet creme fraiche
- Fynboen
- Den 18. april 2019
I starten af april kom en ny sildebog i handlen, og den kiggede vi fornyligt lidt i. Bogen indeholder 100 opskrifter på sild, og vi er så heldige at få lov til at dele en af dem med jer.
Nu er det jo påske, så derfor er det jo oplagt med en påskesild med rabarber, som netop så småt er i sæson.
Læs også: 20 suveræne opskrifter til påskefrokosten!
Påskesild med rabarber og syrnet creme fraiche
5 fra 2 stemmer
Ret: Smørrebrød
Køkken: Dansk
Forfatter: Restaurant Palægade
Ingredienser
Lage
- 1 løg
- 1 bundt rabarber
- 5 dl rabarbersaft
- 5 dl lagereddike
- 400 g sukker
- 10 sorte peberkorn
Sild
- 10 grundmarinerede røde sildefileter se længere nede
Syrnet creme fraiche
- 4 dl creme fraiche 38 %
- 1 spsk. dijonsennep
- Saft af ½ citron
- Salt og peber
Pynt
- Løgringe
- Sommerportulak
- alternativt rød syre
Sådan gør du
Lage
- Pil løget, og snit det fint. Skær rabarberne i små tern (0,5 x 0,5 x 0,5 cm), og læg dem i en plastikbeholder. Kog rabarbersaften, indtil den er reduceret til det halve. Tilsæt løg, lagereddike, sukker og sorte peberkorn. Kog lagen i 5 minutter, og hæld den over rabarberne i plastikbeholderen. Køl ned i køleskab.
- Skyl sildefileterne i koldt vand, tør dem, og læg dem i den kolde lage. Lad dem stå på køl i minimum 14 dage.
Syrnet creme fraiche
- Creme fraiche, dijonsennep og citronsaft piskes med en håndmikser, til cremen tykner. Smag til med salt og peber.
Servering
- Læg en rabarbersild på et stykke rugbrød, der er smurt med fedt. Kom rabarberstykker fra lagen samt en quenelle (kugle formet som et æg) af syrnet creme fraiche ovenpå. Pynt med løgringe og sommerportulak.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Grundmarinede sildefileter
Ingen vurderinger endnu
Køkken: Dansk
Forfatter: Restaurant Palægade
Ingredienser
- 1 løg
- 5 dl eddike
- 500 gr sukker
- 4 laurbærblade
- 10 sorte peberkorn
- 10 nelliker
- 10 allehåndebær
- 3 spsk sadeltræ
- 10 norske kryddersaltsild krydrede spegesild eller hjemmesaltede krydderspegesild.
Sådan gør du
Lage
- Skræl løget, og skær det i ringe.
- kom det i en gryde med eddike, sukker, laubærblade, sorte peberkorn, allehåndebær, sandeltræ og nelliker, og lad det koge i 10 min.
- Hæld lagen i en beholder og køl den ned til temperaturen er 5 grader.
Udvanding
- Skyl fileterne i koldt vand og læg dem i en beholder
- Fyld koldt vand i beholderen til sildene er dækket.
- Lad dem ligge i vandet i to timer.
Grundmarinering
- Vrid hver enkelt sild forsigtigt, således at det meste af væsken forsvinder fra silden.
- Læg herefter sildene i den kolde lage og lad dem stå i cirka 4 uger.
- NB. Bemærk at de grundmarinede sild ikke er klar til spisning. De fungerer udelukkende som basissild.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Du skal naturligvis have hjemmelavet karrysalat til dine sild!
Velbekomme!
Stik os en kommentarRelaterede indlæg
Tuesdays GT: Hindbær/Rabarber GT 26. maj 2020 | Fynboen
Gastromands Bornholmske top 5 26. juni 2014 | Eksilsønderjyden
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer