Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Fransk Løgsuppe med ostegratineret brød

Fransk Løgsuppe med ostegratineret brød
Gastromand

Imens vi venter på sommeren og så småt kan begynde at nyde at der kommer lidt mere sol er det tid til en lille “overgangsret” – videre så er denne ret faktisk en ret god undskyldning for, at drikke noget Pinot, så hvorfor ikke springe på den? 

Dette er nok den nemmeste ret der findes, så hvis du er meget nybegynder i køkkenet, så kan du være helt rolig. Det eneste som tilnærmelsesvis er svært er at skære alle de løg.

Den sværeste del!

Bondemad: Fransk Løgsuppe med gratineret brød

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg løg - max 300 gram rødløg eller bare helt almindelige
  • 1 liter hønsefond
  • 5 fed hvidløg
  • Et godt skvæt cognac
  • 5 laurbær
  • 2 rosmarin kviste
  • 2 timian kviste
  • 50 gram smør
  • 200 gram god ost - jeg havde en stump gammel knas fra Unika - men ellers er Gruyère perfekt
  • 4-6 stykker daggammel brød

Sådan gør du

  • Skær lægene så pænt som muligt, det er ikke så afgørende, at de er helt lige - det må faktisk gerne se rustikt ud.
  • Varm en gryde op - smelt smørret.
  • Imens hakker du lige hvidløg og smider i gryden.
  • Tilsæt løg og lad det simre i 1½ time ved svag varme med krydderurter.
  • Rør i gryden ca. hver 10 minut.
  • Nu har du en god indkogt masse af løg og smag.
  • Tilsæt cognac og hønsefond og smag til med salt og peber.
  • Lad det simre i ca. 10 minutter imens du laver brøddet.
  • Tænd ovnen på 200 grader, riv osten og smid det i ovnen til det gratinerer.
  • Server med brøddet i suppen eller ved siden af - either way is good!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Tålmodighed er en dyd her…

Gammel Knas fra Unika…

The Wines

Reelt kunne du smide mange forskellige vine til denne ret, men hvis du vil have rød, som jeg var i humør til denne dag, så kan Pinot Noir være vejen frem. Pico & Vine ligger i skønne Russian River Valley som laver Pinot i verdensklasse. Nogle af dem har lidt mere fylde og varme grundet klimaet, men har også syre til at skabe modspil og det er præcis hvad du har behov for her. Noget lidt specielt ved denne er, at den faktisk også har lidt Syrah tlisat som giver lidt mere farve og struktur – det er meget utraditionelt men sådan er de i The Wild West. Prisen ligger på 139,95 kr. hvis du napper 6 og det vil jeg anbefale dig at gøre.

Og lidt mere Pinot…

Er du mere til de klassiske Pinot Noir typer og vil du ikke smide store beløb efter Bourgogne så kommer her lige et lille staldtip! Denne østrigske Pinot er noget af et fund og er lidt noget andet end Pico & Vine – hermed ikke sagt den ene er bedre end den anden, det er bare to helt forskellige vine. Markowitsh har vundet flere priser og slået Bourgogner som koster det tidobbelte og mere i blindsmagninger – det er helt klassiske, elegant og enkelt med duft af jordbund og jordbær, præcis som Pinot skal være i min verden. Begge fungerer godt til suppen og komplimenterer det søde og syrlige i retten. Hvis du skal drikke dem begge, så start med denne. Prisen her ligger lidt højere men tro mig, den er alle pengene værd – 350 kr. hvis du napper 6 stk.

Her må faktisk gerne drikkes meget Pinot…

Gratineret brød er en sikker vinder…

Så er der vist belæg for en hyggelig middag…

Skål og med tanker om bedre vejr!

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering