Roastbeef ala Cote de Boeuf
THIS IS SPARTA… Nåh nej, THIS IS GASTROMAND. Og derfor er vi ikke bange for rødt oksekød. Og derfor skal der selvfølgelig en lille roastbøf med i vores påskefrokost. Men hvis man nu har chancen for at stege en cote de boeuf, så skal man altså ikke misse den.
Så vi kører luksusmadden her. Men altså lad os lige være ærlige, du kan sagtens bare køre en klassisk roastbeef, lidt rester af en steg eller sågar bare en tyk bøf til denne mad. Hvis du lige har krondyr i fryseren, så vil jeg ikke afvise at den her mad faktisk ville blive endnu vildere. Men i opskriften skriver bare “skiver af rødt kød” så bestemmer du selv ophavet.
Op på toppen? Letblancherede aspargesstykker vendt i creme fraiche, røgeost og sennep. Sådan en slags remoulade. Det er temmeligt enkelt. Vi er jo stadig lidt før den danske aspargessæson rigtigt sparker igennem, men det er tæt på. Får du ondt i tissetrolden af at vi bruger asparges fra udlandet, så vender du bare kartofler i istedet. Men de er sikkert heller ikke danske, men det smager godt, på trods af at du er lige vidt. Derudover toppede jeg med hjemmeristede skalotteløg og syltede perleløg. Er det en helt uoverskuelig operation at lave selv, så kan de altså købes. Urtemæssigt er vi i tallerkensmækker og shisokarse kombien. Mellem os vil en helt klassisk bakke med karse gøre det godt. Godt med karse udover det hele. Bukkarse.
Drikkelse? Ja tak. En af hver. Og derudover byder humlefars tryllestuedrik på en omgang Bunny, som er rugsaisonen med indisk peber, som vist hedder Tilcherry. Alle deres øl er letdrikkelige og ikke for høje i alkohol procent, så du kan faktisk overleve en hel påskefrokost på dem. Måske. Det er måske også lige det seneste at købe dem på nettet, men du kan faktisk finde dem i Wika Meny, direkte ved Hoppe.Beer i Solrød og hos Ølkassen.dk + dinøl.dk
Ingredienser
- 350 g stegt oksekød i tynde skiver Her har vi brugt cotes de bouef
- 8 stk syltede perleløg (eller rødløg) (lad de rå løg trække i en syltelage kogt af lige dele eddike, vand og sukker. Gerne et døgn)
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk røgeost
- 1 spsk mayonnaise
- 1 spsk sennep
- 1 spsk kapers
- 4 stk grønne asparges – ikke for små i det.
- 2-3 stk skalotteløg (eller 1-2 almindelige løg)
- olie til stegning
- Urter – Her nasturtium (aka blomsterkarse eller tallerkensmækker) og shizokarse.
- 1 stk økologisk citron
Sådan gør du
- Knæk bunden af aspargesne – Der hvor den selv knækker af. Kom dem i en skål med kogende vand og lad dem trække 2-3 minutter deri. Kom direkte over i isvand.
- Rør røgeost, creme fraiche, sennep og kapers sammen. SMag til med salt, peber og citronskal. Skær asparges ud i 1-2cm stykker og rør i.
- Skær skalotteløgene i 2-3mm tykke skiver. Fritér dem i 160 grader varm olie indtil de er gyldne. Det tager et par minutter, men vær over dem, for pludseligt går det hurtigt. Læg dem på fedtsugende papir.
- Smør brødet – HELT UD TIL KANTERNE. Læg kød herpå. Top med remoulade, syltede løg, stegte løg og urter. Hvis du er sådan lidt frisk i det, kan du også give dem en omgang friskrevet peberrod. Server med det samme.
Submit a Comment