Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

3 Comments

Rabarberchutney

Lækkert tilbehør til mange retter

 

Rabarberchutney

Lækkert tilbehør til mange retter
4.34 fra 6 stemmer
Ret: Tilbehør
Keyword: chutney, rabarber
Forfatter: Webmasteren

Ingredienser

  • 3-4 store løg
  • 1 spsk sennepsfrø
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stang kanel
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 knsp safran
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 bundt rabarber (8-10 stk)
  • 8 tsk sukker
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 10 stk tørrede abrikoser ca. 50 g

Sådan gør du

  • Hak løgene og svits dem med sennepsfrø i olien i en gryde. De må ikke tage farve. 
  • Skru ned til svag varme, læg låg på og lad løgene blive meget bløde.
  • Tilsæt krydderierne og efter et par minutter rabarberstilke skåret i små tern. Lad det koge 5-10 minutter.
  • Smag til med salt, peber, sukker og eddike til det har en sursød smag.
  • Vend abrikoser i små tern i. 
  • Kom chutneyen på glas og gem den i køleskab – gerne i nogle dage.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Comments

  1. Jeanett Krohn Rasmussen

    5 stars
    Hrj:0)
    Ligesom den forrige spørger, vil jeg meget gerne vide,ca hvor mange gram rabarber, der bruges i chutneyen?

  2. Daniela Hansen

    Hej. Hvor meget vejer det bundt rabarber i bruger i opskriften?
    Vh Daniela Hansen 🙂

Submit a Comment

4.34 from 6 votes (5 ratings without comment)

Opskrift Vurdering