Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

11 Comments

Nemt og lækkert: Risotto og tunsteaks

Gastromand

Tendensen i tiden vurderes at være centreret om en søgen efter hurtige og sunde retter. Egentlig er det lidt synd, for til tider bliver disse retter altså ikke så detaljeret og de bliver da slet ikke fyldt med smør og fløde… Men alligevel – den anden dag slog det mig, at jeg altid opfatter risotto som noget kompliceret og besværligt, men helt ærligt – efter 25 minutter, så er maden jo klar, og det er altså en kongespise!

Sommermad vil nogen måske sige...?

Det gode ved den er, at den kan kombineres i det uendelige, og ”tilbehøret” ligeså. Jeg valgte et par tunsteaks med masser af citron til – fabelagtigt, hvis jeg selv skal sige det!

Pris

Meget afhængigt af prisen på tunsteaks men ca. 140 kr.for 4 personer

Ingredienser

1 tunsteak pr. person
400 g risottorio
250 g. frisk mark svampe
I bundt kruspersille
60 g. smør
4 skalotteløg eller 1 alm. l øg
1 stort glas tør hvidvin
Ca. 1½ l god hønsebouillon
En stor håndfuld friskrevet parmesan
Lidt ekstra smør
Saften fra en halv citron
Salt og friskkværnet peber

Tilberedning

Hak løgene fint og sautér dem i smør eller i en tykbundet gryde, men de er i gang skæres svampene i mundrette stykker og sautéres på en ny pande. Tilbage til løg og smør. Kom ris ved og lad dem stege med til de begynder at suge fedtstoffet til sig. Hæld hvidvin på og lad det koge væk. Spæd derpå med kogende bouillon lidt af gangen og lad det koge næsten væk, inden næste portion tilsættes. Rør næsten uafbrudt i risottoen undervejs.

Nu er der ca. 20 minutter til vi er færdige, om 15 minutter varmes en pande godt op med lidt olie, og tunsteaksene steges max 2 minutter på hver side, gik dem godt med salt, peber og citron. Vær opmærksom på at tunsteaks stadig skal være rå i midten, da du ellers risikerer at skulle spise hvad der svarer til en skosål…

Efter ca. 20 minutter er risene møre. Risottoen må endelig ikke være tør i det, snarere lidt flydende. I følge de italienske folkefærd, skal en risotto kunne lave en bølge på tallerken. Nu skulle svampene gerne være grillet godt, så de hældes i. Hak persille fint og smid det i ligeså, men gem en smule til pynt.

Sluk for blusset og rør parmesan og lidt ekstra smør i. Smag til med salt og peber og server omgående.

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Comments

  1. ktl001

    Enig med Mr. Hein og Else Bjørn.
    Men jeg ville ikke lade den stå alene i 20 minutter – der skal i min optik røres undervejs.

    • Det er også min bedste overbevisning, men det lader til det er muligt uden? Hvad siger I andre kyndige?

  2. http://www.fri.dk/gastronomi/opskrift-enkel-hvidvins-risotto-med-skalotteloeg

    Her står det kun i billedteksten, men jeg mener, at det var Elvio fra Era Ora, Fabio fra Famo eller.. Ja, jeg kan sgu ikke huske, hvem det var, men at tilsætte væsken lidt ad gangen skulle altså være en skrøne. Risotto er rig hverdagsmad hos os, og der ryger al væsken i fra start – resultatet er hver gang FANTASTISK!!

    • Mr. Hein – det lyder altså lidt smart – jeg skal lige være helt med – du smider alt væsken i fra starten og smutter i 20 minutter og voila! Så er der skøn risotto? Er det korrekt opfattet?

  3. Niels Nepper

    Jeg føler mig lidt snydt af min fiskehandler når jeg måtte slippe 138 for 2 tunsteaks. Er det mig der er blevet vold hustlet eller prisen bare stiget?

    MVH

  4. Faldt lige over dette indlæg af Louilicious: http://louilicious.com/2010/11/04/mmmm-otto-du-har-mit-hjerte/

    • Og det er jo fordi ‘otto ALTID har mit hjerte! Der er intet ondt at sige om en risotto – måske lige hvis den er skidt tilberedt, men det er så også det eneste! Masser af kærlighed! Nammenam :)

  5. En god omgang risotto – det er da kærlighed :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    • Det er enestående, og bør laves oftere! Jeg lavede engang en lækker dessert risotto, som godt nok dybest set er risengrød. Den laves med vanilje og hvid chokolade – det er vanvittig godt. Desværre kan jeg ikke tage æren for den, ej heller afsløre opskriften, men godt det var det – uha.

Submit a Comment